tiistai 18. syyskuuta 2012

Siitä pujottelusta...

Eli myö oltiin jääty "jumiin" kuuteen verkkoon. Aina kun yritin poistaa yhden lisää, eli jäi yksikin keppi mistä tahansa kohtaa kokonaan ilman verkkoa, oikaisi Paso tästä ohi. Tuula Suomalaiselta kysyin mitä tehdä, ja hän oli sitä mieltä, että oikaiseminen tarkoittaa, ettei koira vielä osaa kunnolla pujottelun rytmitystä ja siksi oikaisee. Lääkkeenä siis vaan lisää toistoja noilla verkoilla, millä ei tule virhettä. Vaan kun ei auttanut... Ja toisaalta, kaikkialla neuvotaan (ihan viisaasti) että verkot pitäisi häivyttää mahdollisimman äkkiä.
Sanna sitten ehdotti, että ala tehdä lopusta päin, yksi väli kerrallaan ja ketjuta hiljalleen koko pujottelu. Ja sehän toimi kun junan vessa! Sitten vieheleikkikurssilla (siitä lisää myöhemmin, viimeistään ensi viikolla) Maria vielä sanoi, että Paso on koira jolle pitää tarjota koko ajan lisää haastetta ja treenata ns. täysillä silloin kun treenataan ja että siltä on syytä poistaa palkka heti jos se "mokaa", joten otin tähän mukaan pienen "paheksunnan" aina kun Paso oikaisi. Pahastunut "oooho!" virheen kohdalla ja palkka pois näkyvistä ja johan rupesi koira käyttämään aivojaan!
Tässä koostepätkä eilisistä keppitreeneistä, aloitetaan neljällä kepillä ja edetään yksi väli kerrallaan kohti alkua, kunnes päästään koko pujottelu. Katsotaan mihin tämä tyyli johtaa, ainakin samantien päästiin kuudesta verkosta neljään ja siitä tässä videoidussa harjoituksessa kolmeen ja puoleen niin, että yksi verkko on vain toisesta päästään kiinni.

2 kommenttia:

  1. Uskollinen lukija kiittää raportista ja videosta.

    Ekstrahaastetta Pasaselle tulee noista hytkyvistä kepeistä. Koska se on herkkä poika kehulle ja oholle, se oppii kyllä alta aika yksikön nuo kepit. Ja vauhti jo nyt on mahtava.

    Hieno homma!

    VastaaPoista
  2. Joo, kepit on vähän hytkyvät, pitää korjailla joka kierroksen jälkeen... Sit kun mennään kentälle ja tehdään normaalikepeillä, se aina ekalla kerralla vähän törmäilee mut nopeasti se aina muistaa, et ainiin, nää ei ihan silleen annakkaan periksi... Onneksi ei oo herkästi pahastuvaa sorttia! :D

    VastaaPoista