keskiviikko 23. marraskuuta 2011

7kk ja toko sujuu kuin tanssi vain

Paso, 7kk painaa tasan 20kg ja on 48,5cm korkea. Ihan kunnon virallista potrettia ei ole, mutta kai tästäkin suunilleen näkee?


Kuva on eiliseltä, kun meillä oli Jaanan ja portugeesineitosten kanssa tokotreenitreffit. Ensin tietenkin piti koirien päästä rällästämään. Pasolla meinasi mennä vähän pupu pöksyyn kun tuliset portugalittaret vähän pistivät pikkupoikaa ojennukseen. Mutta pian oli hauskat riekkuleikit pystyssä koko poppoolla, kunhan Pasoa oli ensin vähän neitosten toimesta pyöritelty kivituhkassa ihan vain että tietää sitten paikkansa. ;) Kuvia ja pari videonpätkää löytyy taas Saagalandiasta. Etenkin kuvat on tosi upeita, kannattaa tsekata! Myös kaikki tämän päivityksen kuvat ja videot ovat Jaanan käsialaa, hänelle taas kerran kiitos kaunis. :)

Riekkumisen jälkeen oli aika keskittyä työntekoon. Jaana on ystävällisesti lupautunut meidän kotikoutsiksi tokoilun saralla. On hyvä saada joku katsomaan, miltä meidän tekeminen näyttää ja vielä parempi saada ihminen, joka tosiaan antaa palautetta ja hyviä vinkkejä, eikä vaan turhanpäiten kehu! :)

Ensin tehtiin Pason kanssa perusasentoja:

Olen ollut oikeassa, eli Jaanankin mukaan Paso tosiaan helposti jää vähän vinoon niin, että pylly jää liikaa oikealle, mun selän taakse. Paso tavallaan vähän kiertyy mun jalan ympäri. Jaana laittoi meidät tekemään yhden askelen siirtymiä oikealle ja vasemmalle sekä paikallaan käännöksiä. Eipä ollut ennen tehty, mutta hienosti Paso työskenteli ja pysyi oikealla paikalla. Ja nakkia sateli oikeista perusasennoista. :) Jaana myös vinkkasi minulle uudet askelmerkit (kun tietenkin automaattisesti teen niin kuin olen tottunut Ässän kanssa tekemään, eikä se välttämättä ole paras Pason kanssa... Aiemmin siis käännyin vasemmalle vasen jalka edellä, nyt opetellaan tuommoista ristiaskelta oikea jalka edellä ja autetaan aluksi koiraa kädellä ohjaten. Paso älysi tämän käännöksen noin sata prosenttia paremmin kuin mun vanhan yritelmän!) Niitä kuvioita harjoitellessa tuli näinkin tanssillisia otoksia:


Eli homma sujuu kuin tanssi konsanaan! :D

Aikaisemmin aloin seuraamista harjoitella Salme Mujusen Tie tottelevaisuusvalioksi - kirjan ohjeen mukaan näin. Lopetin kuitenkin parin yrityksen jälkeen, koska vaikka kuinka yritin, en saanut Pasoa kulkemaan suoraan, vaan koko ajan oli tunne, että takapää kääntyi vasemmalle (tai oikealle...) Jaana ja video vahvistivat epäilyn. Päätimme siis jättää ko. homman sikseen ja alkaa tehdä vain noita perusasentoja ja askelsiirtymiä. Siitä sitten hiljalleen edetään usemapaan askeleeseen.

Luoksetulo me jo osataan! :) 

Lisäksi harjoiteltiin taas seisomaan pysähdyksiä ja vähän maahanmenoja. Niissä pitääkin ilmeisesti vähän peruuttaa vielä alkeisiin ja olohuoneen matolla harjoitella oikeaa tekniikkaa, Jaanan tarkka silmä huomasi, että Pason pylly jää aavistuksen ilmaan! Ja sitten tehtiin Pason elämän ensimmäinen paikallaolo häiriökoiran kanssa, kun Friida tuli Pason kaveriksi tekemään paikallamakuuta. Paso teki kylläkin istuen, kun makuuta ei ole vielä oikeastaan harjoiteltu, mutta hyvin kesti kakaran kantti vaikka tyttöystävä makasi vieressä. Ja sattuipa kentän vierellä kulkevaa junanrataa kolistelemaan vielä junakin. Pason silmät laajeni hellanrenkaiksi ja se katsoi minua vähän tyrmistyneenä, mutta istua napotti aloillaan kuitenkin! Hieno ukkeli! :)

Kyllä mun tulevaisuuden agitykistä siis tokokoirakin tulee. Aika näyttää, onko salaa mielessäni asetetut tavoitteet liian korkealentoisia, mutta ainahan voi yrittää eiks niin?! Älkää siis kertoko kenellekään, mutta tavoitteena olisi ensi kesän / syksyn aikana saada tulos alokasluokasta ja vuodenvaihteeseen mennessä ykköstulos.


2 kommenttia:

  1. Enkä yhtään epäile, etteikö ihan mahdollinen olisi tuo tavoite, kun Paso on selvästi erittäin työorientoitunut tyyppi nuoresta iästään ja loputtomasta pentuenergiasta huolimatta. Niin hienosti on palikat pojalla päässä kohdallaan. Mekin saadaan potkua treenaamiseen, kun löytyi kaveri.

    VastaaPoista
  2. Niin no kyllä kait Paso nyt pystyy vaikka mihin - paksukainen vaan saattaa hidastaa sen etenemistä! ;)

    VastaaPoista