maanantai 25. helmikuuta 2013

Tuija Kokkosen opissa

Perjantaina oli oman ryhmän agitreenit. Pasokin pääsi pitkästä aikaa sinne treenaamaan, vaikka allekirjoittanut olikin liikkeellä Finrexinin ja tahdon voimalla flunssassa ja yskässä. Mutta niistä treeneistä ei paljon jäänyt jälkipolville muisteltavaa. Johanna vaan totes, että "sä et tänään kyllä pelaa ihan kaikilla korteilla" ja se oli kyllä ihan totta. xD Harjoitukset oli kuitenkin hauskat putkirallittelut, vaikka kartturilta olikin navigaattori unohtunut tyystin kotiin. Johanna vaan huuteli mulle ohjeita "vihree vasen, punanen oikea, musta oikea... " tarkoittaen mihin putkeen milloinkin piti mennä... Jos Johanna tää harkka oli jossain netissä, niin laita linkkivinkki, mun aivot ei pystyneet tallentamaan ratoja niin että voisin piirtää niitä tänne! :D

Lauantaiaamuna sitten jatkettiin, edelleen Buranan ja Finrexinin (ja sen tahdon) voimalla odotettuun Tuija Kokkosen valmennukseen. Olen joskus vuosia sitten ollut Tuijan treeneissä Ässän kanssa ja tykkäsin. Nyt ajattelin kokeilla uudestaan ja tykkäsin kyllä edelleen, jopa enemmän kuin ennen. :) Tuija oli etukäteen kysellyt toiveita ja kun ei kukaan muu mitään toiveita esittänyt, oli rata laadittu minun toiveiden mukaan. :D Ja mullahan toiveena oli harjoitella ohjaamisen ja oman liikkumisen rytmitystä ja käskyjen ajoitusta. Rata oli tämmöinen ja koulutuksessa mentiin valkoisten pallojen rata. Mustat jäivät sitten kotiläksyksi...

Alussa ei ollut mitään kummallista. Pakkovalssilla otin kakkoselle ja siitä putkeen ja puomille. Paso teki muuten aivan upeita kontakteja koko treenin ajan! Hienosti meni loppuun asti, vaikka jäin välillä jälkeenkin ja malttoi pysähtyä just niinkun pitääkin. :)
Sitten - tattadadaa - ensimmäinen käskyjen ajoitus ja rytmityskohta! Jos lähetin koiran 5-hypylle huolimattomasti, virhe kostautui 7-hypyllä poikkeuksetta, koska sitten en enää ehtinyt kutosen jälkeen saamaan koiraa kunnolla haltuun vaan se leiskautti seiskan väärään suuntaan. Mutta kun jo 5-hypylle otin napakasti haltuun ja käänsin ajoissa, olin ajoissa myös ottamassa haltuun kutosen jälkeen ja poispäinkääntö 7-hypylle onnistui hyvin. Tämä kohta olisi varmaan meillä onnistunut sujuvasti myös seiskan vasemmalta puolelta takaakiertona, mutta päätin harjoitella tuota poispäinkääntöä kun sitä on tosi vähän tehty. Pari kertaa onnistuikin tosi makeasti, välillä Paso eksyi aika kauas kiertelemään tai pyörähti väärään suuntaan varmaan ihan kokemattomuuttaan, tämä kun tosiaan oli paljon vieraampi ohjaus. 8-9 välissä mun piti tehdä selkeä rytminmuutos omaan liikkumiseen ja kunnon haltuunotto vastakkaisella kädellä ja sitten taas ajoissa vaihtaa ohjaava käsi koiranpuoleiseksi. Muuten Paso sujahti väärään päähän putkea. Kun minä sain ohjauskuviot taas rytmitettyä, ei tämä ollut ongelma eikä mikään.
Kepeille oli melko pitkä vienti ja haastavan ahdas rako puomin ja hypyn välissä, mutta siitä selvittiin enimmäkseen kunnialla. Ei taidettu lipsahtaa puomille kun kerran? Paso haki kepit hienosti kun vaan maltoin antaa sen rauhassa mennä edelle. 
Sitten seurasi taas pätkä, jossa huolimaton tai myöhästynyt ohjaaminen 12-hypylle kostautui 15-16 välisessä välistävedossa... (Tuo 8/13-hyppy oli kyllä lähempänä puomia, koska 12-13-14 väli meni ihan sujuvasti esteiden vasemmalta puolelta ohjaten. Ja 15 numero on väärällä puolella estettä.) Kun sain valssattua tarpeeksi ajoissa ja oikeaan suuntaan, ei tarvinnut ryntäillä 12-13 välillä vaan ehdin siinä vähän rytmittämään omaa juoksua ja samalla linjaamaan Pasoa kohti 14-hyppyä. johon piti tulla tosi viistosti ettei ajautunut väärään suuntaan 15-hyppyä ja jotta ehti sitten vielä tekemään välistävedon ja sai vielä koiran hyppäämään 16-hypyn. Tämä oli pätkä, joka oli mielettömän kiva juosta kun se onnistui, mutta tosi tuskallinen jos lähti alusta menemään pieleen. Ja todella tarpeellinen meille!

Kivat treenit ja paljon jäi taas pohdittavaa ja harjoiteltavaa. Innolla odotamme seuraavaa kertaa kuukauden päästä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti