tiistai 30. huhtikuuta 2013

Näyttelyvisiitti Hyvinkäällä

Lauantaina 27.4. suuntasimme siis Pason kanssa aamuvarhaisella Hyvinkäälle. Siellä oli 8-ryhmän ryhmänäyttely ja samana päivänä vesikoirien erikoisnäyttely. Samalla reissulla sai siis kaksi näyttelykäyntiä ja myös kaksi arvostelua kahdelta eri tuomarilta.

Ensimmäisenä meillä oli vuorossa ryhmänäyttely, jossa tuomarina espanjalainen oikein mukava ja hymyileväinen herra nimeltä Gonzalez Gilbert Eduardo. Hän arvosteli Pason seuraavasti: 
Nice head & expression. Good neck, front, topline and movement.
Lyhyestä virsi kaunis... Kehäsihteeri sanoikin, että mitä parempi koira, sen lyhyempi oli arvostelu. ;) Suomeksi: Hyvä pää ja ilme. Hyvä kaula, etuosa, ylälinja ja liike.  Tuloksena kuitenkin AVO ERI, SA, AVK1 ja PU4! (eli siis Suomeksi: avoimessa luokassa erinomainen, sertin arvoinen, avoimen luokan 1. ja kaikkien urosten 4.) Ei siis ollut sertikään kaukana, mutta kun siellä oli junnu- ja nuortenluokan koirat edellä, niin ilman jäätiin tällä kertaa. Mutta eipä se mitään, tosi tyytyväinen sai olla tähänkin tulokseen, sillä koiria oli mukana todella paljon, yhteensä 51, uroksiakin 23. Eli siitä porukasta neljänneksi parhaaksi yltäminen ei kyllä ollut ihan huono saavutus. :) Mieltä lämmitti myös erään pitkän linjan kasvattajan vuolaat kehut Pason terveestä rakenteesta ja liikkeestä sekä ihanasta luonteesta. :)

Sitten jäätiinkin odottelemaan portugalinvesikoirien arvostelun päättymistä naapurikehässä, jotta erikoisnäyttelyn arvostelu voisi alkaa. Aika kylmä tuli jo odotellessa, sillä sää ei ollut mitenkään erikoisen keväinen. Paso ei paljon odottelusta tai näyttelystä muutenkaan stressannut.


Kaiken kaikkiaan täytyy kehua sen käytöstä koko näyttelypäivän osalta. Se oli tosi lunki ja käyttäytyi kaikin puolin hienosti niin kehässä kuin sen ulkopuolellakin. Kehässä esiintyi upeasti ja seisoi kun tatti, vaikka näyttelyhommia ei kyllä ole harjoiteltu yhtään. Viimeksi vuosi sitten, silloin kun edellisen kerran näyttelyssä käytiin. No, lahjattomat harjoittelee... ;) Odotteluajat se pötkötteli rauhassa joko häkissä sisällä tai häkin katolla ja seurasi kehän tapahtumia. 

Mitenköhän se tuomari kasvattajaryhmät arvostelee, pohtii Paso.
Viimein pääsimme uudestaan kehään. Tällä kertaa tuomarina oli erittäin perusteellinen ja tarkka rouva, espanjasta hänkin, Carmen Guisado Navarro. Arvostelu kuului näin: 
Cabeza con muy buenas proporciones. Buena bigmentcion e insercion de orejas. Cuello fuerte. Buenos aploms dilantens. Desearia un cuerpo mas corto. Movimiento es justo.

Google käänsi näin: Pää erittäin hyvät mittasuhteet. Hyvä pigmentti ja korvien asento/sijainti. Kaula vahva. Hyvä ?? ??. Haluan kehon lyhyempi. Movement on oikea.
Tuo yksi kohta jäi nyt arvoitukseksi, en saa oikein käsialasta selvää ja kun en kieltä itse osaa, niin vaikea lähteä arvailemaankaan... Ehkä siinä lukee aploms dilantens tai vaikka aplosus clelantens tai jotain ihan muuta... Tuloksena kuitenkin ERI, mutta ei SA:ta, joten päästiin pakkaamaan tavaroita ja lähtemään kohti Helsinkiä ja yöpaikkaa kehän laidalta palelemasta... Arvostelu kuitenkin on mielestäni ihan hyvä, ja tältä tuomarilta ERI:kin oli saavutus. Taisi tädillä olla punaiset ja etenkin vaaleanpunaiset nauhat kortilla, kun niitä aika kitsaasti jakeli. ;) Valioluokan urosten tullessa kehään taisi olla kolme SA:ta siihen mennessä jaettu... (koiria kaikkiaan kehässä 69, uroksia 33)

Kaikkiaan olin näyttelypäiväämme ihan tyytyväinen. Illaksi ajettiin Pason kanssa tosiaan Helsinkiin veljeni ja hänen perheensä luokse yöksi, sillä sunnuntaiaamuna meitä odotti kolme agikisastarttia Purinalla. Alkuillasta vielä käytiin vähän ulkoilemassa Oulunkylän puistoissa ja iltasella vielä ajelin Pason hippiturkin alas jotta jaksaa paremmin aksata. Ja sehän tuottikin tulosta, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti