maanantai 18. elokuuta 2014

Valmennuskuulumisia

Livistimme eräleiriltä päivää etuajassa, jotta Paso (ja minä) ehtisi hieman huilata ennen Sami Wessmanin valmennusta. Lauantaipäivän ja seuraavan yön Paso vetelikin hirsiä melkoisen liikkumattomana. ;) Sunnuntaina aamupäivästä suuntasimme sitten superhelteiselle agikentälle. 
Rata näytti tältä:
(2 sama kuin 16 ja 22 toisesta suunnasta)

Rata tuntui etukäteen paperilla epätoivoiselta. Ja se tuntui rataantutustumisessa ehkä jopa vielä epätoivoisemmalta. Mutta ei lopulta ollut sitä. Vauhdikas ja haastava kyllä, mutta ei epätoivoinen. Pason kanssa treenattiin lähinnä 4-14 väliä (sitten loppui helteessä koirasta puhti, vaikka tosi pienissä pätkissä tehtiin ja välillä viilentäydyttiin ja juotiin ja kaikkea).
Alku meni hienosti leieröimällä. 1-2-lähetys 3-hypylle ja itse tekemään valssia 9-hypyn oikean siivekkeen tienoille, niin Paso kääntyi tosi nätisti oikeaan putken päähän. Sitten saikin pistää tossua toisen eteen. 5-6 takaakiertoina ja kutoselta piti itse olla menossa jo kun koira ponnisti hyppyyn. Paso piti saada linjattua jo ennen 7-hyppyä niin, että se hyppäsi kohti 8-putken päätä, muuten se oli auttamatta väärässä päässä. Kierrätin lyhyempää kautta eli 6-hypyn vasemman siivekkeen ympäri, mutta Paso hidastui siitä todella paljon, jouduin jopa hieman odottelemaan sitä 7-hypyllä. Mutta sitten kun yritettiin, että lähdenkin reippaasti tekemään valssin (kun on muka aikaa vaikka kuinka kun Paso kömpii käännöksestä) niin sittenpä oli toinen ääni kellossa eikä ollut toivoakaan ehtiä, vaan mun reippaampi liike sai Pasoon vauhtia ja liikkeen suunta vei sen ilman kahta sanaa väärään putken päähän... Voi olla, että kierrätys jopa pidempää reittiä 6-hypyllä olisi saattanut olla nopeampi, pitäisi kellottaa tuollaisia joskus omissa treeneissä ja mitata, kuinka pitkällä matkalla alkaa tulla eroa. No mutta siis... putken jälkeen 9-10 väliin persjättö, pieni tyrkkäys 10-takaa. 12 takaakierto+persjättö ja reippaasti edeten kohti 13 takaakiertoa. Mun piti olla niin paljon edellä, että ehdin ohjata takaakierron ja liikkua itse pois alta koiran kiertäessä siivekettä, jotta se pääsi hyvin hyppäämään ja sujuvasti putkeen. 

Onnistuessaan tämä koko 4-14 väli oli aika magean tuntuinen, olin nimittäin koko ajan koiran edellä! Ja silloin meillä mennään LUJAA. 

Ohjeeksi (taas kerran) tuli vanha tuttu rohkeammin, rohkeammin, rohkeammin. Pitää luottaa koiraan, jättää se suorittamaan ja mennä itse eteenpäin, eikä jäädä odottelemaan ja jarruttelemaan. *huoh* Sen kun joskus oppiskin kunnolla. Koska sitten agility on vielä tosi paljon kivempaa kuin muuten! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti