lauantai 29. joulukuuta 2012

Sannarästejä

Noita Sannan valmennuksia on ollut tässä loppuvuodesta niin tiiviisti, etten ole pysynyt päivitystahdissa mukana! Mutta pääasia on, että valmennustahdissa ollaan pysytty ja edistystäkin näkyy jopa tampion tädin ohjaamisessa, kiitos Sannan. <3

Tämmöisiä kuvioita ei käsittääkseni ole vielä blogissa julkaistu:

12.12.12. Tämän radan kompastuskiveksi meillä osoittautui eritoten muuri 5 ja sille linjaaminen niin, että puomille saatiin järkevä lähetyminen. Paso siis kurvasi putkelta suoraan kohti puomia, mutta sain sen sentään haltuun ja muurille, mutta se hyppäsi aina muurin lähes puomin suuntaisesti, jolloin puomille tuli todella huono vino lähestyminen. Kovasti yritimme harjoitella putkijarrutusta, ja että saisin Pason kääntymään putken suulta ensin suoraan putken suuntaisesti minua kohti ja sitten hyppäämään muurin vinosti. Mutta eipä oikein skulannut. Putkijarrutusta pitää harjoitella tosi paljon, ja nimenomaan sitä, ettei se jarrutus tarkoita "juokse täysiä ulos putkesta ja pysähdy sitten vasta katselemaan ympärillesi" vaan "heti putkesta ulost tultua käänny tiukasti". Muuten ei mitään ihmeellisyyksiä oikeastaan. Paso toimi hienosti ja takaakierrot etenkin pelittää oivasti. Ite olin jotenkin  vähän kuutamolla ja mm. kaadoin ainakin kolme tai neljä estettä... ;) 13 putkelle en voinut tehdä takaaleikkausta, koska Paso kääntyi silloin putken suulta vasemmalle. Aalta putkeen 16 meni hienosti leieröimällä kun vaan ohjasin tomerasti. Mitähän vielä... ei kai kummempia. Kiva vauhdikas rata, joka onnistuttiin juoksemaan nollillekin pienen harjoittelun jälkeen! :)

Sitten...


19.12.12 juostiin ja valssattiin ja juostiin niin mahdottomasti! Nyt katsottuna, 6 / 14 hyppy ei ehkä ole ihan realistisella paikallaan, tai sitten 7 / 15. Ei tuossa 6-7 välissä ihan noin pitkää matkaa takaakiertoon ollut. Kai. Ainakaan se ei tuottanut suuria ongelmia. Voi olla, että Flexi Trackin puomi on vaan suhteessa liian pitkä tai jotain... No joka tapauksessa, ensimmäinen oikeasti haasteellinen kohta oli 13 - 14. Aika lujaa sain kaiken kaikkiaan pinkaista, että ehdin ohjaamaan tuon 13 takaakierron ja sitten pitikin olla valmiina vauhdikkaisiin valssikuvioihin, jotka tunnetusti eivät ihan minun alaa ole... Mutta kun saatiin valssien suunnat edes sinnepäin, niin sujuihan se! Onneksi Paso osaa takaakierrot tosi hyvin, joten pääsin hyvin lähettämään 15 takaakierrolle ja etenemään itse jo 17 takaakiertoa ohjaamaan. Ihan niin pienesti ei 17 ohjaaminen onnistunut, että koira olisi siivekettä nuollen kiertänyt hypyn. Ennenmminkin kyse oli "pelastetaan mitä pelastettavissa on, että se ei hyppäis 18 liian aikaisin", mutta onnistuttiin silti edes oikeansuuntaisessa reitissä! :D Hauska rata tämäkin, ja tosi hyvillä fiiliksillä lähdettiin kotiin. :) :)

Ja vielä yksi:

26.12.12. Johanna oli minua tuuraamassa Pason kanssa, kun itse olin joulusukuloimassa vielä. Tämmöistä rataa olivat juosseet, hyvin meni ja kivaa oli kuulemma. Itse treenasin sitten Johannan ohjauksessa samaa rataa pari päivää myöhemmin. Ja hitsi kun olikin vaikeeta! Liekö sitten liikaa jouluherkuttelua vai mikä oli, mutta tuntui ettei millään saanut otetta hommaan. Ja sittenhän Pasokaan ei oikein kuunnellut. Tai sitten se vaan johtui siitä, että radalla oli veriviholliseni välistäveto. Huoh. No kuitenkin. Alku ongelmitta seiskalle asti. Siinä sitten mulle täydellinen jäätyminen ja Paso säntää korvat koristeena 8-hypyn väärään suuntaan. Joka kerta. No onnistuihan se sitten lopulta kauhean väännön jälkeen ja vähän joulukinkulla lahjomalla. Jopa niin, että onnistuttiin tekemään molemmat välistävedot peräkkäin ja jopa putken kautta. Mut kyllä vaan oli vaikeaa. Takaisinpäin 11-13 takaakiertoina onnistui paljon helpommin, joskin siinäkin onnistuin kerran astumaan Paso-paran varpaille. Loppuradassa ei mitään suuria ongelmakohtia ollutkaan. 16 takaakierto + valssi, 19 takaaleikkaus, puolivalssi, lähetys putkeen ja 21-22 välissä persjättö. Kepeille lähetyksessä huomasin, että Paso osaa hakea oikean välin vain jos minä olen takana. Jos olen sisäänmenon kohdalla tai edempänä, se menee aina toiseen väliin. Höh. Tähän siis treeniä! Ja välistävetoihin palataan taatusti vielä!

Semmoinen agipaketti tällä kertaa. Sorry, kun nämä nykyään tulee tälleen könttinä. En vaan jaksa ja ehdi päivittää joka treenin jälkeen. Tai en kyllä tiä jaksaako kukaan näitä sepustuksia lukeakaan! :D Ovatpahan radat itsellä muistissa ja tallessa myöhempää tilanneanalyysiä ja harjoittelua varten. Kiitos ja anteeksi. ;)

2 kommenttia:

  1. Laita laita näitä vain. Hyvä treenipankki täältä saatavissa meikäläisellekin. Kunhan vuosi vaihtuu, niin taidan lähteä tuota viimeistä rataa - tai ainakin osaa siitä yrittämään hallille.

    VastaaPoista
  2. Treenipankkia sitä itsellekin tässä keräilen. ;) Ja toisaalta, aina tulee samalla vielä kertailtua kuviot mielessä ja mietittyä kun piirtää rataa ja sit vielä kerran kun kirjoittelee tänne.
    Kiva jos siitä on muillekin hyötyä. Joskus vaan tuntuu, että on niin vaikea selostaa ja että jaksaako niitä sekavia jorinoita sitten kukaan lukeakaan! :D Mut kuvat kertoo onneksi ainakin että miten se piti mennä. ;)

    VastaaPoista