sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Pätevä Paso!

Eilen oli vuorossa pentuagility. Aiheina pussi, puomi  ja takaakierto. 

Pussi ja puomihan Pasolle olivat jo ihan tuttuja juttuja. Tai no, pussia Paso oli mennyt yhden kerran aikaisemmin, mutta hyvin jätkä muisti sen ja hujahti läpi niin että suhaus vaan kävi. Ekalla kerralla pidettiin kymmenisen senttiä pussin suuta raollaan, sitten mentiin ihan normaalisti ja hienosti sujui!
Puomilla Eija katsoi meidän kontakteja. Kun viimeksi Johannan kanssa kokeiltiin ottaa targetti puomin päähän, että Paso alkaisi edetä itsenäisemmin eikä aina tarvitsisi minua viereen (eli ei jäisi puoliväliin alastuloa odottamaan että paksukainen pyllertää paikalle...) mutta ahne kakara lähti sitten etenemään niin vauhdilla, ettei enää pystynyt eikä kyennyt yrityksistä huolimatta pysähtymään 2on2off - asentoon... Sama homma, kun yritettiin että Johanna palkkaa... Eija totesi, että Paso on oppinut "ota"-käskyyn / liikkeeseen kuuluvaksi sen, että minä käännyn siihen sen eteen. Eli sitä aletaan nyt opetella pois niin, että en vaan enää käänny, vaan palkkaan sivulta ja sitten kun tämä sujuu, alan pikkuhiljaa jäädä kauemmas ja kauemmas. Nopsaan Paso hoksasi kupletin uuden juonen, tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin! :)

Takaakiertoa harjoiteltiin laittamalla nami esteen siivekkeen taakse, lähettämällä koira sinne ja sitten kutsumalla hypyn ylitse. Pari ekaa kertaa Paso jäi siivekkeen taakse haistelemaan ja etsimään lisää nakkeja ja vaati kovasti houkuttelua tullakseen taas mun luokse. Mutta kun otin patukan esiin, niin johan tuli, ja seuraavalla kerralla kiersi siivekkeen "takaa"-käskyllä kuin vanha tekijä konsanaan. Ja nakit sai jäädä ihan rauhassa siivekkeen taakse, kun pikku piraija iski patukkaan kiinni! :D Toiselta puolelta ei tarvinnutkaan sitten kuin näyttää että tuosta, niin onnistui suoraan. Eli kerralla oppi Pasanen takaakierron! :) 

Lopuksi, kun aikaa ja intoa kerran oli (ja kun nuo esteet Pasolle olivat oikeastaan jo vanhan kertausta) tehtiin vielä hyppy-putki-hyppy sarjaa niin, että lähetettiin takaakierrolla ekalle hypylle, koira U-putkeen ja sama hyppy takaisinpäin. Hyvin meni kumpaiseltakin puolelta ja onnistui myös takaaleikkaus putkella. :)

Tänään sitten olin Pason kanssa kahdestaan hallilla. Oli muuten melkoisen aavemaista, kun ulkona raivosi syksyn pahin myrsky ja sisällä hallissa pimeää, vettä tippuvaa ja rymisevää... No, pimeys onneksi hoitui sytyttämällä valot ja kun keskityttiin tekemiseen, ei räminät ja ryminätkään enää niin haitanneet. 

Tehtiin eilisen kertauksena takaakierto + putki yhdistelmää, pari kertaa Aa-estettä (koska Paso päätti niin... joten ajattelin sitten, että tehdään nyt jokunen kerta ihan oikein ja hallitustikin...) ja muutaman kerran myös puomia. Tauon (joka Pason mielestä oli ihan silkkaa turhuutta) jälkeen sitten vielä hyppy-hyppy-Uputki ja samat kaksi hyppyä takaisin. Tein tällä kertaa niin, että jätin hyppyjen taakse odottamaan ja menin kutsumaan + ohjasin aina putken jompaan kumpaan päähän. Tosi hyvin Paso malttoi odottaa lähtölupaa ja hienosti seurasi ohjausta. Putken jälkeen heitin pallon hyppyjen yli ja saatiin samaan syssyyn etenemisharjoitus. Pari kertaa Paso yritti vilahtaa putkesta paluuhyppyjen ohi, mutta vähän napakammalla ja selkeämmällä ohjauksella meni hienosti nekin.

Lisäksi vähän tokoiltiin, perusasentoja, askelsiirtymiä ja käännöksiä (käännös  vasemmalle oli selvästi hautunut Pason päässä sitten viime kerran ja teki sen tosi hienosti!). Lisäksi tehtiin paikallamakuun alkeita. Olipa muuten vaikeeta Pason malttaa pysyä kyynerpäät maassa odottamassa sitä nakkia! Jouduttiin melkein vähän neuvottelemaan, ennenkuin uskoi, etten tosiaankaanhalua että se pomppii ylös ja alas! :D

3 kommenttia:

  1. Aloita jo se keinukin - hihnassa - kun teidän seuralla on se säädettävä keinu. Tässä vaiheessa on hyvä luoda pohja sille keinumiselle ja jättää muhimaan.
    Käviskös lauantaiaamupäivänä tokoilut?

    VastaaPoista
  2. Jaana: keinu on aloitettu, ihan kuule ilman säätöjä ja sekin Pason omasta aloitteesta... Se vaan yks kerta otti ja karkas ja meni sen. Kerran vilkaisi taakseen että jahas, tämmöisen tempun teki tämä laite!?! ... ja meni uudelleen! xD Ja on sen jälkeen mennyt hallitustikin ja olisi koko ajan sinnekin pynkeämässä. Se on ihan pimee koko koira. ;) Ei hetkahda mistään. Ja mitä enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita niin sitä kivempaa. Mut siis keinu on jo aika hyvin hallinnassa. Oikeastaan ainoat, mitä Paso ei oo mennyt, on kepit ja rengas ja pituus.

    VastaaPoista