torstai 17. toukokuuta 2012

Busy Day

Viime sunnuntaina Pasolla piti kiirettä...

Aamulla ensin pakkauduttiin autoon ja suunnattiin kohti Haminaa ja Bastionin koiranäyttelyä. Mukaan kannustamaan tuli Johanna ja Ronjakin halusi katsomaan koiranäyttelyä. Sää oli kaunis ja aurinkoinen, mutta Bastionin telttakatoksen alla oli hyytävän kylmää. Lisäksi oltiin paikalla hyvissä ajoin, joten oli aikaa palella... No, tehtiin sentään muutamia hyviä ostoksia, minä sain uudet hienot treenitaskut ja Ronja kettukarkkeja. ;)
Kehässä oli 14 espanjanvesikoiraa, junnu-uroksia vain kaksi. Viimein päästiin sitten kehäänkin, Johanna nappasi pari kuvaakin.



 Paso käyttäytyi jo totuttuun tapaan mallikelpoisesti ja Paula Rekiranta arvosteli Pason näin:
Erittäin hyvän tyyppinen, hieman pitkärunkoinen nuori uros. Vielä kapea kallo-osa. Hyvä kuono-osa. Vahva kaula. Hyvä rintakehä. Pitkä lanneosa. Hyvät takakulmaukset. Vahva luusto. Erinomainen karvan laatu. Vielä kovin pentumaiset liikkeet. Miellyttävä käytös. EH, JUK2.
Koska tämän kummempaa menestystä ei tällä kertaa liiennyt ja oli niin mahdottoman kylmäkin, pakkasimme kimpsumme ja kampsumme ja lähdimme samantien kotiin. Olihan päivälle luvassa vielä paljon ohjelmaa...

Seuraavaksi Paso pääsikin parturiin. Monta viikkoa olikin jo kaikki odotettu turkista pääsemistä. Kuka mistäkin syystä. Ensinnäkin nuoren miehen hormonihyrräilyissä turkki haisi tosi pahalle, vaikka sitä kuinka yritti pestä. Toisekseen koiran peseminen 3-4 kertaa päivässä alkoi käydä vähän hermoon, kuten myös se, että kylpyhuone oli jatkuvasti hiekan peitossa ja lattiat täynnä ulkoa turkin mukana kannettua roskaa.


Kuva ei edes anna oikeutta sille roskan määrälle, mitä turkkiin mahtui... Mutta huomattakoon, että tässä siis vain pienen pieni osanen koirasta, kaikki muutkin osaset olivat koko ajan vähintään yhtä täynnä luontoa. Paso kun tykkää kieriskellä selällään pihalla...

 Ja turkki alkoi olla myös juuri semmoisessa vaiheessa, että sitä olisi pitänyt vähän huoltaa, availla takkuja jne. että se olisi jatkossakin pysynyt hyvänä. Niin, ja jos Paso olisi osannut jotain odottaa, se olisi varmasti odottanut kuumasta turkista pääsemistä ja näköalojen avartumista! Olin alunperin suunnitellut, että ajelen turkin heti näyttelyn jälkeen, mutta en saanutkaan pienten aikataulusekaannusten takia konetta heti käyttöön. Mutta kun kerran olin päättänyt turkista päästä eroon, niin siitähän oli sitten päästävä! Joten otin sakset kauniiseen käteen ja aloin keritä. Ja lähtihän se enin turkki niinkin. Paso kyllä näytti... noh. Aika kiinnostavalta. ;)

Kiharakarvainen snausteri. Eikö ole muuten aika helläsuinen noutaja - ei puhkea ilmapallo hampaissa! :)
...mutta saatiinpa oloa viileämmäksi ennen päivän viimeistä sessiota.

Luvassa oli nimittäin iltapäivällä vielä Sannan agilityvalmennus! Rata näytti tältä:

Ja olipa muuten Pasossa vauhtia! Jos se nyt ei ole hiljaa mennyt aikaisemminkaan, oli nyt ihan uusi vaihde silmässä, kun oli turkki pois kuumentamasta. Ja onneksi oli, sillä lämpötila kentällä nousi auringon myötä varmaan lähemmäs pariakymmentä ja Pasolla oli nytkin niin hiki, että taukojen aikana meni metsään varjoon vilvoittelemaan! Olis saattanut pojasta potku loppua turkin kanssa. Muutenkin koira toimi upeasti! Alun takaakierrätykset 3- ja 4 hypyille valsseineen kaikkineen sujuivat heti ekalla yrittämällä kuin tanssi vain (no, tokalla ja kolmannella sitten kartturi rupesi miettimään liikaa eikä enää sujunutkaan...) Putkeen 6 lähetys oli helppo ja pitkä eteneminen suoralla putkeen 10 meni myös hienosti. Renkaan oikeaa suoritusta piti muutaman kerran muistutella mieleen, mutta sitten sekin meni ilman ongelmia. 14-hypyllä tiukka käännös tuotti vähän hankaluuksia. lähinnä ohjaajan hitauden ja turhien kaarrosten takia, samoin hypyn 16 takaakierto, kun en osannut ehtiä alta pois. Kotiläksyksi saatiin juurikin noita tiukkoja käännöksiä, takaakiertoja hypyn 16 tapaan unohtamatta etenemisharjoituksia. Olin kyllä tosi ylpeä Pasosta!
Meidän suoritksista ei tällä kertaa videoevidenssiä ole, mutta Jaana nappasi pari kuvaa koinsyömästä koirasta radalla. Ainiin... Jaana oli sitä mieltä, että kuvat oli niin huonoja, ettei kuvaajaa tarvitse mainita, joten kuvat olkoot tuntemattoman kuvaajan. ;)






Tässä Rico ja Johanna näyttävät mallia, kuinka se rata suoritettiin! (alun parin tekniikkatreenin jälkeen tulee rata kokonaisena)

Treenien jälkeen Paso sai vielä temmeltää Ricon, Mollyn, Peetun ja Komeetan kanssa kentällä.

Kotiinviemisinä oli mukavan rauhallinen ja raukea koira. ;)

5 kommenttia:

  1. Paso näyttää ihan Pikku Kakkosen Ransu-koiralle tossa luukissa, tai sit sille Ransun ruskealle kaverille :D

    VastaaPoista
  2. Kuvat hyvät ja kivat ,,,,mut toi "TRIMMAUS" =) =) =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D En nyt tiedä voiko tuota varsinaisesti kutsua trimmaukseksi. Ehkä keritseminen olisi oikeampi termi? ;)

      Poista
  3. Kiva, kun laitoit tuon Johannan ratavideon. Funtsasinkin ratapiirrosta katsoessani, että miten jotkut kohdat on järkevä tehdä. Riksu on hyvä opetusmateriaalikoira, kun se meni niin hienosti.

    kommentoi salainen kuvaaja ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ajattelin että ei tarvitse niin paljon kirjoittaa ja koittaa selittää mitä tsippejä ja tsäppejä tehtiin mihinkin väliin, kun kerta Johanna ja Riksu näyttivät esimerkillisesti mallia. :)

      Poista