perjantai 13. huhtikuuta 2012

Näyttelydebyytti Lappeenrannassa

Pääsiäissunnuntaina suuntasimme auton keulan kohti Lappeenrantaa koko perheen voimin. Minut ja Paso tipautettiin kyydistä jäähallin edustalla ja muu orkesteri suuntasi mummolaan. Pasolla oli siis edessään ihka enimmäinen näyttelykäynti ja hieman minuakin arvelutti, että noinkohan osaan vielä moisissa kinkereissä käyttäytyä, edellisestä käynnistä kehänauhojen sisä- (tai ulko-)puolelella kun on jokunen vuosi vierähtänyt. Lisäjännitystä kuvioon toi toki se, että tämä oli ensimmäinen tapahtuma Pason elämässä sitten käytöskorjauksen... Unohtuisivatko kaikki uudet opit näyttelyn tuoksinassa? Ja muistaisiko Paso viime kesän mätsäritreenit?

Turhaa oli epäilys. Eivät unohtuneet käytösopit, vaan Paso oli ihan herranterttunen näyttelyvilskeessä ja ahtaudessa. Se toki katseli toisia koiria uteliaana, mutta ei patsastellut tai uhitellut kenellekään, ei poukkoillut, sählännyt, hyörinyt, pyörinyt tai säntäillyt. Kulki hihnassa väkijoukkojen läpi tyynesti mun edellä tai perässä kuin kokeneet konkarit konsanaan. Ei vinkunut eikä inissyt ja jäi tyynesti häkkiinkin kehän laidalle ilman vastalauseita (vaikka on ollut sielläkin viimeksi kesällä eikä silloinkaan ilman niitä vastalauseita). Olin todella iloisesti yllättnyt ja ihan oikeasti hämästynyt! Mahtavaa!!

(c) Mira Lauronen
Myös kehäesiintyminen sujui tosi upeasti (kuten kuvasta näkyy) ja Paso tuntui muistavan nopeasti kupletin juonen. Mieltä lämmitti kuulla kehästä palattuamme yleisöltä kehuja, kuinka hienosti jätkä esiintyi ja kuinka kiva oli katsoa vapaasti, löysällä hihnalla esitettyä koiraa joka kulki nätisti ravilla. :)

(c) Outi Harju

Pason arvostelu:
1 year old. Strong male. Very good head, with enough wide scull. Exc. topline, good tailset. Good front. Exc. rearangulation. Moves very well. Exc. coat.
1-vuotias vahva uros. Erittäin hyvä pää, jossa riittävän leveä kallo. Erinomainen ylälinja, hyvä hännänkiinniys. Hyvä etuosa, erinomaiset kulmaukset. Liikkuu erittäin hyvin, erinomainen turkki.
JUN ERI
Tuomarina toimi Kroatialainen Tino Pehar.

Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kauneusmittelöihin!! :)
Kuvassa vielä päivän parhaat perrot, ROP Tigidas Bling Bling ja VSP Tigidas Fuerte:

3 kommenttia:

  1. Onnea hienosta näyttely"korkkauksesta" !

    VastaaPoista
  2. Voi, Pikku-Pa... eikä kö, Pikku-Apina ihan pätevänä ja isona koirana... :) Kyllä se on vaan aika hieno.

    VastaaPoista
  3. Aika mahtiarvionti. Tino Pehar ymmärsi hyvän päälle. Mutta onhan Paso ihana!

    VastaaPoista