tiistai 19. helmikuuta 2013

Viime viikon Sanna

Kauhee päivitysruuhka taas blogissa! O_o Yhdet tosi hienot Jaanan ottamat kuvatkin odottaa julkaisuaan, mutta nyt väliin kuitenkin aksapäivitys.

Viime viikolla oltiin siis taas kerran mahtavaisen Sannan koutsattavana. Tämmöinen rata oli tarjolla kommentilla "tää on helppo, pitää vaan pysyä oikeassa rytmissä ja olla ajoissa" Just. So simple. ;)


Radankävelyssä jo epäilin, että Paso hujahtaa väärään putkeen, kun olen juuri tuon 13-putken ulostulosuun kohdalla kun käskytän putkeen. Ja niinhän siinä sitten kävi. Muutenkin eka yrityksellä tuo 3-hypyn takaakierreätys meni jotenkin ihan reisille (koska Paso lähti sata lasissa ja korvat koristeena ja hyppäsi 2-hypyn kaaaaauas). Lisäksi Paso tuli 4-hypyn ohi, hyppäsi vitosen ja hujahti siis väärään putkeen. Ja Sanna meinas kuolla nauruun. Nauratti kyllä itsekäkin se sekoilu! :D Totesin Sannalle, että no nyt näit sen meidän kisoissa ilmenevän ongelman. Paso lähtee lähdöstä täysiä ja katse siintää suoraan eteen kaukaisuuteen. Riippumatta siitä, mihin mie yritän ohjailla. Eikä sitä kiinnosta pätkääkään meikäläisen valssailut tai hidastussuhinat. Opeteltiin tähän semmoista laskeutumispaikan näyttämistä. Siis kun Pason tassut 1-hypyltä osuivat maahan, sanoin 2-hypyn takana napakasti sen nimen ja samalla merkkasin kädellä kohdan, mihin halusin sen hypyn jälkeen laskeutuvan. Ensin yritettiin tätä niin, että pudotin lelun merkattuun kohtan. Ei toiminut, vaan Paso vaan leiskaisi yli ja kääntyi sitten takaisin. Mutta kun tein vaan merkkauksen ja lähdin itse liikkumaan seuraavaa estettä kohti, homma pelitti hienosti. Tätä harjoitellaan ehdottomasti ennen seuraavia kisoja, olisi voinut pelastaa muutamankin radan tässä taannoin...!
Kun em. konstilla sain Pasolle pienemmät kaarteet, pääsin myös ohjaamaan takaakierron aikaisemmin ja siis lähtemään itse suoremmin liikkeelle. Ja kun oma juoksulinja oli selkeästi kohti 6-putken päätä, ei Paso vilkaissutkaan väärää putken suuta, vaikka tulinkin sen perässä putkikäskyineni. 
8-hypyllä kierrätin ensin Pason viimeksi opetellulla ristikkäisellä takaakierrolla kauemman siivekkeen ympäri ja hyvinhän se sieltä kiersi. Mutta 9-10 linja ei ollut kauhean hyvä, vaan kaarros venyi pitkäksi koska Paso ei osannut lukea radan jatkoa tultuaan väärässä linjassa 9-hypylle. Koska Paso jää kontaktille, vaihdoimme tähän pakkovalssin ja sen perään saksalainen + persjättö. Sanna nauroikin, että eihän siinä nyt montaa ohjausta tarvi yhdelle esteelle tehdä... xD Ohjaus toimi kuitenkin kun se kuuluisa junan vessa. Ja tuntui helpolta ja loogiselta. Ja Pason käännös tuli ihan siivekettä nuollen ja samoin 9-10-11 meni todella pienillä kaarroksilla kauniisti. Sanna vaan huuteli perään, että kylmiä väreitä tulee, kun koira kääntyy niin upeasti. Ei paha siis! :)
14-hyppy vastaanottaen ja sen jälkeen saikin olla tarkkana omasta sijoittumisesta ja pitää koiran hyvin hallussa että päästiin todella kepeille, eikä ihan vieressä houkuttavasti häämöttävään putkeen. Keppien jälkeen oli tarkoitus tehdä poispäinkäännös ja sitten leieröiden keppien takaa putkelle. Tämä osoittautui Pasolle tosi vaikeaksi, se ei vaan kertakaikkiaan tuntunut ymmärtävän mitä siltä haluttiin. Kunnes Sanna meni pallon kanssa puomin toiseen päähän. Johan löytyi se puomi, vaikka minä jäinkin keppien toiselle puolelle! :D Ei hiulattu tätä sen enempää, vaan jätettiin hautumaan, pitää kokeilla joskus uudelleen ja vaikka vähän helpommin, eli niin että puomin pää on lähempänä. 
Loppukuvioissa ei näköjään ole numeroita. No puomilta lähti 11, 3, 9 ja 1 maaliin päin. Eikä niissä ollut mitään ihmeellistä, kunhan lähdin vaan ajoissa tekemään persjättöä 11-hypylle niin nou problemos. 

Kivaa oli! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti