maanantai 4. kesäkuuta 2012

Agiliitoa päin persettä...

... ja perseestä poispäin. ;)

Siinä oli viimeisimmän Sannan valmennuksen oppi tiivistettynä. "Ei toi koira katso sun käsiä, se katsoo sun lantiota. Sä voisit ohjata sitä kädet taskussa pelkällä lantiolla." Että näin. Eli kun työnnän lantiota kohti koiraa, se siirtyy minusta kauemmas ja päinvastoin. Pitäisköhän meditaation lisäksi alkaa harrastaa jotain latinotanssia, että oppis hallinnoimaan tota pers... eiku lantiota. ;)

Rata näytti suunilleen tältä:
(9/19 hyppy ei kyllä ole piirroksessa kohdallaan, ei ollut linjassa tuon 2/7 hypyn kanssa, vaan lähempänä suoraa putkea...)


Radan kävelyssä mietin 2-3-4 välille valssia tai poispäinkääntöä ja päädyin poispäinkääntöön. Persjättö osoittautui kuitenkin siinä paremmaksi, koiralle tuli lyhyempi kaarros ja itse pääsi liikkumaan koko ajan radan mukaisesti. Hypyt 6 ja 7 osoittautuivat yllättäen radan hankalimmaksi kohdaksi. Jos otti koiran yhtään väärin putkesta ulos ja 6-hypylle, se ohitti aina 7-hypyn ja suuntasi Pason tapauksessa suoraan puomille, kun esim. Rico hönki suoraan putkeen. Todella tarkkaa käskytystä ja ohjausta sai tehdä tässä kohtaa, että maxikoirat mahtuivat tuonne väliin ja älysivät hypätä molemmat hypyt. Tässä se lantio-ohjaus tuli meillä todella tarpeeseen! Siitä eteenpäin 12-hypylle asti meillä sujuikin ihan hienosti, sieltä kurvattiin suoraan takaisin puomille ja loppusuoralle, kun Paso ei vielä osaa pujottelua. Eli tehtiin rata 1-12, 17-21. Loppusuorassa (19-21) oli toivomisen varaa (osuttiin noista esteistä vaan keskimmäiseen...) mutta siihen ei ruvettu sen kummemmin enää puuttumaan kun Paso oli jo aika väsyksissä ja aikakin loppui. Tuommoista voisi kyllä omissa treeneissä vähän harjoitella, viistoilla esteillä etenmistä siis...

Suurin osa treenistä tuli videollekin, sieltä voi katsella miten se perseohjaus sujuu... ;) *klik*

Kauhean hyvillä mielin lähdettiin pois treenistä molemmat. Mie olin taas onnistunut meditoitumaan tyyneen, rauhalliseen ja onnelliseen olotilaan ja koira toimi kun ajatus. <3 Sannakin kehui, että Paso on kehittynyt valtavasti. Mie kyllä epäilen, että Paso on ollut yhtä hyvä aina, mie vaan opin hiljalleen sitä ohjaamaan...

2 kommenttia:

  1. Aika haasteellinen kohta tuo putki 8 kun linjalla siintää ihanainen puomi. Friidallekin olisi tehnyt tiukkaa. Kiva rata ja hyvät persjätöt.

    VastaaPoista