torstai 11. lokakuuta 2012

Kisakokemusta kartuttamassa

Tiistaina oli valinnan paikka. Agitreenit vai möllikisat?? Päätin raskain mielin raaskia jättää treenit väliin ja lähteä möllikisoihin, koska kisakokemusta tarvitaan ja möllikisoja on tällä nurkkakunnalla harmillisen harvoin. Yksissä oman seuran mölleissähän kävimme kesällä, mutta niistä tuskin suurta kisakokemusta karttui, omalla kentällä kun oltiin ja paikalla oli vain kourallinen väkeä, nekin suurin osa tuttuja. Naapuriseuran hallilla oli kuitenkin tiistai-iltana ihan toinen meininki. Haukkuvia, leikkiviä, treenaavia vieraita koiria, paljon ihmisiä, vilinää ja vilskettä. Ja kirsikkana kakun päällä melkoisen kova sade rummuttamassa hallin peltikattoon. Suorastaan urheilujuhlan tuntua siis! :D Ja niinhän siinä kävi, että Paso-poikaa rupesi jännittämään tämä kisadebyytti... Voi pientä. ;)

Möllien rata näytti tältä:Jätin Pason lähtöön ja meni 2 ja 3 - hyppyjen välimaastoon kutsumaan sitä mukaan. Kun käännyin katsomaan, se haisteli maata ja jouduin jonkun aikaa odottelemaan, että se vilkaisi minuun. Ja kun sitten kutsuin, se juoksikin molempien hyppyjen ohi suoraan mun kylkeen kiinni! ... ja minä kun pelkäsin että se kontakteja rakastavana bongaa A-esteen ja huitaisee sinne... Mutta lasta jännittikin niin, että tuli äiteetä ikävä! :D No, uusi lähtö ja otin sen mukaan jo yhden hypyn takaa ja nyt päästiin hienosti radalle. Vitoselle vastakäännös toimi tosi hienosti ja puomin kontakti täydellisesti. 7, 8, 9 - kaarteessa ilmeisesti oikaisin itse liikaa kaarretta ja Paso ohitti keskimmäisen hypyn sisäkautta. Tällaisia pitäisi treenata, se ei kauhean hyvin hae hyppyjä muutenkaan, ja kaarteessa se tahtoo oikoa. En jäänyt kuitenkaan korjaamaan, kun oli hyvä meno päällä ja virhe minun. Putkeen Paso hujahti hurjaa vauhtia enkä sitten kerennyt tekemään seuraavalle hypylle minkäänlaista ohjausta, joten Paso ehti vilahtaa hypyn 11 ja putken välistä. Jatkoimme siis Aalle (upeat kontaktit taas!) ja suoraan maaliin. 

Sanna oli katselemassa ja saatiin heti kommenttia radan jälkeen. Hänhän sen sanoi, että Pasoa selvästi jännitti ja siitä johtui virheet. Itse en varmaan olisi hoksannut edes ajatella heti moista! Hän myös kehotti ehdottomasti menemään vielä kilpailevienkin radalle, jotta saadaan sitä kisakokemusta, joten ei muuta kun härkää sarvista... Rata näytti tältä:


 Alussa ei mitään ongelmia, kontakti taas tosi hienosti ja luvalla eteenpäin. Ei edes vilkaissut putken väärää päätä vaikka veinkin vasemmalta puolelta. Sitten olikin edessä kepit ja pujotteluahan Paso ei vielä osaa. Hauskasti se selvästi hidasti vauhtia ja tähtäili, että "aha, tossa on noi tommoiset, näitä on nähty ennenkin..." mutta vauhti vei voiton ja se hujahti yhdestä välistä "sisään" ja jostain toisesta myöhemmin "ulos" ja siinä oli tällä kertaa sen käsitys pujottelusta! :D En kyllä sille keppejä ollenkaan käskyttänytkään enkä edes odottanut että se niitä tekee, kunhan jatkoimme suoraan eteenpäin. 6- ja 7-hyppyjen välissä olin ongelmissa, kun väli oli niin pitkä ja en ehtinyt ajoissa kunnolla ohjaamaan, joten Paso tuli välistä väärälle puolelle. Korjasin, mutta taas 9-hypyllä jäi takaakierto tekemättä, kun en vaan jotenkin kerennyt tai osannut sinne kunnolla viedä. Paso lähti kyllä suorittamaan, mutta kääntyikin kesken pois. Uusi lähetys hypylle ja päästiin eteenpäin kympin kautta kohti puomia. Ja vielä yksi tosi hieno kontakti, olisi tehnyt kamalasti mieli palkata, mutta lihapullat oli vetskarin takana enkä tiedä olisko siitä tullut sanomistakin. ;) Loppukuviot mentiinkin sitten riemukkaalla vauhdilla. Paljon rennompi suoritus Pasolta jo! :) Sannan pikapalautteen mukaan mun ohjaukset jää kesken, ja siksi etenkin takaakierroissa Paso pyörtääkin ympäri. Eli huolellisuutta ja malttia ohjaukseen!

Saatiinpahan nyt kuitenkin kisadebyytti tehtyä, kuukauden päästä on uudet möllit tiedossa, joten sinne sitten taas tähtäämme. Ja kunhan pujottelu saadaan kuntoon, niin virallisiinkin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti