torstai 31. lokakuuta 2013

Takaakiertoniistopersjättö ja muuta kivaa

Semmoista ja vähän muutakin kuviota päästiin tekemään eilen treeneissä, kun Johanna pääsi pitkästä aikaa meitä ilostuttamaan. :)

Ratana oli Esa Muotkan kolmosluokan kisarata pienin muutoksin. Keinu jäi radalta pois, koska se ei mahtunut ja rengas oli jotakuinkin samoilla linjoilla Aan ylösmenon kanssa. Alun / lopun hypyt ehkäpä hieman tiiviimmin, tai siis lähempänä puomia... Mutta ei paljon. Hirveän hauska rata joka tapauksessa. :) Keinun puuttuessa välistä, tuli 7-13 pätkästä melkoista rallittelua. Eikä kyllä paljon tarvinnut hidastella muutenkaan!

(kuva: www.haitaxi.fi)
Paso oli aivan kertakaikkisen unelma. Yhtään ihan täydellistä nollarataa ei juostu, mutta ei kyllä kaukana ollut pariin kertaan. Ja mokat olivat - kuinka ollakkaan - mun omia. 
Alun tein valsseilla. Aan jälkeen olisin toki voinut pyörittää siivekkeen ympäri vain itse pyörimällä paikoillani, mutta harjoituksen vuoksi, ja koska se minusta tuntui kivemmalle ja Pasolle vauhdikkaammalle ohjaukselle, tein kutoselle tuon otsikon sanahirviöohjauksen: Takakierto - niisto - persjättö. Ja sitten lujaa putkeen, jolloin mun pitikin lähteä kuin se kuuluisa telkkä pöntöstä kohti 11 takaakiertoa. En toki sinne asti kerennyt, mutta ei ollut tarvettakaan. Paso tuli sellaista kyytiä mun takaa yli esteiden, että ennemminkin sain ekoilla kerroilla vähän jo jarrutella sitä, ettei se leiskauttanut samaa vauhtia vielä 3-hyppyäkin väärään suuntaan. :D Eli upeasti irtosi takaakierrolle. Putkelle tein valssin varmistaakseni putken valinnan ihanan puomin sijasta ja sitten 13-hypyn pyöritin putkenpuoleisen siivekkeen ympäri ja siitä kepeille + takaaleikkaus (kulma ei ollut ihan noin avoin kuin piirroksessa). 17 valssi ja 18 yli ja suoraan väärään päähän putkea, kun tein just päinvastoin kuin piti. xD Eli SUUNNITELMA oli pieni linjaus ennen 18-hyppyä että Paso laskeutuisi selkeästi oikeaa putken päätä kohti ja sitten oma eteneminen liioitellusti jo melkein maalihyppyä kohti, rintakehä, oikea olkapää ja varpaat vasuriin kääntyneenä. Niin mitä mie tein?? :D No aloin tehdä (myöhässä) muka jotain puolivalssia ja haltuunottoa, jolloin mulla oli sekä varpaat, rintakehä että katse kohti sitä väärää putken päätä. Jep jep. Kun tein kuten olin suunnitellut, ei Paso vilkaissutkaan väärään päähän vaan sujahti suoraan sinne minne pitikin. 


Takaakiertoniistoperseilyä piti jokunen kerta harjoitella että siitä tuli sujuva ja rima pysyi ylhäällä. 13-hypylle vaihdettiin ohjaukseksi jaakotus, jolloin kepeille sisäänmeno helpottui huomattavasti ja myös koko suoritus nopeutui. Mutta jotta ehdin jaakotukseen, piti varmisteluvalssi putkelle jättää pois ja mentiin vaan napakalla puolivalssilla ja haltuunotolla. Paso oli ihan partiopoikana, eikä mennyt kertaakaan omin luvin puomille. 

Kyllä vaan oli mahtavaa juosta sen kanssa! Oltiin ihan flow-tilassa. Tähän monta sydäntä Pasolle. <3 <3 <3 <3 <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti