perjantai 17. toukokuuta 2013

Hienoin paikka Kotkassa

Katariinan meripuisto. Siis miten mahtava voi olla puisto?!! Ja lähes keskustassa. Uskomattominta on, että siellä ei juuri koskaan ole ruuhkaksi asti ihmisiä. Ok, eihän siellä saisi koira olla vapaana, niinkun ei nyt oikeastaan missään muuallakaan. Mutta tuolla on niin mahtavaa, kun alue on suuri ja avara, niin näkee tosi kaukaa jos joku tulee jolloin tietysti aina kutsun Pason luokse ja otan käskyn alle / kiinni.

Mutta siis tänne me mennään silloin, kun pitää saada lapset ja koira viihdytettyä yhdellä kertaa ja äiti haluaa päästä mahdollisimman vähällä vaivalla:

Paso tähyää "valtakuntaansa". Rakastan, siis kertakaikkiaan rakastan tämän puiston avaruutta ja tilan tuntua. Ei se edes kuvissa välity kunnolla.

Retki aloitetaan aina tietenkin leikkipuistosta. Kiipeilytelineiden lisäksi löytyy karuselleja ja mm. trampoliini ja erilaisia keikkuvia ja heiluvia tasapainotelineitä, joissa Pasokin tykkää kiipeillä.

Leikkikentän vieressä on iso hiekkadyyni.
"ÄÄäännnn.... Yyyyy.... Teeee....."

".... NYT!!"
Pyry tais vähän jäädä tästä(kin) lähdöstä...

Sit pitää ottaa uusi lähtö tietenkin myös Ronjan kanssa...

... ja taas Pyryn. Tai muutenvaan pitää vahtia.

Ja yleisesti säntäillä. Pyry katselee lokkeja, jotka Paso kävi suututtamassa ja jotka alkoivat jahdata Pasoa...

"Hä? Ketä noi o? Kuin ne tollai hermostu? Voiks niitä jahdata?! Jee!"

Sinne men lokit... Myöhemmin löytyi myös iso hanhiparvi ja nekin oli kiva pöläyttää ilmaan. Ikävä kyllä kamerasta oli akku loppu jo silloin. Hanhet kaarsivat meidän yli vain pari metriä päiden yläpuolella. Pitkään seurailtiin myös metsästävää varpus(?)haukkaa.

Huono kuva, mutta ehkä jotenkin hahmottuu tuon nurmialueen valtava koko ja se, miten I-HA-NAA Pasosta on  rällättää sitä ympäriinsä...

Löytyy myös lammikko / rämeikkö keskeltä nurmialuetta. Ihkua mutavelliä. <3


Kyllä on kivaa!

Tässähän tuli esiteltyä siis vasta pieni osa ko. puistoa. Löytyy myös pieni ranta, joka sopii koiran uittamiseen erinomaisesti. Löytyy grillauspaikkoja ja retkipöytiä eväiden syömiseen. Vesiputous, vuoristopuro, isompi lampi, mietiskelylabyrintti, kellopeli ja vaikka mitä kaikkea kivaa puuhaa. Eihän sieltä malttais lähteä koskaan kotiin... Ehdottomasti, jos et ole tässä puistossa vieraillut niin suosittelen lämpimästi!


3 kommenttia:

  1. Itse tykkään myös Katariinanpuistosta ihan älyttömästi. Myös muista Kotkan puistoista, etenkin Sapokan puistosta kukkineen. Uusi Jokipuisto tässä Karhulassa on katsastamatta.
    Meillä on mestarillinen puistosuunnittelija Heikki Laaksonen.
    Ihana tuo eka kuva Pasosta vartiopaikallaan.

    VastaaPoista
  2. Juu, Jokipuisto on meilläkin katsastamatta. Heikki on kieltämättä tehnyt mahtavaa työtä. :)

    VastaaPoista
  3. Katariinanpuisto on meidänkin lempparipuisto, ajellaan joskus päiväkävelyllä puistoon kun on oikein paska päivä ja tuntuu ettei mikään onnistu. Tuo paikka vaan rauhoittaa ja antaa energiaa niin hienosti. Kallioilla voi huoletta liikkua irti ja purossa on tappijalan kiva viilennellä alustaa riekkumisen jälkeen... Ja juu, mekin ollaan puistossa aina irti. :-)

    VastaaPoista