tiistai 31. tammikuuta 2012

Belgien luona kylässä

Käytiin viime viikolla viettämässä talviulkoilupäivää Tuulan ja Ronjan parhaan ystävän Annin luona. Mukana menossa oli Tuulan lisäksi Tanja Sebastianin ja Celinan kanssa ja meidän orkesterin jatkona Paso. Tuulalla on kolme pelkikoilaa ja Pasolla oli kovin kivaa leikkisetien ja -tädin kanssa. (Belgeistä en niin menis vannomaan, nauttiko ne yhtä täysin siemauksin Pason seurasta...)

Paso ja Buddy tutustuvat toisiinsa, Anni hiihtämiseen...

Rico & Paso

Ricolle heitetään lumipalloja, Paso yrittää peesailla:
 


 


 


 



Luna tarkkana

Rico "Risto Raakkel"

Rico irvistelee Pasolle "Ne kaikki lumipallot on sitten MUN!"

Tässä myös videonpätkä koirien temmellyksestä: *kliks*

Samaisen vierailun loppupuolella Paso osoitti taas kerran nerokkuutensa. Oltiin menty sisälle ja talon omat koirat kuivattelivat eteisessä koiraporttien takana. Koska Pason turkki kerää ämpärikaupalla lunta, se kuivatteli kylpyhuoneessa, jotta lattia ei lainehtisi. Kun Paso pääsi pois kylpyhuoneesta, päätimme että se saa olla eri puolella portteja kuin muut, ettei (lähinnä Lunalta) tule sanomista, kun Paso ei kuitenkaan olisi malttanut rauhoittua vain makoilemaan kuten aikuiset koirat. No, hetken päästä alkoi eteisestä kuulua ärinää tyyliin "Jos et kakara häivy, mä teurastan sut" ja todettiin, että Paso on päättänyt liittyä muuhun koiraseurueeseen ja hypännyt matalamman koiraportin ylitse. Hyppäsihän se sieltä kutsusta poiskin, mutta oli hetken päästä uudelleen kaivamassa verta nenästään. Kutsuin sitä uudelleen pois kuvitellen, että se älyää taas tulla matalamman aidan yli kuten tähän asti. Mutta ei - Paso päättikin tulla suorinta tietä, joka ei toki ollut helpoin...
Edessä oli 90cm korkea koiraportti ja sen takana - ei suinkaan yksi, vaan KAKSI avonaista pyykinkuivatustelinettä. Niin eiköhän tämä järjen jättiläinen yritä hypätä koko komeuden ylitse, ilman vauhtia! Ei ihan onnistunut, vaan tämä itseluottamuksen ihmelapsi laskeutui räpiköimään keskelle ensimmäistä pyykkitelinettä. Onneksi Tuula sattui seisomaan juuri vieressä ja oli hoksottimet kohdillaan, joten hän tyynen rauhallisesti nosti Pason niskavilloista pois pyykkitelineestä.
Säikähtikö Paso? Vielä mitä! Se juoksi tosi itsetyytyväisen näköisenä mun luokse kertomaan, että "Kato äiti, mä tulin tosta suoraan, enks ollu pätevä?!!" xD Aika vähän me naurettiin sille. Vaikka tyytyväinen pitää olla, että ainoa joka kärsi välikohtauksesta minkäänlaisia vammoja, oli pyykkiteline...

Että semmoinen urotyö tällä kertaa.

Paso on myös jatkanut puutarhurin uraansa. Syksyllähän se kaivoi koko meidän nurmikon kuopille ja söi kirsikkapuun taimen. Nyt lumien tultua ylettääkin kätevästi karsimaan myös suurempien pihapuiden oksia! Sireeni ja pihlaja ovat jo saaneet uuden muotoilun ja vaahteraa on aloiteltu. Niin, ja titilintujen ja tunatulppujen (Ronjan ilmaisut talitinteille ja punatulkuille) talipallo on askarreltu irti puusta. Arvatkaa onko Paso enää yksikseen pihalla, etenkin kun se koiraporttien lisäksi nykyään ylittää iloisesti myös meidän pihan aidat... Vaikka tyytyväinen pitää taas kerran olla siihen, että tihutyöt tehdään kuitenkin pihalla eikä sisällä!

tiistai 17. tammikuuta 2012

Talvi-ilotteluja

Kuvat (klikkaa suuremmiksi) kertokoot tällä kertaa viimeisimmät kuulumiset:

No tuletko sä?
Mä tuun sitte sinne!

Otan tästä tän kepin...

Sitte on hyvä säntäillä!

Ees...

... ja taas.

Ja ees taas!
Ai mitä? Mitenkä niin näytän älykkäälle? Tietty näytän!

Mennään jo taas!


Aina ei tarvi yksin säntäillä. Eilen käytiin taas treffeillä ihqun Friidan kanssa. Jaana sai aika huippuja kuvia kaverusten viiletyksestä, niitä löytyy taas klikkauksen takaa! :) Kyseinen lenkki kesti kaksi tuntia kaikkinensa, josta puolitoista oli silkkaa matalalentoa lumihangessa. Siitä huolimatta Pasolla riitti virtaa vielä kotipihalla tappaa vinkukanaa ja noin puolen tunnin huilin jälkeen alkoi olohuoneessa jonglööraus tennispallolla... Mistä tuo ehtymätön energia kumpuaa ja voisiko siitä osan edes siirtää vaikka omaan käyttöön, esim. kotitöitä varten?!? :D

Agia ja tokoakin ollaan treenailtu ja molemmissa edistystä tapahtuu. :) Yritän saada agi- ja tokopäivityksiäkin vielä joskus eetteriin! Jotenkin vaan tuota aikaa on pienimmän perheenjäsenen liityttyä ruokakuntaan vieläkin vähemmän kuin ennen. Ja se aika mitä on (ja jaksaminen) tulee mielummin käytettyä yllä kuvatun elohiiren aktivoimiseen kuin blogipäivityksiin... ;)

maanantai 2. tammikuuta 2012

Paso 8,5kk

Painoa tasan 20kg, korkeutta n. 51cm.

Ei nyt ihan tyylipuhdas poseerauskuva, mutta saapi kelvata tähän hätään, kyllä siitä suunilleen näkee miltä se nyt näyttää.. Kuva otettu 1.1.2012, kameran takana Timo.