tiistai 17. huhtikuuta 2012

Sannan valmennusta x2


Meillä on ollut taas niin paljon tapahtumia, että päivitykset laahaa perässä! :D Viikko sitten lopetettiin lopullisesti ja "virallisesti" meidän koirankorjausjääkausi osallistumalla Sannan agivalmennukseen. Joskushan se on harrastaminen taas aloitettava... ;) Nyt kuitenkaan ei mitkään tähdet oikein olleet meidän puolella. Ensinnäkin meillä oli molemmat lapset kipeänä ja lähdin kotoa kohti agihallia  (myöhässä, kuinka ollakaan) tilanteesta, jossa molemmat olivat huutaneet tunnin yhtä soittoa yhteen ääneen... Mietin jo ajaessani, että kuinkahan onnistuu ajatusten kokoaminen treeniin, eikä se oikein onnistunutkaan. Armaassa kasvihuoneessamme oli aurinkoisena kevätpäivänä vaatimattomat +27 astetta lämmintä ja todella seisova ilma. Myöhemmin pähkäillessäni älysin vielä, että koska koira on nyt paremmin kuulolla, se myös tarkoittaa sitä että minun pitää sitä herkemmin ja "nätimmin" ohjata. Ja lisäksi, että se alkaa olla melkoisessa näyttelyturkissa ja moppitukka on silmillä. Näiden kaikkien asioiden yhtessummana oli huonosti ohjaava kartturi ja epämääräisesti sinne tänne haahuileva koira (kyllä kait, kun yritti reppana rauhoitella minua ja nähdä jotain tukan takaa...)
En edes kauheasti muista kuinka noita pätkiä mentiin (ei mitenkään kovin onnistuneesti kuitenkaan), mutta rata näytti tältä:


Ensimmäiset ongelmat oli jo 3-hypyllä, sain kyllä Pason takaakiertoon, mutta se kiersikin sitten koko hypyn... Ja kun päästiin neloselle, en saanut sitä enää vitosella ja kun sain vitoselle, se oli jo kyllästynyt koko sompailuun ja lönkytti maailman hitainta ravia... Ja kun ei se edennyt, ei onnistunut sylkkäri kasille jne... Putket se sentään meni innolla ja puomi oli sen mielestä ihan fantastista! :D Tulipahan ainakin hyvä kontaktitreeni! 9-14 sujuikin kuin tanssi vain, mutta siihen se sitten melkein jäikin. Tosin, loppuradan kiemurat olivatkin aika vaativia meille, etenkin siinä kuumuudessa. Pasolla ei ikinä eläissään varmaan ole ollut niin hiki! Se tuntui miettivän, että pitäkää tunkkinne, kun on näin kuumakin. ;) Kun menin sen kanssa loppukävelylle, se painui suoraan juuri jäistä sulaneeseen Haminanlahteen uimaan! 

... luojan kiitos tästä ei ole videoevidenssiä... IKINÄ ei oo mennyt noin huonosti. Mut tulipahan pohdittavaa mietintämyssyyn viikoksi...

Viikon päästä, eli sunnuntaina sitten olikin uusintayrityksen vuoro. Ja nyt olikin sitten taivaan tähdet ja planeetat kohdillaan ja IKINÄ ei oo mennyt niin hienosti! :)

Rata näytti tältä:

Ensin tehtiin 1-6, ja kun selvittiin kutosesta kunnialla saatiin heti lupa jatkaa seiskalle asti. Ja kun sekin sujui, tehtiinkin 3-9. Putkelle 8 tuli määräys valssata, ihan vaan jotta opitaan valssaamaan ja ohjaamaan tarkasti oikealle esteelle. Olin aika ylpeä itsestäni, ettei Paso lipsahtanut kertaakaan Aalle! :) Putken jälkeen käskytys eteen ja Sanna odotteli palkan kanssa perillä.
Seuraavaksi harjoiteltiin väliä 8-14, siinä mulle hankaluuksia tuotti erityisesti oikea-aikainen ja -suuntainen valssi takaakierrätyksellä 9-10 sekä siitä valssista liikkeelle lähtö oikeaan suuntaan, jotta sain ohjattua Pason hypylle 11, eikä putkeen, minne koko ajan työnsin sen... Putkesta ohjaus hypylle 13 ei ollut niin vaikea kuin miltä se vaikutti, piti vain muistaa vaihdella käsiä oikeaan aikaan ja riittävän ajoissa. :D Minun harjoitellessa valssailuja Paso vähän väsähti ja videolla näkyykin miten se lähti ihan omiin puuhiin välillä. Mutta lopputsemppi saatiin kuitenkin vielä päälle ja loppurata 14-19 päästiin tosi hienosti yhdellä yrityksellä! Ihan lopuksi vielä Paso sai juosta rentoutumisvauhtisuoran ja loppuun superpalkan. Ja kylläpä oltiin tyytyväisiä molemmat!! :)
Kattokaa vaikka miten hienosti penska meni (eikä ohjaajakaan ihan onneton ollut kerrankin):

Sitten vielä Rico ja Johanna näyttävät mallia koko kuvioista:

2 kommenttia:

  1. Minua kävi kamalasti naurattamaa kohta missä Paso putken ja hypyn jälkeen ohimennessään vilkasee mua, vähä sen näkösenä että tippuisko jotain... :D Mutta kyllä siitä on kova vauhtia tulossa melkonen peli. Ja hei, mitä ihmettä toi meidän rata täällä tekee??? Ai kauhee! XD

    VastaaPoista
  2. Blogissani on sinulle haaste, että tiedät.
    Paso on edelleen ihqu.

    VastaaPoista