sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Pakkanen paukkuu nurkissa...

... mut me vaan treenataan!
Perjantaina, kun olisi ollut meidän agitreenit, näytti mittari iltasella -24. Pakkasraja treeneille on -15, joten treenit oli peruttu. Mutta koska en ollut ehtinyt aamupäivällä lenkittää Pasoa lasten uimahalliretken takia, ajattelin lähteä kuitenkin hallille kun joka tapauksessa olisi pitänyt vetää toppavermeet niskaan ja mennä johonkin ulkoilemaan ja energiaa purkamaan. Hallin ympäristössä on kuitenkin valaistut lenkkimahdollisuudet ja hallissa sisällä sentään vähän lämpimämpää kuin ulkona. Ja olikin, sisällä hallissa oli vain 13 astetta pakkasta. Alkuverryttelylenkillä meinasi kyllä naama ja sormet jäätyä reippaasta kävelystä huolimatta ja Pasokaan ei voinut pitkäksi aikaa pysähtyä haistelemaan kun alkoi tassuja palella. Sen jäkeen hallin kymmenen astetta lämpimämpi sisätila tuntui suorastaan hellivän ja hyvin pystyi ottamaan päällystakin pois. :D
 
Olin päättänyt treenata putkijarrutusta ja avointa keppikulmaa sekä vahvistaa kontaktien itsenäistä suoritusta. En jaksanut kauheasti esteitä siirrellä, vaan olemassa olevista kehittelin tämmöisen radan:
 
 
 
Ennen koko radan juoksemista treenasin suorasta putkesta kääntymistä vieheen avulla. Lähetys putkeen ja samantien koiran nimi perään. Siis "putkeenPASO" - käsky. Idea on, että Paso hiljalleen oppisi, että tällä käskyllä mennään kyllä putkeen, mutta putken jälkeen käännytään heti. "Putkeen(putkeen)" meinaa sitten että anna palaa Frank, täyttä vaan uloskin ja eteenpäin. ;) Mutta siis hypyn 2 kautta lähetyksiä putkeen ja samantien putken suulta palkkasin vetämällä viehettä putken suuntaisesti. Tehtiin useita toistoja molemmin puolin. Sitten harjoiteltiin vielä kohta 2-5 erillisenä. Putkelta haltuunotto vasemmalla kädellä jotta koira kääntyi putken suuntaisesti, sitten oma liikkuminen kohti keppien sisäänmenoa. Onnistui ihan kivasti, kunhan putkijarrutuskäsky oli ajoissa ja hypylle ohjatessa oma ajoitus kohdallaan + liike ja rintamasuunta oikeaan suuntaan. Jos ohjaava käsi jäi yhtään liian "lentokoneeksi", Paso lähti keppien sijasta hakemaan rengasta. Muutenkin noin avoimen kulman hakeminen on sillä vielä epävarmaa, mutta siksihän myö sitä harjoiteltiin! :) Ja monta onnistunutta sisäänmenoa saatiinkin alun pyöriskelyjen jälkeen. Toinen hyvä linjaamisharjoitus oli 8-9 puomille meno, ettei lähestytty liian vinosti.
 
Tein harjoitukset erillisinä 1-9 ja 10-21. Kivaa oli ja tulipa kontaktejakin tehtyä oikein moneen kertaan. :)
 
Kun lähdettiin kotiin hallilta, auton mittari näytti -27... Mutta hiki oli tullut sisällä juoksennellessa silti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti