lauantai 12. lokakuuta 2013

Sannan tarkan silmän alla

Viime viikonloppuna treenailtiin oikein kahtena päivänä Sannan silmän alla. :)

Sanna on oikea velho suunnittelemaan ratoja, jotka ensi silmäykseltä näyttävät ihan suoritettavilta ja jopa melko helpoilta. Ja sitten ne osoittautuvat tosi hankaliksi jossain ihan naurettavan iisin oloisessa kohdossa ja paljastavat kaikki mahdolliset ohjaajan tiedossa olevat heikkoudet ja vielä pari uuttakin. ;)

Lauantain rata näytti tältä: Ehkä?


Kuvittelin, että oltais ainakin kutoselle asti päästy ongelmitta... Vaan väärässä olin. Kontaktilta lähdettäessä suhisin Pasolle liikaa ja lisäksi tungin itseni suoraan sen hyppylinjalle niin, että ensimmäisellä kerralla se jopa hyppäsi päin kättäni... Yritä siinä sitten olla pudottamatta rimaa! :p Tai sitten suhisin liikaa ja lähdin jo valssaamaan niin, että Paso ei hypännyt 4-hyppyä ollenkaan. Shit. No mutta tästä selvittiin pienellä ajoituksen korjaamisella ja päästiin putkeen. Pason putkijarrukäsky on "putkeenPASO!!" ja se osaa sen. Niin mitäpä minä huutelen? "putkeenputkeenPUTKEEEEEN". Ihme homma, että koira kävi kääntymässä jossain 13-hypyn tienoilla ja taisi takaisin tullessa hypellä pari ylimääräistä hyppyäkin. Kun saatiin käskytys mun osalta kuntoon, Paso kääntyi oikein nätisti putken suulta ja päästiin suhina + valssi yhdistelmällä ihan kivasti seiskalle asti, josta koira väärään päähän putkea. Vaikka mukamas kuinka hienosti valssailin ja käännyin oikeaa putken päätä kohti. Mutta lenkkarit liikkui liian pitkään ennen 7-hyppyä kohti väärää päätä. Selkeämpi haltuunotto seiskalta ja päästiin oikeaan päähän putkea ja kohti pujottelua, joka hanskattiin mallikkaasti. Paso tekee niin upeasti keppejä nykyään, että sen kanssa on suorastaan nautinto suorittaa ko. estettä! <3
12-15 oli ensimmäisellä yrityksellä tosi kankea ja pitkillä kaarroksilla, vaikka päästiinkin jollain ihmeen kaupalla oikeassa järjestyksessä esteet. Luultavasti lähinnä siksi, ettei lähettyvillä ollut kovin paljon vääriä vaihtoehtoja. ;) Nyt täytyy sanoa, etten ole ihan varma, oliko esteet juuri kuvan mukaisella tavalla eikä oikein ole varmaa muistikuvaa miten tämä ohjattiin. Mutta joka tapauksessa putkelta piti hakea koira mukaan että saatiin linja 12 -> pyöreämmäksi ja sujuvammaksi. 17-takaakierrätys onnistui ihan kivasti, mutta Paso meinasi solahtaa väärään putken päähän. Ja putken jälkeen seuraavaan putkeen saikin ohjata huolella, jos käsi lepatti liian levällään, koira hakikin hyppysuoran. Samoin putken jälkeen piti TODELLA ajoissa huudella hyppyä, että Paso ei kääntynyt poikittain mun eteen ja ajautunut hypyn ohi. Sitten kun pääsin käskyttämään "putkeenHYPPY" oikeastaan jo ennenkuin Paso edes meni putkeen, oli lopputulos halutunlainen. 19-20 väliin ainoa mahdollinen vaihtoehto oli sylikäännös, koska jäin niin paljon jälkeen. Hyvin Paso sylkkärilläkin kääntyy. Itse vaan en osaa tehdä sitä, vaan lähden kääntämään liian myöhään ja jyrään koiran.
Mutta olihan siinä hommaa. Ja olosuhteet oli taas melko kesäiset, hallissa oli +30 lämmintä treenin alkaessa. Hyvä kun älysin jättää pitkikset pois tuulihousujen alta. ;) Paso meinas vähän hyytyä loppua kohti.

Pari huomiota putkiasioista:
* Paso todellakin osaa putkijarrutuksen, mun pitää vaan oppia käyttämään sitä, nimenomaan silloin, kun suoran putken jälkeen pitää kääntyä heti johonkin muuhun suuntaan. Muuten Paso säntää ääntä nopeammin putkesta suoraan eteenpäin, kuin tykin suusta. Jarrutuskäsky pitää tulla jo ennenkuin koira on putkessa, muuten on myöhäistä eikä se enää kuule sitä.
* Koira tosiaankaan ei kuule käskyjä ollessaan putken sisällä KESKELLÄ, mutta kuulee kyllä jo ennenkuin ohjaaja näkee sitä. Eli koiran ollessa n. metrin päässä ulostuloaukosta, se jo kuulee käskytyksen. Siksi sitä käskyä on hyvä huudella koko koiran putkessaoloajan (esim. eteenmenokäskyä, seuraavaa estekäskyä) niin on sitten ainakin ajoissa, koskapa sitä on aika vaikea arvioida milloin tarkalleen koira alkaa kuulla käskyt.
* Koira lukee putken jälkeisen suunnan ohjaajan juoksulinjasta JO ENNEN putkea. Eli katso että tennarit ja tissit tai ainakin juoksulinja on menossa kohti seuraavaa estettä jo silloin, kun koira vasta viilettää kohti putken suuta.

Sunnuntaina olivat esteet melkein samoissa asemissa, mutta rata näytti erilaiselta:

Alku päästiin ongelmitta. Turhaan pelkäsin että Paso hakee väärää putken päätä, omalla sijoittumisella ja liikkumisella meni ihan sujuvasti just minne piti. Kepit taas upeasti, valssasin päähän ja tönäisin takaakiertoon, minkä jälkeen ei tarvinnutkaan kun hihkaista "putkeeen!" ja asemoitua odottamaan koiraa 8-hypyn taakse, mistä ohjaus ysille ja putkeen. Ajoissa huudetulla hyppykäskyllä Paso eteni ihan kivasti 11-hypylle josta otin 12 takaakierron valssilla ja taas mentiin kohti putken suuta. Tosin väärää tällä kertaa... Olin ajatellut tehdä takaaleikkauksen 14-hypyllä ja sitten leieröiden ohjailla putkeen niin, että jään itse 6/9-hypyn taakse. Tämä siksi, että totesin mahdottomaksi ehtiä 14-hypyn taakse tekemään mitään järkevää ja että yrittämisellä vain varmistaisin, että Paso lukitsee väärän putkenpään, koska joutuisin liikkumaan itse niin pitkään sitä kohti. Suunnitelma olisi ollut ihan hyvä ja toimiva, jos minä olisin osannut liikkua niinkun pitää... Tarpeeksi napakalla takaaleikkauksella Paso kyllä kääntyi hienosti, mutta kun ajauduin liian pitkälle kohti 14-hyppyä, en enää pystynyt liikkumaan oikeaa putken suuta kohti, jolloin Paso lähti lukemaan että mennään 16-hypylle, eikä mennytkään putkeen ollenkaan. Vaikea kohta! Ei saatu tätä ihan sujuvasti onnistumaan kertaakaan, kun Paso alkoi vähän väsähtää, eikä enää edennyt kunnolla. Loppukuvioissa ei ongelmia. 

Simmottista. Kivat treenit taas kerran ja paljon uutta pähkäiltävää. Putkiohjauksista ja muutenkin.

Huomenna kisailemaan Kouvostolaan. Pitäkee peukkuja. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti