lauantai 20. huhtikuuta 2013

Myöhästynyt synttäripostaus + kuinka ollakkaan - aksaa!

Paso vietti syntymäpäiviään viime sunnuntaina. Mun PITI tehdä synttärionnittelupostaus, mutta sehän sitten kuitenkin jäi. Meillä nimittäin juhlittiin samaisena viikonloppuna useampiakin synttäreitä sun muita kissanristiäisiä, ja lastenjuhlasta toiseen lentäminen vei mehut. Päivänsankari otti oman merkkipäivänsä näin rennosti (heti urvellettuaan puolentoista tunnin metsälenkin):


Eli myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut kaksivuotiaalle vonkaleelle sekä tietysti kaikille sisaruksille myös!

Tänään oltiin hallilla päivällä koska a) illalla oli mun treenien vetovuoro enkä siis pääsisi itse Pason kanssa treenaamaan ja b) ulkona oli niin kova myrskytuuli ja vettä vihmoi että en halunnut lasten kanssa värjötellä "kauniin" keväisen sään armoilla ja c) Paso on jäänyt viime päivinä vähän turhan vähälle aktivoinnille jolloin teinihirviöys meinaa ottaa vallan enkä tänäänkään olisi ehtinyt kunnon lenkille... 

Edelleenkään en viitsi alkaa yksin rakentaa mitään rataa kun on lapsetkin mukana, vaan käytän hallilla valmiina olevaa harjoitusta, jos siellä vaan joku järkevä on. Ja tämmöinen, melko haastava kuvio siellä odotti tällä kertaa:


Eipä muuta kun härkää sarvista ja harjoittelemaan. Itse asiassa tämä oli meille tähän kohtaan erinomainen treeni, sillä tämä jos mikä vaati minulta rohkeaa etenemistä ja koiraan luottamista. Ja kun vaan rupesin lujalla luotolla menemään, niin hommahan sujui suorastaan leikiten kepeille asti! Nelosella pyöräytin vasemman siivekkeen ympäri (jaakotus / persjättö?), koira vitosen kautta pituudelle jossa takaaleikkaus. Pelkällä "takaa" käskyllä Paso haki tosi hienosti 7-hypyn ja pääsin lähettämään 8-hypyn kautta putkeen, jonka haki myös upeasti. Tässä meikäläisen radansuunnittelu petti ensimmäisen kerran pahasti. Yritin pyöräyttää Pason kepeille sylkkärillä, mutta eihän siitä mitään tullut, koira hortoili ohi, väärin sisään tai 11-putkeen. Ja useamman kerran piti tässä takoa päätä seinään ennenkuin pälkähti päähän vaihtaa puolta putken suulla! :D Sittenhän ei mitään ongelmaa enää ollutkaan. Pitkä vienti ohi putken suiden ja keppien 11-putkeen onnistui tosi hyvin kun vaan liikuin itse reippaasti.
13-hypyn sai ottaa tarkasti, Paso juoksi helposti ulkokautta ohi jos en vähän ottanut haltuun hyppyjen välissä ja / tai kiirehdin jo takaakiertoon. Sitten saikin ottaa huolellisesti haltuun että päästiin oikeaan päähän 15-putkea. Ja kun Paso lähti putkeen niin alkoikin tämän radan hauskin osuus. Ja se minulle opettavaisin. Nimittäin 16-19 välillä saikin kipaista! Yritin aluksi viedä "alapuolelta" eli 17-hyppy takaakirtona, mutta silloin  olin vaan kertakaikkiaan auttamatta myöhässä 18-hypylle ja Paso lähti kaartamaan kohti 20-putkea. Kun älysin juosta 16- ja 17-hyppyjen välistä reippaasti Pason edelle tekemään persjättöä, homma alkoi luistaa paremmin. Kertaakaan ei ollut mitään ongelmaa saada Pasoa hakemaan 16-hyppy, vaikka olin reilustikin edellä, samoin se tuli 17 aina oikein päin hienosti. Mutta sitten meinasi taas meikäläisen rohkeus pettää ja jäin käkäilemään ja muka yrittämään takaaleikkausta 18-hypylle. Eihän siitä mitään tullut, vaan kiilasin koiran joka kerta hypyn ohi. Ehkä olisi onnistunut ihan alkutreenistä kun Pasolla oli enemmän intoa ja puhkua, ehkä ei silloinkaan. Kun älysin tehdä siihenkin persjätön ja tein sen rohkeasti AJOISSA, päästiin koko suora aika mageesti etenemään. Ja minä koko ajan koiran edellä, eikä edes tuntunut niin ahdistavalta kuin yleensä! Ehkä alan siis oppia jotain.
Lopussa ei suuria ongelmia, kunhan en 21 takaakierrätyksessä hätäillyt.

Jotain tarttui videollekin, vaikka yksin treenatessa kuvailu vähän haastavaa onkin:
http://www.youtube.com/watch?v=EcqUTE4AcCk

Sitten vielä 2-vuotisposeeraus. Rapainen treeninjälkeinen koira, enkä saanut sitä katsomaan muualle kuin minuun... Mut tältä se vonkale tänään näyttää kuitenkin. :) (tai no, nyt se näyttää vähän puhtaammalta onneksi...)


1 kommentti:

  1. Onnea ihanalle Rapa-Ripalle.
    Hyvän näköistä menoa videolla. Mun mantrani on tällä hetkellä: Ohjaa, älä oleta - mutta LUOTA. Eli koira osaa jo paljon ja itse saa edetä, mutta pitää myös ohjata kunnolla eikä olettaa, että koira lukee ajatuksia. Minun videoissani on paljon näytteitä näistä olettamisista.:-)

    VastaaPoista