torstai 8. toukokuuta 2014

Kisakokemusta kartuttamassa. Taas...

Viime viikonloppuna pidettiin oman seuramme agilitykilpailut. Osallistuimme Pason kanssa kaikille kolmelle radalle, tavoitteena toki saada se viimeinen puuttuva 0-tulos kolmosluokkaan. Vaan eipä oltu (lue: minä en ollut) vielä valmis kolmosiin ja joka radalla tuli joku pikku hassi.


Tuomarina toimi Markku Kaukinen ja ratapiirrokset löytyivät hänen omilta sivuiltaan: http://www.kaukinen.net/gallery/index.php/Agilityradat/2014-05-03-04

Meidän radat videolla: https://www.youtube.com/watch?v=VX6Lb8npxxo&feature=youtu.be

Ekana lähdettiin hyppärille:
2C Hyppy

Moka tuli jo heti alkumetreillä. Ensimmäinen valssini oli (kuinka ollakkaan) myöhässä ja lisäksi vähän väärässä suunnassa. Joten Paso hyppäsi 4-hypyn liian vinosti ja päätyi melko lähelle muuria. Itse en päässyt tarpeeksi hyvin valssista liikkeelle ja jäin jälkeen, vasen hartia putosi alas ja koira sen mukana muurin ympäri. Videota pikkuruudulta katsoessa mietin, olisiko käynyt niin, että Pasolla ei kertakaikkiaan askel osunut ja siksi kiersi muurin, mutta monta kertaa hidastuksella kelailtuani tulin siihen tulokseen, että kyllä se ihan mun ohjauksen mukana lähtee. Kääntyy melkein ponnistuksesta ja kiertää muurin, kun mun ohjaava käsi putoaa ja hartia kääntyy. Ihan niinkun on opetettu. Kuuliainen partiolainen. <3 Lisäksi tällä radalla tipahti okserin takarima, minkä osasin ennustaakin, kun näin että okseri on suoraan ennen putkea... Muuten ihan hyvää menoa noin ensimmäiseksi radaksi pitkän kisatauon jälkeen. :)



Seuraavaksi lähdettiin koettamaan onne... eiku TAITOJA tietty ;) agilityradalle:

2B Agi


Tästä radasta en jotenkin tykännyt yhtään rataantutustumisessa. Tuntui, etten oikein saanut otetta rataan tai keksinyt mitään fiksua tapaa ohjata esim. puomin jälkeistä kohtaa. Ja sinnehän tämä rata sitten kosahtikin. Paso vilahti väärään putkensuuhun niin että heilahti. Varmaan olisi pitänyt tehdä muurille joku selkeä puolivalssi pelkän (noin kuusi vuotta myöhässä olevan) vetämisen sijaan. Mutta missä NYT olis se edellisen radan partiolainen, kysyn vaan??? Tai ehkä olisi voinut kuitenkin kokeilla takaaleikkausta muurille. Vaan kun arkailin ja epäilin että Paso menee sitten taas ohi muurista tai tiputtaa palikat... No, jossittelu on turhaa. Tämä kohta rakennetaan taatusti joku päivä ja kokeillaan mikä siinä sitten olisi ollut viisainta. Tätää yhtä virhettä lukuunottamatta suoritus oli oikein onnistunut ja erityisen ylpeä olin pujottelun jälkeisestä sylikäännöksestä puomille! :) 


Viimeinen yritys tuotti tulosta sen verran, että päästiin sentään palkintopallille. Vaikka en kyllä ollut ollenkaan tyytyväinen itse ja palkinnoille päästiin lähinnä siksi, että muilla meni vielä huonommin...

2A Agi


Tästä radasta sitten taas tykkäsin kovasti. Oli minusta mukavin ja myös selkein ja helpoin profiililtaan. Takaaleikkauksilla mentiin aika pitkälti, koska en halunnut alkaa väkisin yrittää Pason edelle ja sitten olla sen tiellä, kun ei tällä radalla siihen ollut mitään erityistä syytä. Seuraava suoritettava este oli hyvin yksiselitteisesti koiran nenän edessä koko ajan ja hienoa työtä Paso tekikin. Puomin ylösmenolla se jostain syystä pyörähti ympäri takaaleikkauksesta, mutta ehdin saada sen takaisin oikeaan suuntaan ennenkuin tuli virheitä. Aikaa toki kului. Onneksi on ketterä koira! :D Mutta sitten. Hypyn 14 jälkeen ehkä sekunnin kymmenyksen ajan välähti mielessä, että "hei me juostaan nollarataa edelleen" ja silloin lähti Paso samantien lapasesta. Tai siis oma ohjaaminen herpaantui. Olin aavistuksen liian edellä menossa kohti 15-hyppyä ja kun lähdin tekemään takaaleikkausta, Paso luki sen ohjaukseksi kohti putkea ja kääntyi taas melkeinpä ponnistuksesta... Tällä kertaa ehdin huutaa sen takaisin, mutta kieltohan siitä tuli ja siis lopputuloksena vitonen ja toinen sija. Luokan ainoalla miinusajalla... 



Ja sitten loppuyhteenveto. 
* Puomi pitää saada nopeammaksi - Paso hölkkäsi molemmat puomit RAVILLA ja heilutteli häntää mennessään. Ei käy laatuun enää kolmosissa. Puomi ja Aa pitää saada myös itsenäisemmiksi, niin että pystyn irtoamaan sivusuunnassa tai jäämään taakse ja Paso suorittaa silti 2on2off kontaktin nopeasti ja varmasti. 
* Erikoisesteitä kuten muuria ja okseria pitää harjoitella PALJON ENEMMÄN.

* Mun pitää saada taas oma pää kasaan niin, että lähden kisoissakin ohjaamaan reippaasti ja rohkeasti enkä hissuttele ja ajattele etten ehdi. Videolta katsellessa totesin, että yli puolessa niistä paikoista missä tein jonkun muun ohjauksen kuin sen mikä mielestäni olisi ollut siihen paras koska muka en ehdi - olisin kyllä ehtinyt!
*Ja sitten mun pitää oppia olemaan ajattelematta kesken radan lopputulosta. ;)


Erityisen tyytyväinen sitten taas olin Pason pujotteluihin! Se haki upeasti ja itsenäisesti jokaisella radalla haastavatkin keppien sisäänmenot, pujotteli hyvällä vauhdilla eikä häiriintynyt tippaakaan takaaleikkauksista. Muutenkin se oli tosi kivassa vireessä. Vauhdikas ja innokas, mutta kuuliainen ja helppo ohjattava. Ja rimat pysyivät tuota yhtä okseria lukuunottamatta ylhäällä, vaikka maksirimoja on menty viimeksi tammikuussa kisoissa.


Postauksen kuvat ovat Maija Aapalahden käsialaa. Kiitos. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti