lauantai 24. toukokuuta 2014

Hyvä Hylky ja Hurlumheitä

Eilen oltiin tuossa lähihallilla kisailemassa iltakisoissa kahden agilityradan verran. Tuomarina toimi Pertti Siimes ja hän oli laatinut haasteelliset mutta suoritettavissa olevat sujuvat ja juostavat radat. Näillä radoilla taatusti koirilla oli kivaa, sillä sai mennä eikä meinata. :) Jos ohjaaja ei pysynyt perässä, niin se taisi olla ihan ohjaajan ongelma. ;)

Ratapiirroksia en jaksanut väsätä, kun videoista näkee radan aika selkeästi kun ovat ylhäältä parvelta kuvatut. Ensimmäinen rata vaikutti itse asiassa jo radan reunalta katsottuna tosi kivalta, joskaan ei mitenkään itsestäänselvän helpolta. Ainoa epätoivoa aiheuttava kohta oli pujottelun ja renkaan jälkeen este nro 9, joka oli hyvin hyvin lähellä puomin ylösmenoa. Ja sinnehän se meidän matka sitten kosahti, kuten pahoin pelkäsinkin. Paso lähti jo kepeiltä silmät kiiluen kohti puomia, eikä sitä mikään mahti maailmassa kääntänyt ajoissa, vaan se ehti käydä läppäämässä ylösmenokontaktia. No, mie sain kuulemma kyllä "vuoden kovaäänisimmän herranhaltuunotto - palkinnon" erinomaisesta yrityksestä, mutta ei se silti ihan riittänyt. Ei mennyt ihan nappiin muillakaan nopeilla koirakoilla. Kisan voittajan aika 59,03 reilun 12s yliajalla. Pason ajan kellotin videolta n. 38s...


Olin hirmuisen tyytyväinen rataan. Kaikki sujui niinkuin pitikin. Pasolla oli hieno vauhti kuumuudesta huolimatta ja itse pystyin keskittymään ja ohjaamaan napakasti. Ainoa hassi kävi tuolla renkaan tienoilla, jossa liikuin itse liikaa eteenpäin. Jos olisin jäänyt heti pujottelun jälkeen odottelemaan enkä olisi ollenkaan liikkunut edes renkaan ohitse olisin ehkä, siis EHKÄ saanut Pason haltuun ajoissa. Tai sitten en. Mutta hirmuisen hyvä hylkyrata oli tämä! :)

Toiselle radalle lähdin sitten jotenkin vähän huonommin keskittyneenä. Ilta alkoi olla pidemmällä. Tuli hölistyä tuttujen kanssa (VIRHE!) enkä oikein seurannut tarpeeksi tarkkaan radan rakennusta, joten en rataantutustumisen alkaessa tiennyt yhtään miten rata menee. Rata osoittautui edellistä hankalammaksi, siellä oli mm. melko haastava kepeille sisäänmeno, houkutteleva putken väärä pää ja ennenkaikkea epätoivoa aiheuttavat alkukiemurat. Koko kahdeksan minuutin rataantutustumisen aikana en keksinyt mitään hyvältä ja sujuvalta tuntuvaa konstia alkuun ja muutenkin koko hommasta jäi vähän epävarma olo. Ja sehän ei koskaan lupaa kovin hyvää suoritusta. Paso vaistoaa mun epävarmuuden ja alkaa häsätä. Ja silloin se menee kahta lujempaa, mutta tavallista päättömämmin. Ja sitten mun on vaikea pitää pakkaa kasassa ja teen tyhmiä virheitä ja Paso viilettää entistä lujempaa. :D Onneksi nykyään en enää hermostu, vaan lähinnä alkaa naurattaa... Tällä radalla luovutin lopullisesti jo jossain pujottelun tienoilla ja putkeen ohjaus oli ponneton, joten Paso valitsi väärän pään. Sitä ennen oli jo kasassa kymppi kepeiltä, joten väliäkö tuolla. Kepit mokasin itse. Olisi pitänyt (TAAS) malttaa jäädä taakse odottamaan että Paso saa rauhassa hakea oikean välin. Nyt katsoin vaan, että se lähti kohti oikeaa väliä ja lähdin itse aivan turhaan hönkimään eteenpäin, jolloin vedin liikkeelläni Pason mukaan ja ohi koko keppien - se parka luuli että edessä on joku muu este jolle sittenkin mennään täysiä. Harmi ettei videossa kuulu, mitä kaikkea huutelin keinulle. Ko. esteen nimi ei nimittäin siinä pälkähtänyt päähän ollenkaan ja sitten alkoi jo naurattaakin niin paljon, että hyppysuoralla lähetin Pason melkein maata kiertävälle radalle. xD Jotenkin sain sen naarattua taas oikeaan suuntaan, mutta taas lähdin hönkimään ja Aasta ohi. Heh. Loppukuviot sentään päästiin melko kivasti. Itse asiassa osuttiin aika moneen ihan oikeaan esteeseen siihen nähden, että ohjaaja ei ollut lainkaan tilanteen tasalla ja koiralla karkas mopo jo heti alkumetreillä. :D


Positiivista oli Pason mieletön tekemisen meininki, se että mulla pysyi mieli hyvänä, nopeat kontaktiesteet (ei tietoakaan hitaasta hölköttelystä kuten viime kisoissa) paikoillaan pysyneet rimat. 

Huomenna jatkuu sertinsaalistus. Toivottavasti yhtä hyvällä meiningillä, mutta ripauksen paremmalla tuurilla (ja ohjauksella)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti