tiistai 7. elokuuta 2012

Eräkoira leireilee

Viikko sitten maanantaina pakkasin autoon kaksi lasta, koiran, teltan, potan ja melko monta kassillista vaatetta, vaippoja, maitopulloja, pilttipurkkeja, makuupusseja yms. tarpeellista. Suuntasimme koko orkesterin voimin viikoksi Salusiinin eräleirille Kuutsalon Santarantaan. Paikka on aivan upea ja siellä on todella tilaa olla ja mellastaa! En nyt osaa mitään hienoa leiriraporttijuttua tähän runoilla, kun tuntuu että oma leiri meni enimmäkseen tuosta 8kk juniorista huolehtiessa, mutta kuvat kertokoot kaiken olennaisen. :) (Niitä voipi klikkailla isommaksi, jätin etenkin maisemalliset kuvat tavallista suuremmiksi, koska ainakin minusta Santarannan maisemat ovat katselemisen arvoisia)

Tuurimatkalla Pason piti tietenkin tähytä horisonttiin...

... ja suorittaa meriliikennevalvontaa.

 Leiriohjelmassa ensimmäisenä iltapäivänä oli lähinnä telttojen pystytystä ja sitten painuttiinkin pehkuihin illalla alkanutta ukkosmyrskyä pakoon. Koko ensimmäisen yön vettä satoi niin, ettei ropinalta tahtonut kuulla omia ajatuksiaan ja luonto pani parastaan jyrähdysten muodossa. Seuraava päivä oli sateeton, mutta märkä ja harmaa, joten kameraa ei tullut kaivettua esiin. Sään parannuttua päästiin kunnolla leireilyssä vauhtiin, ja Pasohan oli innokas osallistuja ohjelmaan kuin ohjelmaan.

Tässä on meneillään tutustuminen frisbeegolfin saloihin.

Paso on eturivin mallioppilas! "Tää hakis kyllä kaikki frisbeet, senkun heitätte vaan!" Paso olisi hakenut frisbeet myös korista, mutta niuhot kielsivät... ;)

Tietenkin lastenleirillä tarvitaan myös tarkkaa valvontaa...

... ja valvontatöiden tauolla voikin sitten rentoutua, sillä rapsuttajia riitti.

Kun on nelisenkymmentä vaihtopelaajaa, ei haittaa yhtään vaikka joku välillä väsyisikin rapsuttamaan koiraa. Joku toinen kyllä jaksaa aina jatkaa! :D

Vaikka leirillä oli muitakin rapsutettavia, riitti hellyyttä silti ihan jokaiselle koiralle varmaan vielä varastoonkin. ;) Nämä tyttöset (hoffi Cirre ja kultsu Rizi) eivät Pason hurmausyrityksille lämmenneet, vaan Paso sai etenkin Cirreltä tuta vanhojen piikojen äreyden. ;)

Vesikoira tietenkin osallistuu aktiivisesti kaikenlaiseen rantatoimintaan.

Eikä kepin (tai frisbeen) heittäjistäkään ollut puutetta. Itse asiassa, sitä toimintaa piti jo alkaa rajoittaa, kun tosiaan niitä vaihtopelaajia oli niin paljon, mutta Paso ainoa hakija, niin meinasi väsy käydä käpälään. (Mikä ei tietenkaan estänyt sitä silti noutamasta kaikkea heitettyä, joten heittoleikit olivat luvanvaraisia)

Välillä piti tietenkin huolehtia myös oman lauman pienimmäisistä.

... tai ihan vaan yleisesti pitää rantavahtivuoroa.

"Siis mä oon joutunu herää ihan sumeen aikaseen ja tää on ihan typerä leikki ja siis mä en ainakana osallistu tähän ku mä oon TEINI!" ;)


Äitee aiheutti Pasolle sydämentykytyksiä lähtemällä ihan varoittamatta uimaan! Eihän sellaiseen voi luottaa ollenkaan, että pysyykö se pinnalla (eikä se edes pysynyt, vaan kehtasi sukeltaa pois näkyvistä!) vaan on syytä uida perässä ja tuhahdella paheksuvasti ja yrittää meripelastaa kiipeämällä niskaan. Meripelastusvideo.

Meillä oli tuommoinen hieno iso teltta, missä oli Pasolle oma huone. :) Tässä Paso on lähdössä Pyryn kanssa kohti uutta leiripäivää...

Rantameininkiä! Jiihaaa!! Ja kaikki pyyhkeethän on levitetty rannalle sitä varten, että märkä ja hiekkainen vesikoira voi niiden päällä kuivata itseään?!

Tässä on Pason leiriromanssin kohde Lilli.

Yhdistetty rantavahtivuoro ja rapsutus.

Erillinen rantavahtivuoro.

Paso ja muut teinipojat.

... ja sitten taas vähän paijauksia, ettei pääse totuus unohtumaan! :D

Loppuleiristä Paso alkoi olla enimmäkeen aika rauhallista koiraa...

... kuitenkaan rapsutuksia unohtamatta!

Koko viikon lämmityksen ja vokottelun jälkeen Lilli suostui jokusen kerran vähän leikkimään.

Ensin se antoi ymmärtää...

... ja sit se taas suuttui! Oho! Ihanan kiihkee nainen, tykkäsi Paso! xD

Kotimatkalla tuurissa Lilli ja Paso vielä hetken kaulailivat kuin Titanicissa konsanaan kuonot yhteisesti tuulta halkoen... mutta sitten Lilli antoi ymmärtää, että espanjalainen kikkaratukka oli pelkkä lomaromanssi ja turha soitella perään. ;)

Mutta onneksi kuitenkin rapsutuksia riitti kotiin asti!

Semmoinen leiri tällä kertaa. Ensi kesänä sitten taas uudestaan! Kiitos kaikille asianosaisille hurjan kivasta leiristä!

2 kommenttia:

  1. Kiitos Pasolle ja muulle laumalle leiristä! Mahtavaa oli taas. Ensi vuotta odotellessa. :)

    VastaaPoista
  2. Olipas kovasti hommia Pasasella koko viikon ajan. Ilmankos vähän jo loppuviikosta väsytti. Hieno rapsa - ja hienot maisemat.

    VastaaPoista