maanantai 29. elokuuta 2011

Pason actionviikko, osa 3

Perjantaina oli vuorossa agilityharjoitukset.

Koska pentuagilitykurssi, jonne Pason ilmoitin jo kesällä, ei ole  edelleenkään alkanut eikä ole lupailuista huolimatta mitään tietoa milloin se mahtaa alkaa, päädyin aloittamaan agin saloihin tutustumisen Pason kanssa "omin nokkineni" ja Johannan ystävällisellä avustuksella. Tässä kun ei ihan mahdottomasti ole enää aikaa allekirjoittaneen jakautumiseen, ja sitä ennen olisi kiva, kun olisi edes perusteet hallinnassa...

Kai kaikki muutkin aloittaa agiteenit aina mansikkakakulla? ;)

Perjantaina oltiin siis toista kertaa oikein tarkoituksella Pason kanssa agia treenaamassa. Viimeksi viikko sitten harjoiteltiin etenemistä siivekkeiden välissä, rimat maassa sekä putkea. Tällä kertaa ensin kerrattiin hyppysuora ja sitten yhdistettiin hommaan suora putki. Ja Pasohan osasi homman kuin vettä vaan! Muutaman kerran jätkä karkasi lähdöstä kun oli niin innoissaan ja ehkä kerran meni kahden hypyn ohitse kun minä häiritsin sen keskittymistä huitomalla epämääräisesti.... ;) Suoraa mentiin molempiin suuntiin, ensin putki-hypyt, sitten vielä hypyt-putki. Ingen problemos!!

Uutena juttuna repertuaariin otettiinkin sitten puomi. Paso oli käynyt puomilla pari kertaa aiemminkin vahingossa, kun koirat olivat juoksennelleet kentällä vapaana ja tälläkin kertaa se ehti kiivetä puomille (ja hypätä sieltä alas...) ennenkuin ehdin tehdä mitään... Niinpä päätin, että aletaan nyt sitten harjoitella sitä oikeaa suoritustapaa, kun puomi selvästi jätkää kiinnostaa kovasti. Joten aluksi pari kertaa nakin perässä minä pannasta kiinni pitäen, mutta pian huomasimme, että homma sujui paremmin kun pysyin vähän kauempana enkä koskenut koiraan, jolloin se keskittyi paremmin etenemiseen eikä nakkeihin. Alastuloon tehtiin 2on2off - kontaktit ja Paso tajusi homman juonen tosi sukkelasti! :)




Kuvista kiitos kuuluu tällä kertaa Johanna Parikalle. Kiitos hani! <3 Viidioitakin oli hyppysuorasta, mutta mun kone ei halunnut tehdä yhteistyötä videoiden tiedostomuodon kanssa, joten se siitä sitten ainakin toistaiseksi... Ja kuvissa näkyvästä punaisesta paksukaisesta ei kannata välittää, se on vaan allekirjoittanut. ;)

Ainiin... lisättäkööt vielä, että meidän treenien jälkeen kentälle saapui agivalmennusryhmä, johon kuului myös edellisessä päivityksessä tapaamamme Judy-cockeri. Nyt saivat koirat sitten rellestää ihan vapaana aidatulla kentällä niin paljon kuin sielu sieti. Ja niillä meni melkoisen lujaa... Judy peittosi Pason 100-0 ketteryydessä, käännösnopeudessa ja erilaisissa koikkaloikissa, mutta kivaa oli selvästi molemmilla koirilla! :)

2 kommenttia:

  1. No luetaanhan myö näitä, lisää saa laittaa! Voin tehdä suoraan tuubiin vaikka huomenissa Pason työskentelystä pätkän ni kaikki todistettavasti näkee kuinka pätevä hän on. :)

    VastaaPoista
  2. Muista sit hei laittaa siihen kauheesti sytämmiä kans. ;)

    VastaaPoista