keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Liukuhihna-aksaa

Maanantaiaamuna oltiin Johannan kanssa early birdseinä heti aamusta kentällä. Ja niinkin suunnitelmallisesti, jotta meillä oli harjoitus valmiiksi katsottuna!

"Rata" oli niinkin simppeli, että neljä hyppyä ja putki. Tarkoituksella, että aikaa ja energiaa ei menisi kohtuuttomasti esteiden kanniskeluun. Mutta niitä mentiinkin sitten jos vaikka mitenkäpäin. Liukuhihna-aksaa tämä oli siksi, että mentiin aina harjoitukset vuoronperään niin, että ensin minä tein Pason kanssa ja Johanna katsoi miten rata menee. Sitten Johanna teki Peetun (ja Mollyn, joka juoksi kannustamassa mukana ja sai nakkia...) kanssa. Samalla minä katsoin taas uuden radan ja vuoroa vaihdettiin aina "lennossa". Hauskaa oli ja haastettakin oli harjoituksessa sopivasti.Työnsin nyt kaikki kuviot samaan piirrokseen... Saakohan siitä mitään tolkkua? Eli joka harjoituksessa on aina viisi estettä. Kuvasta löytyy siis harjoitus numeroin 1-5, numeroin 11-15, kirjaimin A-E, kirjaimin a-e sekä vielä yksi harmaalla viivalla kuvattuna, alkaa hypyltä 1 ja päättyy hyppyyn E. Eli nuo viisi harjoitusta mentiin, alkuverryttelynä vielä kuudes, joka oli ihan sama kuin 1-5 paitsi että viimeinen este ei ollut putki vaan tuo hyppy 15. Välillä kokeiltiin erilaisia ohjauskuvioita, vientejä eri puolilta yms. samassa kuviossa. Tulipahan harjoiteltua vaikka mitä ohjauksia! Haastavin mulle ja Pasolle oli a-e, eli pikkukirjaimin merkitty kuvio. Siinä piti saada koira tosi hyvin haltuun ettei eksytty ylimääräisille hypyille ja toisaalta itselle oli vähänlaisesti tilaa liikkua ettei törmäillyt samaisiin ylimääräisiin hyppyihin. Ja lisäksi hypyt tulivat todella vinosta linjasta ja Pason oli selkeästi vaikea vielä hahmottaa moisia. Mutta kyllä siitäkin selvittiin, vieläpä kahdella erilaisella ohjauksella! :)

Kolme radanpätkää jäi vielä käyttämättäkin (niitä oli siis yhteensä kahdeksan) kun koirat uupuivat aurinkoisessa säässä. Todella hauska harjoitus, kivoja sujuvia juoksuja koiralle ja päänvaivaa ohjaajalle sopivasti - suosittelen kokeilemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti