lauantai 1. maaliskuuta 2014

Käytiin kauneuskilpailuissa

Paso oli hienoin. <3 Mutta ikävä kyllä vain minusta, tuomari ei ihan jakanut näkemystä. ;)

Kouvolassa siis käytiin tänään pyörähtämässä ryhmänäyttelyssä. Kirsti Louhi oli tuomaroimassa ja hänellä kaksi harjoitusarvostelijaa. Arvostelu kesti, kesti, kesti ja keeeeesti... Eli ihan kiitettävästi kului aikaa, kun tuomari ja harkkatuomarit keskustelivat ja miettivät joka koiraa todella huolella. No toisaalta, saatiin kyllä tosi perusteellinen arvostelukin!

(c) Marita Partanen
Hieman pohdin etukäteen, mahtaako Paso muistaa kuinka näyttelyssä esiinnytään. Edellisestä kerrasta kun on vierähtänyt ainakin vuosi ja harjoitteluhan on tunnetusti lahjattomia varten, joten mehän ei treenattu tietenkään pätkääkään mitään seisomisia...

(c) Marita Partanen
(c) Marita Partanen
Mutta turhaa oli huoli! Paso tiesi mitä kehässä tehdään ja esiintyi taas kerran kuin mikäkin näyttelykonkari. Asettui itse seisomaan ja seisoa tokotti kuin tatti niillä jalansijoillaan. <3 Näin jälkeenpäin kuvista katsoen, niin itse näköjään saisin vähän opetella taas asettelemaan koiraa paremmin... Etutassut saisi olla paremmin rungon alla, niin ehkä koira ei näyttäisi ihan niiiiiin pitkältä. Vaan tuskinpa tuo olisi lopulliseen arvosanaan vaikuttanut.

(c) Kimmo Kääriäinen
Myös hölkät sujuivat nätisti, niinkuin odottaa sopikin. :)

(c) Kimmo Kääriäinen
Tuomari kehui erityisesti Pason turkkia ja luonnetta. Kutsui oikein erikseen harjoitustuomaritkin kokeilemaan. "Tulkaas koittamaan tätä. Tämä on nyt oikeasti auki ja semmoinen kuin pitääkin, juuri tätä on etsitty ja löytyihän se sieltä!" Ja tykkäsi myös, kun Paso vaan riemastui lisää mitä enemmän turkin kopeloitsijoita ilmaantui ympärille ja heilutteli häntää ja tälläytyi jokaisen rapsuteltavaksi. :D Ei paljon hetkauttanut herraa, vaikka kolme tuomaria yhtä aikaa kumarteli yläpuolella turkin laatua analysoimassa! Mun reipas Pasanen!

Tässä arvostelu:
Sopusuhtaiset mittasuhteet rungossa. Hyvä pää, oikea purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Kokonaisuus kovin kapea. Rintakehän kaarevuus puuttuu. Pitkähkö lanneosa, pysty lantio. Liikkuu ahtaasti edestä ja takaa. Lyhyt olkavarsi. Erinomainen turkinlaatu ja luonne.
EH, AVK4

Päästiin siis kotimatkalle ajoissa... :) No, juurikaan tuon enempää en menestystä odottanutkaan. ERIstä olisin ollut jo suorastaan iloisesti yllättynyt. Ainoa, mikä hieman yllätti, oli tuo liikkeiden ahtaus, koska itse en moista ole koskaan edes ajatellut.. Pitääpä tarkkailla ja miettiä, josko jotain lihasjumia olisi mikä tekisi liikkeestä ahtaan oloisen? Todella tyytyväinen olen siihen, että tärkein eli luonne on just sitä mitä pitääkin, eli erinomainen! Ja vähän ylpeä itsestäni, että olen saanut turkin niin hyvään kuosiin, että se kelpaa malliesimerkiksi. :) Torstaina sitten malliesimerkkiturkki saa kyytiä, kun Pasolle on varattu parturiaika! :D

Seuraavaksi sitten näytelmiin varmaan vasta joskus muutaman vuoden päästä, jos vaikka vielä miehisyyttä ja massaa tulisi lisää, kun sitä kerran selvästi halutaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti