maanantai 2. kesäkuuta 2014

Sannaa

Tämmöinen harjoitus oli Sannalla varattuna meille lauantaina:


Hauska rallittelu, jossa dementikon muisti oli koetuksella, kun samaa rinkiä kierrettiin moneen kertaan ja monesta suunnasta... ;) Kerran onnistuinkin pyörittelemään Pasoa noiden kahden Aan luona olevan hypyn ympäri vaikka minkälaisia kahdeksikkoja edes ja takaisin pääsemättä silti missään vaiheessa kartalle, että miten siitä pitäisi jatkaa. Lopulta palkkasin koiran ja kysyin Sannalta, että "osuttiinko missään vaiheessa oikeaan järjestykseen?" "Ette" oli vastaus. xD No, onneksi tää ei ole niin vakavaa, koira meni kuitenkin hienosti koko ajan sinne minne ohjasin. 

Alussa ei ollut ongelmia, eikä Paso edes vilkaissut puomin vieressä olevaa "ansaputkea". Olen nyt päättänyt vaihtaa "puomi"-käskyn "kii kii" - komennoksi. Jos se vähän edesauttaisi myös noita putki / puomi  - valintatilanteita. Ja jotenkin tuntuu, että tuolla uudella käskyllä Paso säntää kontakteille vauhdikkaamminkin? Liekö sitten jotenkin sävyltään kannustavampi, vai voiko se yhdistää sanan vieheleikin "kii" - käskyyn, jolla on lupa tarrata vieheeseen?? No, samapa tuo, kunhan toimii! :D

Kontaktin jälkeen Sanna totesi, että Paso ei ole hallinnassa. Ja ei se olekaan. Huomio oli erinomainen ja kun miettii tässä taannoisia kisoja, niin suuri osa hylyistä on tullut nimenomaan kontaktien jälkeen. Eli kontaktilta vapauttaessa menee joku pari - kolme metriä, ennenkuin Paso taas kuuntelee ohjausta. Ja kun se menee sen kolme metriä täysiä, niin se kyllä ehtii jo lukita vääriä esteitä... Kun tein vapautuksen niin, että olin itse liikkeessä, tätä ongelmaa ei ilmennyt ja käännös 7-hypylle tuli paljon kauniimmaksi. Eli tähän kiinnitetään jatkossa paljon huomiota! Palkkausta pitää nyt taas kerran kontakteilta miettiä. Miten saada pysymään se tasapaino, että Paso tulee lujaa koko telineen mutta pysähtyy kuitenkin kontaktille? Jos liikaa seisottaa, vaikka palkatenkin, suoritus hidastuu. Jos liikaa vedättää ja tekee nopeita vapautuksia, se alkaa juosta läpi... 

9-10-11 meni hienosti leieröimällä. Aluksi yritin viedä putken ja hyppyjen välistä ja muka lähettää kympille, mutta jouduin kuitenkin saattamaan niin pitkälle, että kiire tuli puolenvaihtoon ja kerran onnistuin kompastumaan putkeen. :D Leieröinti ei kyllä pälkähtänyt rataantutustumisessa pieneen mieleenkään. Pitäis muistaa sekin ohjaus, Paso kun alkaa osata sen aika hyvin ja varmasti. 

12 saksalaistyyppinen ratkaisu, tai ehkä ihan vaan persjättö? No puolenvaihto kummiskin. :D 13-14 valssi ja Aalta putkeen. Tässä alkoi karata kontaktilta, kun pari kertaa vedätettiin, ni tartti sitten ottaa aika vahvaa "OTA"-käskyä... Putkella mun putkijarru oli JOKA IKINEN KERTA sata vuotta myöhässä. Siitä huolimatta Paso partiolaisena kääntyi 16-hypylle kunhan olin selkä suorassa tekemässä puolivalssia enkä perse pitkällä peruuttanut kohti hyppyä... Tosin se vilkaisi mua aina semmoisella "et viittiny aikaisemmin kertoa" - ilmeellä. No, olin ansainnut sen. :p

18-21 oli ihana automaattipätkä. Eipä tarvinnut kyllä tehdä mitään muuta kuin rauhakseltaan itse liikkua kohti keppejä ja antaa "kepit" - käsky jossain 18-19 hyppyjen välillä. Paso hoiti loput. <3. Se oli sikälikin hyvä, että flunssainen kartturi kaipasi jo tässä vaiheessa rataa kyllä kovasti hengähdystaukoa. ;)

Sitten saikin juosta. Pieni merkkaus hypylle 22 että Paso ei juossut ulkokautta ohi ja sitten sen saikin vaan antaa mennä ja nautiskella itse mukana. 24-hypyn kohdilla omaanjuoksuun pieni rytmitys, selvä lähetys 25 hypylle ja takaaleikkaus, niin Paso kääntyi todella kauniisti oikeaan putkenpäähän. Jos yritin kilpajuoksua ja hulluna huutamista sen perään, niin väärään päähän meni että vilahti. Mutta rauhallisella, äänettömällä ja oikein rytmitetyllä ohjauksella ei edes vilkaissut väärää päätä. Liian hätäisellä takaaleikkauksella ja / tai liian napakalla haltuunotolla kyllä sain sen kääntymään jo ennen 25-hyppyä, eli tarkkana piti olla, että päästiin virheittä ilottelemaan loppusuora.

Mielettömän kiva rata ja koira toimi tosi hienosti. Harmi vaan, että keuhkot ei toimineet niin hyvin, että olisi voitu vielä lopuksi juosta kokonainen rata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti