torstai 4. elokuuta 2011

Kesäpuuhastelua

Käytiin Pason kanssa kaupunkikävelyllä Karhulan keskustassa. Siellä keskustan halki kulkee kanjoni, jossa moottoritie. Kanjonin yli menee siltoja ja alla siis huristetaan reilua sataa. Hieman Paso-poitsua aluksi jännitti vauhdilla sillankaiteen takaa lähestyvät rekat, mutta häntä pystyssä silti kuljettiin useammankin sillan ylitse. :) Muutenkin keskustakävely sujui oikein mallikkaasti, kuten myös koiratarvikeliikkeessä asiointi. Paitsi että uutta sopivaa pantaa ei löytynyt. Hö.

Kaupungin pölyt huuhdottiin pois uintireissulla. Paso on nyt lämmennyt uinnille toden teolla, eikä arastele veteen menoa enää pätkääkään!




Tässä vielä käytössä noutovälineenä keppi, kun kuvat ovat aiemmalta reissulta, mutta kaupunkiretkeltä Paso sai ihan oman uintilelun, ihanan kirkkaanoranssin kelluvan "luun", joka erottuu hyvin ulapalta. 


(uintikuvat (c) Johanna Parikka, tulevat klikkaamalla isommiksi!)

Paso on käynyt myös ihan oikeissa agitreeneissä. Siellä se aluksi sai hengailla vapaana kentällä kun rakentelimme rataa, ja kiipeili mm. Aa-esteen päällä. Sitten tehtiinkin pari kertaa Aa ihan vain siksi, että jäisi oikea suoritus mieleen. Ja putkea harjoiteltiin myös, lelun perässä Paso vilahti putkeen tosi hienosti monta kertaa, kunhan ensin käsitti homman juonen! 

Agitreenien ohessa myös tokoilu-ura on aloitettu ja Paso osaakin jo aika pätevän perusasennon ja olemme aloittaneet askelen-parin seuraamista siihen mukaan. Muita opinto-ohjelmaan kuuluvia temppuja tällä hetkellä ovat istu, maahan ja odota. Ja tietenkin luoksetulo, jota vahvistetaan koko ajan erityisesti metsäretkillä.

Hihnakävelyä harjoitellaan melkein päivittäin. Meillä on Pason kanssa pieni korttelikierroskävely iltaisin Ronjan käytyä nukkumaan. Toisinaan käydään vielä samalla iltahämärissä myös metsässä telmimässä tai tokoillaan pihalla. Hihnassa Paso kulkeekin jo tosi hienosti, kuin vanha tekijä suorastaan! :)

2 kommenttia:

  1. Pason emäntä uhkuu ja puhkuu intoa, kun on taas harrastusformula ohjaksissa. Ehdittäiskös ensi viikolla yhdessä koiria uittamaan?

    VastaaPoista
  2. :D No en nyt siitä puhkumisesta niin tiedä. Onneksi koira oppii nopeasti, ettei yksittäistä temppua tarvi montaa kertaa toistaa kun se jo on uponnut kaaliin. Aikaa kun tahtoo olla vähän rajallisesti vuorokaudessa. Mut pakko ton hullun kanssa on jotain yrittää joka päivä puuhata, kun muuten se juoksentelee yhdeltätoista illalla pitkin seiniä... xD

    VastaaPoista