maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäiskisoissa Purinalla

Pienestä oli taas kiinni menestys agirintamalla... Ingen vinst kuitenkin, tälläkin kertaa. Mutta kivaa oli senkin edestä! :)
Tuomarit Johanna Nyberg ja Johanna Wüthrich olivat rakentaneet mukavan sujuvat radat ykkösille ilman turhia kikkailuja mutta kuitenkin ohjaamistakin olisi pitänyt edes vähän harrastaa... En nyt tällä kertaa jaksanut väsätä ratapiirroksia, videolta varmaan suunilleen näkee mitä tapahtuu... Sen sijaan saatte nauttia Timon upeista otoksista tämän päivän treeneistä. :)

Eka radalla kävi taas meille jo helmasynniksi muodostuva alkusekoilu... Siis kun ohjaaja on aluksi vähän kuutamolla ja koira taas lepattaa, niin yhdistelmästä yhteensä ei tule kauhean hyvä. AJATTELIN rataantutustumisessa, että pitää olla tarkkana ettei koira ensimmäisen putken jälkeen suhaa ohi renkaan. No, ajatuksen tasolle tuntui jäävän. Videolta katsellessa ei näyttäisi oikein olevan edes minkäänlaista yritystä mihinkään ohjaukseen ja koira syöksyy putkesta sata lasissa ja ohi renkaan. Hylky tuli sitten, kun päästin sen hujahtamaan putkeen uudestaan, mutta liekkö sillä niin väliä. Hyviä kohtia tässä radassa oli kuitenkin paljon sen jälkeen, kun heräsin vähän ohjaamaan Pasoa. ;) Kepeille sisäänmenosta olin tosi tyytyväinen ja muutenkin koira kulki hyvin ohjauksen mukaan, irtosi putkiin ja teki hyvät kontaktit. Ok, loppusuoran puomin kontaktin olisin voinut tehdä rauhallisemmaksi, mutta jotenkin oltiin siinä niin fiiliksissä menossa maaliin molemmat, etten malttanu. :D Tää oli hassu toko-rata, puolta ei vaihdettu kertaakaan, vaan koko ajan mentiin koira vasemmalla puolella!


Toiselle radalle douppasin itseäni kupposella kahvia. Että jos vaikka keskittymiskyky paranis ja olisin hereillä alusta asti! :D Aloitus olikin meille paljon kivempi, kun mentiin hypyiltä suoraan puomille eikä tarvinnut heti alkuun kääntyillä johonkin. Nyt olin kyllä varautunut siihen, että Paso tulee lujaa putkesta ja että pitää napakasti ottaa haltuun ettei huitase kepeiltä ohi. Mutta ilmeisesti jäin aavistuksen liian pitkäksi aikaa pitelemään, Paso alkoi haukkua että miksei tässä mennä ja kun päästin se hätäpäissään meni toisesta välistä sisään. Ehkä kuitenkin, jos olisi ohjannut pujottelun toiselta puolelta, olisi sisäänmeno ollut iisimpi, mene ja tiedä? Tästä kuitenkin vitonen. Muuten rata oli oikein onnistunut ja oli tosi kiva juosta Pason kanssa. :) Tästä jäi tosi hyvä fiilis! Tuloksena siis vitonen, jolla ei tuloslistoissa kovin korkealle kivuttu. Mutta kaikesta kepeillä ja kontakteilla hidastelusta huolimatta etenemä oli 3,9m/s, mihin olin kyllä oikein tyytyväinen!


Viimeiseltä radalta meinattiin sitten myöhästyä kokonaan... Olin ulkona Pason kanssa kävelemässä, kun mulle huudettiin että radalle sieltä. Juoksujalkaa tultiin sitten lähtöön, missä kaikki meitä odotti jo. No, ehkä siis keskittyminen ei ihan ehtinyt mukaan kun lähdettiin sillai lennosta. Tämä oli kuitenkin päivän huonoin rata. Söhlättiin vähän molemmat. Paso lähti alussa yhtäkkiä iloisena kohti tuomaria, kun piti mennä putkeen. Keinun jälkeen näette hienon ihan uudenuutukaisen ohjausliikkeen: persjättötakaaleikkauksen. :D Muurille YRITIN ohjata päällejuoksulla, mutta ohjaus ei ollut riittävän selkeä Pasolle ja se hyppäsi pitkän hypyn selkäni taakse. Hukkasin koiran ja kun seuraavan kerran löysin sen, se seisoikin muurin väärällä puolella katsomassa kysyvästi minuun! :D Hylkyhän siitä tuli, kun pompsahti muurin väärään suuntaan. Mutta ei se mitään, iloisesti tultiin maaliin ja paikattiin vielä se ekan radan loppusuorapuomihätäilykin.



Ehkä jo ensi kerralla saataisiin joku merkintä kisakirjaankin? Muukin kun tuomarin varmennus säkäluokasta... 


Personal trainer Johannalle taas kerran kiitos kaikesta.



Paso on joka kerta pallonsa ansainnut! <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti