maanantai 20. helmikuuta 2012

Kevään tavoitteita

Nyt on Paso ilmoitettu ekaan ihan oikeaan koiranäyttelyyn. Ja mehän ei siis missään pikkukinkereissä aloitella, vaan mennään suoraan tietysti kaikkien rotujen isoon näyttelyyn! :D Eli Lappeenranta kutsuu 8.4. Muita kevään näyttelysuunnitelmia on Lahden KV-näyttely 29.4., Hamina 13.5. ja mahdollisesti Järvenpää 27.5. sekä "kotikentällä" eli Kotkan KV-näyttely 16.6. Sen jälkeen sitten voisi ajella pojalle kesätukan. :)

Agilityssä varmaan yritetään kevään aikana kokeilla onneamme jossain möllikisassa, ainakin tällä hetkellä ajatus tuntuu jopa ihan mahdolliselle! Eilen viimeksi treenailtiin ja Paso vaikutti ihan jopa järjelliselle koiralle! :D Opeteltiin sylikäännöstä ja hyvinhän se oppi meni karvaiseen kalloon, kun allekirjoittanut vaan sai kankeat jäsenet toimimaan oikeansuuntaisesti... Ja kontaktilla Paso taisi tehdä läpimurron! :D Tähän asti siis ongelmana on ollut se, että vaikka Paso osaa tosi hyvin kontaktiasennon ja osaa sinne mennä itsenäisesti, se on tarvinnut sinne jonkun ihmisen seisomaan "targetiksi". Nyt on ehkä kuukauden päivät yritetty opettaa sille namilätkää ihmistargetin tilalle ja eilen taisi palikat loksahtaa aivonystyröissä kohdalleen ja saatiin useita onnistuneita vauhdikkaita suorituksia ilman ihmistargettia! :) Nyt pitäisi vaan miettiä, mitä tehdään A-esteen kanssa, että otetaanko siihenkin on/off kuviot vai aletaanko opetella juoksukontakteja...

Niin, ja sittenhän olen vissiin joskus heikkona hetkenä luvannut, että kesän aikana osallistutaan tokokokeeseen... Tokoilut on viime kuukausina jääneet harmillisen vähälle, kun aikaa olisi moiseen lähinnä yöllä. Mut nytpä taidankin pilkkoa lihapullat ja lähteä pihalle kokeilemaan, vieläkö jätkä muistaa tokotemppuja!

Paso on kaikista tavoitteista onnellisen tietämätön ja viettää päiviään tähyillen naapurustoa leikkimökin katolta:

2 kommenttia:

  1. Opeta opeta vain se on -off A:llekin. Tuolla energialla varustettu koira loikkaa kovaa ja korkeelta, kun vauhdin hurma iskee.Aalta lentäessa voi sattua pahoja. Opettele nopea vapautus. Ei sen tarvitse siellä koko päivää patsastella.
    Lappeenranta on kyllä ihan nationaali ei KV. Mekin meinataan sinne mennä Friidan kanssa.
    Kunhan nämä minun autoasiani jonain päivänä ovat kondiksessa, me tullaan niin mielellämme seuraanne tokoamaan. Mutta menee varmaan loman jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Kas. pitääpä korjata asiavirhe...
    Joo siis ei sitä on/offia varmaan erityisesti tarvis opettaa erikseen, ainakin keinulla osasi sen samantien, kun on puomilla jo oppinut. Mietin vaan lähinnä just, kun tota vauhtia on niin mahdottomasti, että käykö liian rankaksi etupäälle ja selälle tehdä pysähdyksiä Aan alastulolle... Joka tapauksessa aletaan enemmälti sitä varmaan tehdä vasta vuoden ikäisenä, joten onhan tässä vielä aikaa vähän pähkäillä.
    Ehdottomasti järkkäillään tokotreffit jollain konstilla! Lomalla kun oot päivisin kotona (jos siis et oo reissussa) niin voidaanhan me tulla teidän tykö?!

    VastaaPoista