lauantai 19. tammikuuta 2013

Työkoira työssä

Pasolla on uusi työtehtävä. Minä kyllästyin kiskomaan etenkin Ronjaa (joka on jo aika painava ja haluaa koko ajan lisää vauhtia...). Ja sitten totesin, että onhan mulla tossa yksi ihan joutilas tyyppi avustamaan.. Joten ei muuta kun vetovermeet tilaukseen ja joulun jälkeen ne tulivatkin matkahuollosta. Ja sitten harjoittelemaan.

Ihan aluksi Paso suhtautui aisoihin ja etenkin takana rahisevaan pulkkaan hieman epäluuloisesti, mutta joulukinkun voimalla uskoi pian, että kyseessä on ihan hyvä juttu sen kannalta! :D Ja kun vermeet oli saatu päälle ja päästiin liikkeelle, Paso hoksasi kupletin juonen tosi nopeasti ja selvästi tykkäsi heti vetohommista. Tällä hetkellä, noin viiden harjoittelukerran jälkeen Paso osaa hienosti mennä itse valjaisiin "sisään", vetää pulkkaa, kääntyä ja pysähtyä käskystä. Liikkeelle lähdössä autan hieman ja ylämäissä tai muuten hankalissa paikoissa ja osaa jo jäädä odottamaankin vetojeesiä. Ja mitä enemmän tehdään, sitä enemmän koira innostuu. Nykyään ei tahdo pöksyissään pysyä niin pitkään, että saataisiin valjaat päälle ja lapset kyytiin, vaan täpisee ja inisee tohkeissaan ja lähtisi pihasta täyttä laukkaa jos antaisin! :D

Nyt harjoitteluun otetaan hiljalleen myös itsenäinen vetäminen käskystä suoraan eteenpäin, ettei mun tarvis koko ajan juosta vieressä. Paso kun haluaa mieluiten vetää tosi reipasta ravia tai jopa laukalla, niin tulee meikäläiselle kunnon kuntolenkkiä, jos koko ajan joudun vieressä juoksemaan... Suunnitelmissa on myös retki läheiselle laavulle, Paso voisi vetää orkesterin perille, missä paisteltaisiin makkaraa ja se saisi juoksennella vapaana ja sitten taas kotimatkan kuskata lapsia. Katsotaan saadaanko aikaiseksi toteutettua. :)

Mutta erittäin tyytyväinen olen hankintaani, vaikka aisojen ja valjaiden hinta kukkarossa kirpaisikin. Lapset tykkää ja koira nauttii, kun saa tehdä kunnon fyysistä työtä. Pasossa taitaa olla vähän työnarkomaanin vikaa. ;) Pitkiä vetolenkkejä ei olla vielä tehty, etenkään tollain molemmat lapset kyydissä, kun painoa kertyy kuitenkin jo ihan kivasti. Mutta ei Paso väsyneeltä ole vaikuttanut vielä kertaakaan. Ja kunto kasvaa kohisten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti