perjantai 4. tammikuuta 2013

Perhekoiran talviriemuja

Tässä eräänä päivänä Pasolle kävi sellainen tsägä, että se pääsi "äitin ja isin" kanssa ihan kahden pitkälle ulkoilulle. Harvinaislaatuinen tilanne! Lapset olivat mummolassa, Timolla lomaa ja ulkona napakka -18 pakkanen ja aurinko paistoi. Mikäpä siis parempi valokuvaussää! Timo halusi läheiselle Langinkoskelle kuvaamaan, me lähdimme Pason kanssa seuraksi mukaan ulkoilemaan. Pari tuntia, upeita kuvia, kohmeisia varpaita, hienoja maisemia, saukon jäljet jäällä, koira melkein koskessa mutta ei kuitenkaan ja kaiken kaikkiaan oikein mukavaa oli!

Auringonottoa, Paso pitää kulunvalvontaa viereisen polun lenkkeilijöistä...


Se pakollinen "on se vaan niin älykkään näköinen" - kuva. ;)


"Kato, mä menin tänne!"


"En meinannu pudota..."



Noin yleensä kyllä aamupäivisin ulkoillaan koko orkesterin kera. Nyt kun on ollut ihanan paljon lunta, on harrastettu paljon talvisia lajeja, kuten pulkkamäkeä ja potkukelkkailua. Potkukelkalla saa tehtyä ihanan reippaita ravilenkkejä, mutta pulkkailu se vasta kivaa onkin!


Paso vaan tahtoo innostua pulkkamäessä niin mahdottomasti, että haukkua louskuttaa kun heikkopäinen. Onneksi se kyllä yleensä uskoo ja hiljenee parin mäen ja napakan komennuksen jälkeen. 


Pulkan mukana juoksentelu on kuitenkin sallittua vain silloin, kun minä olen itse pulkan kyydissä mukana. Pelkästään mäkeä laskevia lapsia ei missään tapauksessa saa jahdata, ja silloin Paso tyytykin kiltisti katselemaan tai juoksentelee omiaan lähistöllä. Nämä kuvat ovat ihan meidän pihan vierestä, mutta yleensä käydään pulkkamäessä metsässä, jossa Pasollakin riittää touhua ja umpihankea kahlattavaksi. Edellisellä metsäretkellä se piti käydä kahdesti pelastamassa lumikinoksesta kahden kiven välistä, kun ei syvästä lumesta päässyt itse pois... ;) Ja kolmannen kerran oli älypää vielä menossa samaan paikkaan...



Sitten vielä vähän videoevidenssiä perhekoiran tärkeistä lapsenviihdytyksellisistä tehtävistä. Vanhimmat pätkät on yli vuoden vanhoja ja tulee siellä vähän kesääkin talven keskelle. Tästä videoon. 

Seuraavaksi harjoitellaankin sitten vetokoiran hommia, aisat ja vetovaljaat on jo postissa odottamassa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti