torstai 3. toukokuuta 2012

Lisää tokoa

Me ollaan oltu kauheen aktiiveja! Tiistain tottistelujen jälkeen ehdin kerran treenata kotosallakin, ja perjantaina kurvattiin taas Jaanan, koirien ja lasten kanssa kentälle. Treeniohjelmassa kaikki alo-luokan liikkeet, tällä kertaa jopa hyppy, kun Jaana oli roudannut hyppyesteen mukaan. Ja hyvä niin, Paso on tehnyt hyppyä viimeksi viime kesänä pentukurssilla. ;) Ehkä se nyt on ihan hyvä pari kertaa edes näyttää että tämmöinenkin temppu oli, ennenkun mennään kokeeseen?! :D

Koska Paso oli vasta edellisenä päivänä pesty ja puunattu sunnuntain näyttelyä silmällä pitäen, ei tällä kertaa koirat päässeet riekkumaan. Ja sekös otti etenkin Pasoa aivoon! ... ja näkyi suorituksissa... Etenkin seuraamisessa keskittyminen oli kyllä ihan jossain muussa kuin työnteossa (=tytöissä).

Lisäksi kesken treenien piti välillä viedä Ronjaa kakalle, laittaa Pyrylle tuttia, antaa Ronjalle mehua, heiluttaa Pyryn vaunuja, leikkiä Ronjan kanssa agilityä, antaa Pyrylle maitoa jne jne... Että häiriötreeniä ainakin riitti! Niin koirille kuin ohjaajillekin...

Jaana kuvaili meitä:

Aloitettiin uudella jutulla eli hypyllä. Aluksi tehtiin pari kertaa targetilla vaan lähetystä, sitten jätettiin saman tien targetti pois ja lisättiin kuvioon seisomaan pysähtyminen tutulla "stop"-käskyllä. Joko Paso tosiaan muisti tämän viime kesästä tai sitten se on supernopea oppimaan... Hyppyä tehtiin uudestaan tiistaina kun Paso oli mun mukana agitreenejä vetämässä, ja hyvin meni. :)


Liikkeestä maahanmeno alkaa olla oikeasti kisavalmis liike. :)


Liikkeestä seisominen onnistuu vähän satunnaisesti ja vaatii vielä pienen käsiavun. Palatessa Paso lähtee tosi helposti liikkumaan johonkin suuntaan. Mutta ei tämäkään paljon hiomista vaadi. Mun pitää vaan olla tarkkana äänenpainoista ja muistaa tehdä yksi seisominen ennen varsinaista liikettä, ettei Paso sekoita maahanmenoon.



Luoksetulo on mallikas. Pitää vaan vielä kokeilla ja miettiä sopiva käsky... "Tänne"-käskyä meillä käytetään arkielämässäkin, sillä Paso kyllä lähtee vauhdilla mutta sivulletulo ei saata olla niin nätti. "Sivu"-käskyllä tulee kyllä hienosti, mutta lähtee liikkeelle vähän epävarmasti. Pitäisi kokeilla "Pasosivu!"-versiota, josko tulis vähän lisävauhtia lähtöön...



Paikallamakuu meni hyvin, vaikka häiriöitä riittikin. Paitsi että vieressä oli ihku Friida, niin Ronja leikki vesilammikossa lähettyvillä, Pyryä piti välillä käydä hyssyttämässä ja taisipa Jaana komentaa Friidaakin jossain välissä.


Seuraaminen ei missään tapauksessa ole vielä kisavalmis, mutta hyvinä hetkinä se on tosi hyvää! Nyt pitää vaan kovasti harjoitella ja yrittää muistaa tehdä myös niitä pidempiä palkattomia pätkiä. Ilman hihnaa seuraaminen on parempaa kuin hihnassa - niinkun kai melkeinpä aina... Vähän älytön liike kokeessa se koko hihnassa seuraaminen, jos multa kysytään...



Paikalla istumistakin tuli treenattua jokunen kerta, kun oltiin just aloittamassa jotain liikettä ja jommalla kummalla lapsista tuli joku kriisi mikä piti hoitaa ensin... ;)


... ja välillä Paso sitten vaan juoksenteli sen aikaa... ;) Tämä kuva taitaa kyllä oikeasti olla luoksetulosta.


Vielä vähän seuraamista. Koskahan akka oppis katsomaan eteensä eikä tuijottamaan koiraa??


Tässä vielä meidän häiriötreenin yksi häiriötekijä. ;)


Tokotreenien ohessa Ronjalla oli omat agitreenit. Se osaa kontaktin jo aika hyvin. :D



Huomenna taas pakataan lapset ja lampaat autoon ja kurvataan treenailemaan! Ollaan nimittäin sovittu vakiotreenit perjantaille Jaanan kanssa. :)



2 kommenttia:

  1. Olen muuten samaa mieltä, että hihnassa seuraaminen on ihan tyhmä liike.
    Huomenna pitää myös Pasaselle tehdä luoksepäästävyys. Sitä ei liikkeenä olla treenattu. Ja sinä saat tehdä saman Friidalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa Pason kanssa ON tehty luoksepäästävyyttä. Tosin siitä on aikaa. Mut joo, pitää varamaan muistutella mieleen. En kyl tiedä tuleeko siitä mitään näin meidän kesken, kun sä oot niin ylitsepääsemättömän ihQ Pason mielestä. ;)

      Poista