sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ingen vinst...

Ei voittoja. Eikä tuloksia. Kevään kisaturnee taputeltiin päätökseen eilen komealla hyllyköllä. Naapuriseuramme Kotkan Koiraystäväin seura järjesti vielä hallikisat ja vaikka itselläni ainakin alkoi jo olla kisaväsymystä ilmassa, ilmoitin nyt kuitenkin Pason molemmille radoille. Tuomarina toimi Pertti Siimes ja ihan suoritettavissa olevat radat hän oli rakennuttanut. Meidän suoritukset taas vaan kaatuivat kaikenlaisiin pieniin huolimattomuusvirheisiin... Hyvää oli kuitenkin oma keskittymiseni ja muutenkin yleisesti hyvä kisafiilis. Ja mie JUOKSIN radalla enkä vaan hiiviskellyt ja himmaillut! :)

Ensimmäisenä oli hyppyrata, joka näytti tältä:
(kuva on still-kuva videolta, kun unohdin napsia varsinaiset ratakuvat)

Alku meni meillä oikein hienosti, vein pujottelun oikealta puolelta ja Paso pujotteli oikein hienosti. Ja sitten! Putken 6 suu oli käytännössä suoraan kuonon edessä pujottelusta tultaessa. Ja Paso meni siitä OHI! Siis ohi putken suun. Ihan jotenkin vaan että oho, hups. Kääntyi vielä sitten mokoma haukkumaan mulle, ennenkun suvaitsi mennä sinne putkeen... Sitten taas ihan kelpoa menoa, meikäläinenkin jopa pinkoi menemään ihan tosissaan! Pussilla sitten kävi mun totaalinen arviointivirhe. Olin jotenkin kuvitellut, että pussi hidastaisi Pasoa ja että pitää huolella katsoa, ettei se tule 14-hyppyä oikealta ohi. Mutta mitä vielä. Pasoa ei taida hidastaa mikään ja se huitaisi pussista ulos sellaista kyytiä, että hyvä kun ei käynyt Kouvolassa asti kääntymässä ja tuli siis ohi 14-hypyn VASEMMALTA puolelta. :D Ei voinut muuta kun nauraa ja iloisesti jatkettiin siis hylyllä maaliin. Hyvä fiilis jäi kuitenkin tästä radasta, tuota putken ohimenoa ei osannut kukaan oikein selittää yleisössäkään enkä videoltakaan tullut oikein hullua hurskaammaksi. Ehkä mun rintamasuunta sitten oli aavistuksen ohi putken suun, mutta ei se kyllä yleensä ole estänyt Pasoa menemästä putkeen... No, tiedä häntä. Eipähän harmita hylky niin paljon. Mokat 50-50 mulle ja Pasolle.

Toinen rata oli agilityrata ja se näytti tältä:
(kuva yhdistetty kahdesta eri ruutukaappauksesta, maaliesteestä näkyy vain oikeanpuoleinen siiveke, mutta you got the point...)
Alku oli koiralle itse asiassa hyvin suoraviivainen. Muurille piti aavistuksen kääntää, ja liekö sitten sen takia, vai Pason arviointivirheestä toinen muuripalikka putosi (näkyy kuvassa, että ei ole paikoillaan...). En tätä itse asiassa edes huomannut ennenkuin kotona videolta. Pujotteluun lähetin kaukaa takaa ja Paso sujahti kepeille hienosti. Meinasi tulla pois ilmeisesti siksi kun olin kauempana kun tavallisesti, mutta kerrankin mun hoksottimet pelasi ajoissa ja sain sen käskytyksellä jatkamaan pujottelua ja samalla kirittyä koiran kiinni. Sitten - ilmeisesti koska jäin vähän himmaamaan että mentäisiin loppumatka yhdessä tai valmistauduin jo ohjaamaan putkeen - tein vahingossa pienen rytminvaihdoksen omassa juoksussa ja Paso jätti yhden välin pujottelematta. Seurasi hieman louskutusta, yksi turhautunut putkeen karkaaminen (ja hylky siis), pyörimistä ja lisää louskutusta. Kuitenkin kun päästiin takaisin baanalle, Paso pujotteli taas hienosti. Vauhdilla melkein suoraan putkeen ja sieltä keinulle, joka otettiin nätisti, mun jarruttelut toimi hyvin. 8-9-kääntö Aa-esteelle vasemmalta toimi hyvin, Paso ei edes vilkuillut muuria. Kontakti taas nätisti ja 13-hypyllä takaaleikaten puomille (piiiiitkä kaarros). Puomin kontaktilla Paso pysähtyi mutta lähti ilman lupaa, huomasi mokansa ja pysähtyi kyllä uudestaan ja vilkuili mua semmoisella "hups, sori"-ilmeellä. Päätin kuitenkin, että kun kerran hylky oli jo alla, niin tullaan pois. Tälläkin radalla paljon hyviä pätkiä, ihan ei vaan keskittyminen pysynyt kasassa. Tässä pujottelua lukuunottamatta virheet ehkä kuitenkin tällä kertaa enemmän koiran piikkiin...

Ainiin. On ne videollakin. TÄSSÄ.

Nyt jäädään kisatauolle. Seuraavat kisat joskus syksyllä vasta. Tauon aikana treenataan pujottelua itsenäisemmäksi, kontaktit varmemmiksi ja mun ohjaamista sujuvammaksi ja rohkeammaksi. Ainakin. Ja lisäksi jossain vaiheessa kesää Paso lomailee, ainakin 4 viikkoa ilman aksaa. Mutta ei ihan vielä. Nyt harjoitellaan. :)

Loppukevennykseksi pari kuvaa viime viikonlopun omista kisoista. Hyeena-aksaa:





Hyeenakuvat (c) Martta Ala-Krekola


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti