keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Ex-tempore koulutuksessa

Tänään minulla oli joka tapauksessa ollut suunnitelmissa mennä Pason ja lasten kanssa hallille treenaamaan. Kun sitten eilen illalla tulikin viesti, että Sanna tulee kouluttamaan niin sehän sopi suunnitelmiin paremmin kuin hyvin. Joten päiväunien jälkeen tankattiin lapset, pakattiin kettukarkit ja pillimehut reppuun ja suunnattiin hallille. Johanna vielä lupautui tulemaan peräänkatsojaksi ja pillimehun pitelijäksi. Ja hyvin orkesteri käyttäytyi. Lapset viihtyivät hallilla jopa niin hyvin, että kumpikaan ei olisi halunnut edes lähteä kotiin! :D Ja mie kun pelkäsin, etten saa keskittyä valmennukseen rauhassa... Pyry kyllä tepasteli pitkin rataa kun treenattiin, mutta sitä se tekee myös kun treenaillaan keskenämme, joten se ei ollut mitään uutta.

Sannalla oli vaihteeksi aika iisi kattaus:

Alussa oli tärkeä muistaa linjata Paso, muuten se hyppäsi 2-hypyn niin pitkälle että ajoi melkein A-esteen ohi. Myös vasemmalta lähtö + takaaleikkaus Aalla toimi hyvin. 4-6 kohtaan oli kolme eri vaihtoehtoa. Ensin lähetin 4-hypylle takaakiertoon ja tein persjätön. Ekalla kerralla Paso lipsahti 5-hypyn väärälle puolelle kun jäin vähän papailemaan persjätössä. Kun tein tarpeeksi napakasti, ohjaus toimi hyvin. Sitten Sanna käski mun kuvitella, että Paso olisikin karannut kontaktilta ja joutuisin ohjaamaan kauempaa. Sylkkäri + viskileikkaus vitoselle toimi kanssa hyvin, etenkin kun Paso imi tosi hienosti putkeen. Tuntui melkein kuin ei olisi mitään tehnytkään! :D Lopputreenistä, kun Paso alkoi väsyä, ei ohjaus enää onnistunutkaan niin hyvin ja Paso tahtoi kääntyä väärään suuntaan vitoselta, jos en liikkunut tarpeeksi reipaasti. Kolmas vaihtoehto olisi ollut valssaus 4-5 välissä, mutta sitä ei enää kokeiltu kun Paso tosiaan alkoi väsähtää. Mutta tämänkaltainen kohta, molempiin suuntiin tuli nyt kotiläksyksi.
Puomin valinnassa ei kertaakaan ollut ongelmia. 9-hypyn kierrätin ensin "silmukalla" hypyn vasemmalta puolelta itse seisoen siivekkeen vieressä, mutta se oli kovin hidas. Tehtiin sama myös niin, että lähetin takaakiertoon ja tein persjätön ja lähdin liikkeelle. Parempi, mutta edelleen hidas. Parhaaksi osoittautui hypyn oikealta puolelta (tuolta missä on nro 9) kierrätys ja valssi. 
Kepeille ohjatessa heitin kerran Pason vahingossa putkeen liian laajalla käsiliikkeellä. Mutta kultainen Paso kääntyi vielä putken suulta kannoillaan ja haki kepit oikein, kun vaan sinnikkäästi huutelin "kepi, kepi, kepi!" :D Hetken se tuijotti putken päätä vähän sen näköisenä, et "tänne mut ohjattiin, mut tää ei kyllä ole kepit..." Raukka parka kultamuru! <3 Vein kepit oikealta puolelta ja Paso kääntyi hienosti poispäinkäännöksellä putkeen ja pystyin leieröimään keppien ympäri ja ehdin näin hyvin 14-15 väliin valssaamaan. 

Kiva sujuva rata. :) Paso vaan oli vähän vaisu (??) mikä taas aiheuttaa aina välittömästi minussa Sannan sanoin "sipsuttelua". Eli kun Paso on tavallista hitaampi ja superkuuliainen, alan itse hiiviskellä ja odotella ja varmistella koiraa, mikä taas hidastaa Pasoa vielä entistä enemmän. Pitäisi vaan aina huomata tuollaisessa tilanteessa ottaa napakasti ohjat käsiin ja JUOSTA. Johanna ripitti mua perjantain treeneissä ihan samasta asiasta... No, ehkä mie joskus vielä opin. Mutta kaiken kaikkiaan oli kiva treenata. Halli vaan oli melko lämmin koko päivän auringonpaisteen jäljiltä. Luultavasti siksi Paso paksussa turkissaan vähän hyytyikin. Taitaa olla meillä turkin ajelu kuitenkin edessä heti kun pakkaset hellittävät, että saan agitykkini takaisin, vaikka pitkästä turkista muuten tykkäänkin. ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti