perjantai 30. joulukuuta 2011

Joulunajan touhuja

Blogi on elänyt hiljaiseloa, mutta me emme! Tai no... ei nyt mitään kovin suureellista ja mullistavaa olla puuhattu, mutta kaikenlaista pientä kivaa kuitenkin.

Lenkkeilty ensinnäkin mahdollisimman ahkerasti. Jotta Paso saisi purkaa energiaa (ja harjoitella, että miten se luoksetulo taas sujuikaan ja pitikö täällä pysyä porukan mukana vai saiko lähteä omille teilleen...) ja jotta emäntä voisi alkaa hiljalleen kunnonkohotuksen mammalomailun jälkeen. Säät ovat edelleen kuin syyskuussa ja lenkkeily metsissä on melkoisen rapaista touhua, mutta sehän ei vesikoiraa haittaa ja onneksi meille ihmisille on goreteksit sun muut keksitty!


Uimareissu joulukuussa - mikä jottei!


Kieli poskella viiletetään niin, ettei kamera pysy vauhdissa millään...


... joten tämän parempia otoksia ei kertakaikkiaan irtoa. Nämä kuvat kuitenkin todistavat, että ainakin kerran on joulukuun aikana paistanut aurinkokin, vaikka tuntuukin että lähinnä vedenpaisumus on tulossa kun koko ajan sataa.


Jouluaaton aattona oli jopa vähän maa valkoisena. Tässä meidän lenkkeilymaisemia.


Ja Paso, 8,5kk taikaviitassaan!

Jaa mää vai?

Sisälläkin riittää ohjelmaa, kun pitää paitsi vahtia emäntää ja Pyry-vauvaa, myös leikittää isosiskoa. Kyllä taas on tullut monta kertaa todettua, että täyspäisempää koiraa saa hakea ja Paso on täydellinen lapsiperhekoira! Se kestää kärsivällisesti kaikenlaisen melun ja hälyn ympärillä, sietää Ronjan hellimiset ja "hellimiset", ei pane pahakseen vaikka saa välillä päiväuniseuraa omaan petiinsä tai että leluja ja puruluita kaivetaan suusta kesken kaiken. Ja se jaksaa aina innostua leikkimään Ronjan kanssa. <3

Silloin kun on sattunut niin onnekkaasti, että molemmat kaksijalkaiset lapset ovat nukkuneet yhtä aikaa, on Paso päässyt pihalle kotitokoilemaan. Perusasennot ja askelsiirtymät sujuvat jo tosi hienosti, samoin luoksetulo (ja paikallaolo). Maahanmeno paranee koko ajan, joskin säännöllisesti pitää kokeilla, että riittäiskö pelkkä niiaus... ;) Myös liikkeestä seisomista on harjoiteltu edelleen ja sekin kyllä paranee, kun vaan maltti riittäis pysyä pysähdyksissä. Nyt on otettu harjoitteluun myös nouto ja erityisesti noutokapulan pitäminen ja luovuttaminen. Pitäminen on Pason mielestä tosi typerää touhua, mutta mielellään se kuitenkin kapulaa kantaa ja noutaa. Viimeksi aloin myös hieman harjoitella hihnan kanssa perusasentoja ja seuraamista, kun alokasluokassa on se kytkettynä seuraaminen. Hihna sekoitti komeasti meidän molempien pasmat, joten harjoitusta tosiaan tarvitaan!

Agilitya tietenkään unohtamatta! Hallilla ollaan käyty nyt suunilleen kerran viikossa. Kontaktien harjoittelu jatkuu ahkerasti, nyt on alettu harjoitella itsenäistä suoritusta niin, että minä en seuraakaan mukana. Aluksi yritimme jättää namin targetille, mutta Paso ei malttanut tarpeeksi jarrutella pysyäkseen kontaktilla ja kun namin sai joka tapauksessa niin mitäpä sitä yrittämäänkään... Nyt sitten on Johanna toiminut "targetina" ja palkannut oikeista suorituksista. Yritämme jatkossa sitten hiljalleen siirtyä targettiin. Hyppysuorat ja putket on vaihdettu parin hypyn + putken kuvioihin, joissa nyt vain suoraan paahtamisen sijaan pitäisikin vähän seurata ohjaustakin. Hieman oli Pason hankala aluksi ymmärtää, että akka juokseekin yhtäkkiä mukana! Se innostui moisesta niin, että jäi esteet suorittamatta...  xD Keinua on tehty ja pussi alkaa olla hallinnassa. Uutena on nyt aloitettu pujottelun harjoittelu verkoilla. Ja varmaan pitäisi seuraavaksi alkaa harjoitella sitten rengasta ja ehkäpä pöytääkin (jolla on käyty muutaman kerran).

Lisäksi Paso on sitten ollut treffeillä Friidan kanssa (löytyy video Pason ja Friidan temmellyksestä) ja agilityreissujen ohella sitten leikkinyt Tappisten ja Ricon kanssa.

Tämmöistä meillä. Nyt suunnataan kuono kohti tulevaa vuotta ja sen haasteita! :)

lauantai 17. joulukuuta 2011

Uusi tulokas

Mulla on ollu tooooooosi tylsää. Siis ihan SUPER tooooooooosi tyyyyylsääääää........... Ja toi meillä asuva äkäisempi akka (=emäntä?) on ollu jossain poissa ihan sikapitkään, ja sit mulla ei oo ollu mitään teksää.

Ja nyt meille tuli tämmöinen:


Mä yritän kauheesti nyt pitää vahtia, mut toi äkäinen tuli kanssa takas kotiin, joten se vähän häiritsee mun vahtitoimintoja, ku SE haluis olla vartiopäällikkö. Mut ei se oikeen varmaan kuitenkaan kerkeis, joten mä sit kuitenkin vähän vahtaan aina ku sen silmä välttää...



Niin siis ton tulokkaan takia mä kuulemma en oo päässy viime viikkoina oikein treenailemaan tai mihinkään, paitsi isännän kanssa lenkille. Mut nyt mä oon back in business - tänään pääsin aksaamaan ja huomennakin kuulemmma! Jeee!!!

t. Paso