lauantai 2. helmikuuta 2013

Agilityä ja hemmottelua

Keskiviikkona oltiin pitkästä aikaa Sannan valmennuksessa. Paso oli niiiiiin HIE-NO! (tähän paljon sydämiä). Ja en miekään vissiin ihan huono ollut, kun viimeisen radan päätteeksi Sanna hyppeli tasajalkaa ja taputti käsiä ja huuteli "hieno tyttö!" xD

Tämmöinen rata:



Homma näytti ensi alkuun epätoivoisen monimutkaiselta, kun pyörittiin radalla etsimässä aina seuraavaa numeroa joka tuntui koko ajan olevan piilotettuna johonkin ihan omituiseen suuntaan aina jonkun esteen taakse... Mutta pari kertaa radan käveltyäni tulin siihen tulokseen, että eihän se niin mahdoton ehkä olekaan. Eikä ollutkaan. :) 
Olin suunnitellut aluksi tekeväni persjätön 3-hypylle ja siitä vaan heittäväni koiran putkeen ja jatkavani takaaleikkauksella. Mutta Pason linja putkelle tuli niin jyrkäksi, että se ajoi ohi. Vaihdettiin suunnitelmaksi siis persjättö vasta putken suulle. (Vaihtoehto olisi ollut valssi, ja koska erehdyin sanomaan että teen valssin kun se tuntuu helpommalta, jouduin tietenkin tekemään persjätön... ) Ja sehän toimi kun junan vessa! 
Pujotteluun päästiin hienosti sisään, ei ole mennyt hukkaan viime viikkojen avokulmien harjoittelut. :) Keppien päähän tein valssin ja pyöritin Pason 6-hypyn oikeanpuoleisen siivekkeen ympäri ja siitä seiskalle. Tähän kuitenkin Sannan ehdotuksesta vaihdettin (vastakkainen??) takaakierto, jossa siis otin koiran haltuun kepeiltä ja kuljetin hypyn "ohi" ja sitten lähetin takaakiertoon vasemman siivekkeen ympäri ja samalla itse peruuttaen twist-henkisesti oikealla kädellä koira hypyn yli ja sitten taas vasemmalla ohjaten kohti seiskaa. Toimi tosi hyvin, vienti oli näin nopeampi kuin ympäri pyörittelyllä ja Paso älysi ohjauskuvion heti. Mageeta!
Siitä puomille asti mentiinkin aika haipakkaa ja melko sujuvasti kunhan vaan itse liikuin riittävästi ja ajoissa, muuten Paso tahtoi ajautua joko 10 tai 11 -hyppyjen väärälle puolelle. 

14-15 välistävedossa ekalla kerralla mokasin itse ja työnsin koiran takaisin 15 väärälle puolelle vaikka se oli jo välistä tullut. Mutta taas Sannalla oli nerokas idea. Ei tehtykään perinteistä välistävetoa vastakkaisella kädellä, vaan käänsin vain koiran puoleista hartiaa poispäin Pasosta. Toimi muuten aivan mahtavasti sekä tässä, että 9-10 välissä, missä Paso tahtoi ajautua väärälle puolelle 10-hyppyä kun en saanut annettua sille tarpeeksi tilaa. Mitenkä paljon helpompi ohjaus kun ne perinteiset välistävedot!! Tätä tullaan harjoittelemaan ja käyttämään jatkossakin varmasti. Loppu menikin ihan sujuvasti. Pienet suhinat ennen 16-hyppyä niin Paso tuli tosi pienellä kaarella putkeen. Sitten sainkin vaan pinkaista lujaa ja huudella samantien "takaa", jotta päästiin vielä viimeinen hyppy oikeaan suuntaan. 


Mielettömän hyvä mieli jäi treeneistä!! :) Nyt sitten vaan toivottavasti saadaan sama draivi päälle aamulla, kun startataan taas Vantaalla kisoissa. (Joo, herätyskello soi viiden tunnin päästä, olis paljon viisaampaa ehkä jo nukkua kuin päivitellä blogia mutta...)


Keskiviikkoillan treenien jälkeen Pasolla olikin sitten vuorossa hemmotteluaamu, kun torstaina suunnattiin auton keula kohti Kaipiaisia ja Mirka Purhon käsittelyä. Pason selästä löytyi 3 nikamalukkoa (hitsi, yksi oli mennyt ohi mun nikamalukkotutkan, kaksi oli juuri siellä missä olin arvellutkin niiden olevan... no, kolmas oli kyllä ihan sen toisen vieressä, että menkööt sitten). Nyt on taas ruoto ojennuksessa ja toivottavasti jonkun aikaa pysyisikin, sen verran on tota matkaa tuonne Mirkan hemmotteluun. Paso sai muuten kovasti kehuja upeista lihaksistaan! :) Ihmekös tuo, kyllähän herra melko lailla tuota liikuntaa harrastaakin... 


1 kommentti:

  1. Supersuloinen kuva Pasosta, kun sillä taas on tuota turkkiakin.

    Rata näytti sellaiselta, että oli pakko luottaa koiran tekevän esteen loppuun, vaikka itse etenikin eteenpäin. Muuten olisi aina myöhässä.
    Pitääpä tuota joskus kokeilla.

    Menestystä tämän päivän radoille!

    VastaaPoista