keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Möllirallit

Viime sunnuntaina osallistuttiin Pason kanssa epävirallisiin rally-toko-kisoihin. Vähän niinkun hetken mielijohteesta ilmoittauduin, kun kerran kotihallilla olivat eikä kyseisenä viikonloppuna ollut muutakaan ohjelmaa. Treenattuhan me ei olla herra ties koska. Kesällä? No tuossa männäviikolla sitten yhtenä päivänä tehtiin vähän seuraamista ja parit käännökset pihalla vähän niinkun muistinvirkistyksenä. Edellisenä iltana manasin hulluttani, että pitikin moisiin kinkereihin mennä ilmoittautumaan. Jotenkin ei olis yhtään huvittanut lähteä.

Lähdettiin kuitenkin ja kivaahan siellä oli. Tunnelma oli leppoisa, järjestelyt jouhevat ja tuomari Suvi Ruuhonen mitä mukavin. Radat olivat tämmöiset (niille, joille ratapiirros jotain kertoo...)
Melkolailla samalla "profiililla" kulkivat molemmat radat. Me siis osallistuttiin Pason kanssa alokas- ja avoimeen luokkaan. Avoimessa luokassa vaan oli hieman enemmän ja monimutkaisempia tehtäviä. Alokkaassa ei ollut mitään ihmeitä. Eniten minua etukäteen mietitytti, miten selviän taluttimen kanssa, siinä kun koiran pitää olla kytkettynä, mutta hihna pitää olla tosi löysällä. Löysemmällä kuin tokon alo-seuraamisessa. Mutta hyvin siitäkin selvittiin. :) Tuloksena täydet 100 pistettä, tuomarin suosikki ja toinen sija. Sekunnilla hävittiin ajassa voittajalle... Eli tarkalla oli!


Avoimessa luokassa sitten vastaan tulikin jokunen kyltti, joista totesin, että eipä olla moisia koskaan tehty, tai niiden tekemisestä on noin sata vuotta aikaa. Tuota "saksalaista" täyskäännöstä (koira kulkee kännöksessä ohjaajan selän takaa) en muista oltiinko tehty koskaan vapaana. Houkutus oli ihan uusi tuttavuus. Siis tiesin että moinen liike on, mutta eipä ole tullut kokeiltua koskaan. Tässä houkutuksessa oli namirasia sekä jännittävä suuri pupujussi, joiden ympäri piti pujotella. Loppusuoralla oli vielä istumasta seisomaan nousu ja paikalla seisominen (ei TOD. olla koskaan treenattu istu-seiso-vaihtoja, etenkään perusasennosta!) sekä pyörähdys, joita on tehty joskus kesällä pari. Mutta olihan siinä rataantutustumisen jälkeen parin koirakon verran aikaa treenata loput liikkeet kuntoon! ;) Tuon seisomaannousun opetin siinä odotellessa, pyörähdykset muistuteltiin mieleen. Ja se saksalainen. Ja eikun baanalle. 
Ja miten hienosti Paso tekikään!! Lopputuloksena 90 pistettä ja loppukommentti "Varmaa menoa :) " Ainoa pistevähennys tuli tuolta viimeisestä käännöksestä, jossa minuun iski joku tokoilijatakauma ja jotenkin refleksinomaisesti korjasin hieman vinon perusasennon ennen käännöstä -> Tvä -10p. Eli tehtävä väärin suoritettu, koska koira istui alussa kaksi kertaa. Tyhmä minä!! Viides sija kuitenkin näillä pisteillä ja tosi tosi tyytyväinen olin Pasoon ja itseenikin. :) Tehtiin nätit radat. 


Tuli kyllä kovasti lisää ralleiluintoa! Josko yrittäisi vaikka kesällä johonkin viralliseenki kokeeseen?! Niihin vaan on niin riivatun vaikea päästä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti