keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Rytmittelyä

Tänään oltiin koko orkesterin kera hallilla. Sadepäivänä on hyvä mennä agihallille, tulee samalla viihdytettyä sekä lapset että koira, eikä tarvitse olla ulkona sateessa ja tuiskussa... ;)

Kentällä oli jonkunlainen rata valmiina, mutta ilmeisesti estejärjestys oli TopSecret, ja numerokyltit oli kerätty suurin osa yhden esteen ympärille... Jokunen oli kuitenkin vielä paikallaan, ehkä noin joka kolmas. Ja loput sitten arvailin. ;) Tuskin tuli ihan samanlainen rata mitä alunperin oli ollut ja loppusuoran käänsin renkaalle kun nyt viime aikoina kisoissa on usein ollut rengas loppusuoralla niin ajattelin että sitä on hyvä vahvistaa palkalla. Mutta aika kiva, haastava ja vauhdikas treeni tuli kuitenkin! Ja radalla piti valssailla, tehdä nopeita tempon- ja suunnanmuutoksia, edestä rohkeasti että ehti ja pitää koira kaarteissa hallinnassa. Erinomaista harjoitusta siis minulle, ne heikoimmat kohdat kun on nimenomaan valssi, rytmin muutokset ja ne kaaaaaaarteet...


Ja kaarteisiinhan homma kaatuikin heti alkumetreillä. Kun lähdin pyörittämään kolmoselle huolimattomasti, Paso kävi hyppäämässä 5-esteen. Kun siitä selvittiin ja päästiin kuutoselle asti, en älynnyt ottaa koiraa haltuun jo ennen estettä ja Paso hyppäsi 9 värään suuntaan ennen putkea... Kun olin tarkkana oman yläkropan kanssa, en huitaissut kättä liian kauas vaan pidin koiran lähellä ja hallinnassa sekä muistin suhahdukset ennen tiukkoja kaarteita, ei ongelmia ollut ja Paso kulki kuin kiskoilla, upeasti kaikki mutkat just eikä melkein ohjauksen mukaan. <3
Sitten putket. Ohhoh. Monellakohan tavalla ne voi mennä väärin? :D Ensin tietenkin tosiaan se ylimääräinen 9-este väärään suuntaan ja suoraan edessä ammottavaan 8-putkeen. Sitten kun käänsin liian voimallisesti välttääkseni ylimääräisen hypyn, mentiin väärään päähän 7-putkea. Ja kun onnistuin ohjaamaan 7-putken oikein ja lähdin vetämään Pasoa 8-putkeen, huusin "putkeen" juuri sillä hetkellä kun Paso oli 7-putken suulla ja sinnehän se vilahti uudelleen... Kun yritin välttää tämän ja valssasin muka estääkseni koiraa menemästä väärään putkeen, ohjasin sen oikeaan (8) putkeen mutta väärään päähän... No, Pasolla ainakin oli hauskaa, kun koko ajan mentiin putkeen! xD Toimivimmaksi osoittautui hakea Paso melkein 7-putken suulta ja sitten liikkua reippaasti kohti 8-putkea ja suorastaan liioitellusti kääntää selkä sekä koiralle että väärälle putkelle. Ja "putkeen" käsky vasta kun koira oli ohi 7-putken suusta. Tämä vaati lujaa luottoa ja rohkeaa etenemistä, koska jos yhtään käännyin kurkkaamaan olan yli, kääntyi Paso aina heti väärään putkeen.
Sitten olikin hauska, selkeä rallisuora. Paso eteni tosi mageasti 11-hypylle, pääsin tekemään takaaleikkauksen kaukaa ja lähtemään uuteen suuntaan. Silti se haki hienosti 12-hypyn, kun vaan merkkasin sen. Ei tullut kertaakaan ohi, vaikka en jäänytkään odottelemaan. En voinut, koska kiirettä piti ohjaamaan 13-14, joka osoittautui koko radan kinkkisimmäksi kohdaksi. Ensin yritin viedä vasemmalta puolelta ohjaten, mutta oma juoksulinjani tuli niin kohti 14-hyppyä, että Paso lukitsi sen joka kerta ja hyppäsi väärään suuntaan vaikka tein mitä. Tässä olisi ollut hyvä osata hyvin vippaus, mutta mutta... Sitten yritin vielä että muka valssaan 13-hypyn takana, mutta eihän siitä mitään tullut. Kun en ehtinyt niin en ehtinyt. Tai ainakin rimat tipahteli ja törmäiltiin Pason kanssa. Paras ohjaus tähän oli persjättö 12-hypylle, jolloin oma juoksulinjani tuli selkeämmin ohi 14-hypyn ja ehdin ohjaamaan takaakiertoon. Mutta kylläpä pitikin muuten tehdä napakka suunnanmuutos 11-hypyllä ja AJOISSA, että ehdin perseillä! Mutta onnistui kun keskityin ja menin rohkeasti. Ja onnistui sitten monta kertaa, eli ei ollut edes säkää. ;)
Loppu olikin aika iisi. Paso löysi helposti 16- pimeän putken suun vaikka jäin itse hypyn taakse ja loppu"suora" sujui ihan mallikkaasti, kunhan maltoin pitää koiran hallussa loppuun asti (muuten se kävi ennen rengasta hyppäämässä 13 väärään suuntaan...)

Hyvä reeni, kivaa oli! Positiivista oli se, että Paso haki itsenäisesti hypyille. Vaikkakin välillä väärillekin, niin se selkeästi kuitenkin hakeutui hypyille, mitä se ei aiemmin ole hirveästi tehnyt. :) Ja ainakin omasta mielestäni minäkin olin ihan särmänä ja onnistuin liikkumaan reippaasti ja rohkeasti.

Sunnuntaina sitten Mannerin treeniin. Saas nähdä kuinka rohkeasti sitä siellä taas uskaltaa mennä jännityksissään. :p


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti