sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Agilityn piirinmestaruudet

... kisailtiin viikko sitten lähes kotikentällä, naapuriseuran hallilla. Matkaa meiltä autolla noin viisi minuuttia, joten mikäs oli lähtiessä kisailemaan. :) Onneksi matka olikin lyhyt, sillä kisapäivä venyi yli 10 tuntiseksi. Oli mukava käydä välillä kotona syömässä ja vetämässä henkeä.

Sanottavaa menestystä ei meidän osalta tullut, vaikka voittoa toki lähdettiinkin tavoittelemaan. ;) Tai no... ainakin nollarataa. Kisa koostui hyppy- ja agilityradoista, tuomareina Markku Kaukinen ja Seppo Savikko. Molemmat radat olivat sujuvia ja vauhdikkaita, mutta eivät suinkaan helppoja. Sopivia arvokisoihin. 

Hyppäri vaikutti mielestäni suoritettavissa olevalta, vaikkakin "takasuoralla" oli mittava määrä valsseja peräkanaa tehtäväksi, mikä ei koskaan ole oikein mun juttu. Eniten huolestutti kepeille sisäänmeno ja siihenhän meidän homma kosahtikin. Jäin liikaa varmistelemaan ja käänsin koiran POIS niiltä kepeiltä. Nice. Rimoja tipahteli niiden mun satavuotta myöhässä olevien valssien takia ja lopulta saatiin hylky, kun en riittävän huolella ohjannut muuria. Kaikkiaan aika kankea rata, paljon huonoa, huolimatonta ja epävarmaa ohjausta. Pah. Koira olis ollut hyvä. 

Agilityradalla yritin lähteä rennommalla ja napakammalla otteella ohjaamaan. Rata olikin paljon paljon parempi kokonaisuutena. Hyvät kontaktit, vaikea keppikulma onnistui, liikuin ja ohjasin, koira kuunteli, rimat pysyi ylhäällä. :) Hylky tuli mun ohjausvirheestä, omalla liikkeelläni työnsin Pason putken väärään päähän. Hylyn jälkeen Paso myös tuli yhden takaakierron riman alta, kun ohjaus oli niin huolimaton, mutta en jaksanut alkaa korjailla, kun moka oli oma ja hylky oli jo tullut kuitenkin. Tähän rataan olin kuitenkin oikein tyytyväinen. :)


Yksilöratojen jälkeen lähdettiinkin Pason kanssa tosiaan kotiin vähäksi aikaa huilaamaan, sillä iltasella oli vielä joukkuekisan vuoro. Meidän joukkueessamme oli mun ja Pason lisäksi katalonianpaimenkoirat Lara ja Luna ohjaajansa Annan kanssa, sekä Irina ja howavart Piina.


Jos videota katsoo, niin kyllä meille olis selkeästi pitänyt joku sijoitus kisassa hellitä... ;) Vaan hylkyhän sieltä putkahti kaikille muille paitsi luottopakki Laralle. Mutta kivaa oli ja osallistuminen ja rehti kilpahan on tärkeämpää, kuin voitto, eiks juu! :D

(Paso teki muuten kelpo radan, mutta pujottelun jälkeen karkasi väärään putken päähän ja A-esteen jälkeen kävi okserin sijaan hyppäämässä lähtöhypyn... Liekö ollut jo vähän väsymystä sekä ohjaajalla että koiralla, mikä johti huolimattomuusvirheisiin. Hyvä meininki oli kuitenkin loppuun asti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti