perjantai 12. lokakuuta 2012

Retkipäivä laavulla

Agiraportti Sannan valmennuksesta videoineen odottaa, mutta laitetaan nyt väliin tämmöinen kuvapäivitys, ettei ihan aksaamiseksi mene koko blogi.

Ystäväni Marita kutsui meitä laavuretkelle ja mehän lähdettiin, kun luvassa kerran oli kuumaa kaakaota. (Bonuksena saimme huomata herkuttelevamme myös vaahtokarkeilla ja tuoreilla croisanteilla, makkarat tuotiin sentään itse..) 

Olenkohan muistanut viime aikoina hehkutaa meidän lenkkimaastoja? No jos en, niin hehkutanpa (taas!). Ensinnäkin ainakin viimeisen kolme viikkoa lenkkeillyt niin, että joka ikinen päivä olen mennyt eri lenkin. Ei pääse tylsyys iskemään, kun vaihtoehtoja löytyy näin mahtavasti! Ja toisekseen, meillä on ihan upeita paikkoja vain kivenheiton päässä kotiportilta. Niinkun nyt tämäkin laavu, 15min kävely kotoa:


Aika mageeta, eikös?! Lisäksi laavulla on valmiina kuivat polttopuut ja ritilät ja tikut makkaran (ja vaahtokarkin) paistoon! Ei siis tarvita mukaan kuin omat eväät ja tulitikut!Emme antaneet pikku sateenkaan haitata, vaan suuntasimme siis retkelle. Nämä kaverukset nyt eivät yleensäkään paljon houkutteluja metsäretkille kaipaa. :)

Kun saavuimme laavulle, tuli paloi jo nuotiossa ja Pasoa odotti tyttöystävä Rizi:

Alkujuoksentelujen jälkeen piti alkaa mittailla kummalla on suurempi suu... ;)

 "Miksi ne rähisee toisilleen?" kysyi Ronja, mutta ihan ystävällismielistä mittailua tämä oli koko ajan. Rizi ei olisi viitsinyt koko ajan juoksennella ympäri mättäikköä, joten Pason oli tyytyminen painimisnahjaamiseen, vaikka se yrittikin kimeästi haukkua ja saada kaveria liikkeelle.


Tää huilais nyt tässä, tuumaa Rizi.

Sivumennen sanoen, koira olivat muuten tämän retken jälkeen melkoisen mutaisia... Paso oli niin märkä ja kuumissaan, että koleassa ilmassa siitä näkyi, kun höyry nousi. Rizi taas oli lopulta lähes saman värinen kun Pasokin... No, onneksi se meni Maritalle, eikä tullut meille pestäväksi. ;)


Eväsaika - koirillekin paistettiin tietenkin oma makkara.Ronja olisi halunnut lähteä heti seuraavana aamuna uudelle laavuretkelle. Ei lähdetty, mutta uudestaan kyllä mennään ihan varmasti, kunhan nyt savunhaju vähän vaatteista ensin hälvenee. ;) Kiitos Maritalle mukaan houkuttelusta ja tietenkin herkuista!


 Tullaan vaan, mulla olikin tosi hauskaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti