keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

No mutta vau!

Ekat kolmosten kisat ja me justiin nolla!!! Olen niin iloinen ja tyytyväinen meidän suoritukseen, että olen ihan sanaton. :) Tekee vaan mieli kirjoittaa hymyjä tähän. :) :)

... ja meinasin vielä jättää menemättä koko kisoihin, kun jotenkin tuntui hankalalta lähteminen ja olis ollut luonnetestipaikkakin ja möllikisat ja kaikkea. Onneksi en jättänyt. Ja onneksi korvaamaton Johanna oli mukana koutsaamassa ja kannustamassa.

Tuomarin oli Marja Lahikainen ja radat olivat... konstikkaat. Mutta hauskat. Enkä nyt kolmosista enää mitään kovin iisiä menoa odottanutkaan. Sitä en kyllä tullut ajatelleeksi, että näin SM-kisojen "aattona" saattaa ehkä olla vähän ekstrahaastetta radoissa. ;) Mutta hei - me selvittiin ja oli hauskaa!

Ekana oli agilityrata: (ratapiirrokset on nyt ehkä aika vahvasti sinnepäin... En ehtinyt ottaa kuvia seinällä olleista oikeista piirroksista kun ne olikin sieltä sitten jo napsaistu parempaan talteen...)

[muoks: kuvat alkuperäisistä ratapiirroksista Metelimäessä]

Siinä ei oikein päästy rytmiin missään vaiheessa kiinni ja meni vähän hurlumheiksi. :D Alussa jo vitonen koiraan koskemisesta, kun sössin pakkovalssin ja vähän törmättiin Pason kanssa ja tavallaan ehkä vähän tuuppasin sen hypyn ylitse. ;) Mutta se radan haastavin (ja parhaiten suunniteltu) kohta (8-10) meni hienosti! Hylky vaan oli jo alla kun huitaisin huolimattomasti Pason liian laajalle kaarteelle ja väärälle hypylle (seiskalta suoraan ysille). Sitten vaikeiden kiemuroiden jälkeen oli pitkä suorahko rallattelu kohti A-estettä ja lähdin sinne innostuksissani kirmaamaan. Ihan turhaan. Olisi pitänyt malttaa odottaa koiraa ja antaa sen mennä edellä ja katsoa että se kääntyy oikealle linjalle 12-hypyn jälkeen. No eihän se kääntynyt, ohi 13-hypystä ja Aan sijasta putkeen, koska mun rintamasuunta ja juoksulinja vei suoraan sinne ja vielä juoksin kovaa vauhtia, mikä saa Pason etenemään lujaa... Lopussa vielä 18-hypyn ohitus kun jätin ohjaamatta, mutta upea keppien sisäänmeno ja hieno pujottelu josta hyvä palkka loppuun ja hyvillä mielin pois radalta. :)

Paso ja pötköt paksissa passissa. :D

Hyppyrata oli hyvin samanhenkinen kuin agilityrata:

Alussa pääsin heti korjaamaan pakkovalssimokan, kun alku oli ihan samanlainen. Paso lähti keppien sijasta hakeutumaan okserille, mutta kun (kerrankin) maltoin odottaa ja vain sinnikkäästi jatkaa ohjausta kepeille, se löysi kuin löysikin oikein sisään! :) Hyppy + okseri - suoralle lähti irtoamaan hienosti ja löysi pimeän putkenpään. Leieröinti-tyyppinen ohjaus oli tässä meille ihan ehdottomasti parempi ratkaisu kuin kilpajuoksu kohti putkenpäätä valssiin tai persjättöön ja Paso kääntyi hienosti pienellä tiellä oikaan putkeen. Radan takaosassa saikin taas vääntää, kääntää ja tehdä takaakiertoja ja olla muutenkin tarkkana. Ensimmäiseen takaakiertoon (10) Paso lähti jostain syystä kamalan kauas hakemaan jotain muuta estettä, mutta kun ei siellä mitään ollut, palasi kyllä taas mun mukaan. Nyt en toistanut ensimmäisen radan virhettä ja lepattanut käsi ojossa, joten ansahyppy (13 väärään suuntaan) jäi ottamatta. Samoin nyt olin tarkempana alkavalla hyppysuoralla, jossa esteet kuitenkaan eivät taaskaan olleet aivan linjassa ja Paso otti kuin ottikin kaikki hypyt, vaikka meinasi ensin ajautua ulkokautta 14 ohi. Loppu olikin hauskaa putkesta putkeen rallattelua. 



Kolmanneksi tultiin. Neljän metrin etenemällä, ajalla -3,78. Ei paha ensimmäisiksi kolmosen kisoiksi! :)

3 kommenttia:

  1. Miten mitataan etenemä? Onko aika -3,8 siis ihanneajan alitus? (kun voittajan ajan ylitys kai merkittäisiin +3,8)

    VastaaPoista
  2. Joo, "miinusaika" on ihanneajan alitus ja oikein päättelit tuon ylityksen. Ihanneajan ylitykset lisätään virhepisteisiin, eli jos esim. saa 5 virhepistettä riman pudotuksesta ja yliaikaa 3,8s, niin tulos on 8,8. Tavoitteena siis 0-tulos ja se jolla on nopein aika eli eniten miinusta, voittaa. :)
    Etenemä on koiran keskimääräinen nopeus radalla, m/s ja eikös se siis lasketa radan pituus / suoritusaika? Sunhan se pitäis tietää! :D Tietenkään se ei ole ihan tarkka, koska eihän koira luultavasti mene tarkalleen samaa reittiä kuin se radan mittaaja on mennyt, mutta noita kuitenkin on helpompi vertailla kuin suoritusaikoja. Minusta ainakin. Tällä kyseisellä radalla ihanneaika oli 45s ja vaadittu etenemä vähintään 3,7m/s. Huippumaksien etenemät ovat vähän päälle 5m/s luokkaa, joten ihan kärkijoukkoihin ei Pason vauhdilla ehkä päästä koskaan, mutta huolellisella ohjauksella jolla saadaan pitkät kaarteet pois, päästään kyllä aika lähelle ja pienellä onnella ehkä joskus jopa kärkikahinoihin. ;)

    VastaaPoista
  3. Se oli niin pätevää :) Onnea! Meidän blogissa alkuperäiset radat jos tarttet.

    VastaaPoista