maanantai 19. toukokuuta 2014

Viikko sitten Wessmanin valkussa

... tai itse asiassa siitähän on jo toista viikkoa... aikauhee kun aika rientää.

No joka tapauksessa. Äitienpäivälahjana minulta minulle pääsin valmennukseen. ;) Rata oli tämänmoinen, saatesanoina oli, että valita saa sen radan joka omaan tasoon tuntuu sopivammalle - tavoitteena sujuva suoritus.

Vaihtoehto 1:

Eipä tarvinnut katsoa ykkösvaihtoehtoa kuin esteelle 12 asti, kun totesin että siirrytäänpä siihen seuraavaan rataan... ;) Mitään mahtia maailmassa ei ole, jolla SUJUVASTI saan Pason hypyltä 11 valitsemaan putken sijasta pituuden, kun otetaan huomioon että olen jotakuinkin kahden esteen takana huutelemassa.

vaihtoehto 2:

Tämä rata vaikuttikin oikein kivalta ja sujuvalta, mitä se myös oli. :) Oikeastaan ainoa etukäteen hankalalta tuntunut kohta oli 14-15-16, koska en halunnut tehdä "ylimääräisiä" puolenvaihtoja 14-15 välissä. Tähän siis suunnittelin sylikäännös-tyyppistä ratkaisua, vaikka se ei tosiaankaan meidän vahvin eikä sujuvin kuviomme olekaan. Mutta ajatuksena että pitäähän sitäkin harjoitella ja mikäs sen parempi paikka kuin tämmöinen valmennus! :)

Eka yrityksellä meni kurvit mahdottoman pitkiksi, mutta nollalla päästiin muistaakseni tuonne 15 asti, josta työnsin suorastaan väkisin Pason putkeen vaikka piti mennä pituudelle. Seuraavalla yrityksellä taidettiin päästä 22 asti - ja ohi viimeisestä hypystä. Niin tyypillistä meille! :D 

Kaarteet alussa lyhenivät, kun sain valssin ajoituksen 2-hypylle riittävän ajoissa. Se oli helpompaa, kun lähdin yhdessä koiran kanssa liikkeelle vain pienellä etumatkalla, kuin että olisin lähtenyt 2-hypyn takaa paikaltaan. 3 meni ihan omalla painollaan kun vain saatiin edellinen hyppy oikeaan suuntaan. Neloselle tarvittiin huolellinen lähetys ja sitten oikea-aikainen maltti ja rytmitys, etten vetänyt Pasoa ohi putken. 6 taas melko iisisti melkein itsestään. Seiskalle linjaus että saatiin 8 oikeaan suuntaan ja sille huolellinen ohjaus. Hätäilemällä tässä sain Pason kääntymään liian tiukasti, laskeutumaan liian "sisään" ysiä ajatellen ja jouduin korjailemaan. Siitä sitten baana aukesi ja Sami huusi perään "NYT SAA JUOSTA!!" :D Ja myöhän juostiin. Vaikka kuin lähdin etumatkalla ja Pason piti hypellä hyppyjäkin välissä, niin kyllä se vaan putkelle ehti aina ennen minua. ;)

Sitten piti taas mun malttaa rauhoittaa. Huolellinen leieröinti-tyyppinen ohjaus 13-hypylle, jotta Paso hyppäsi hieman vinosti kohti rengasta ja laskeutui näin paremmalle linjalle 15-hyppyä ajatellen. 14 rauhassa ja ajoissa käsi alas + omalla liikkeellä tilaa koiralle suorittaa 15. Tähän tuli lopulta ehkä vähän enemmän poispäinkääntö / vippaus - tyylinen ohjaus kuin niinkään sylkkäri. Mutta lopulta pienen harjoittelun jälkeen toimi itse asiassa tosi sujuvasti ja hyvin ja Paso oppi ohjauksen nopeasti. Varmasti käyttökelpoinen, koska aina en vaan ehdi ja tämän voi tehdä kaukaakin takaa! (ohjasin siis Pason hyppäämään 15-hypyn oikealle kaartaen, jolloin putki jäi ehkä vähän vähemmän houkuttavasti "tulilinjalle". Siitä huolimatta onnistuin sen jonkun kerran putkeenkin työntämään, mutta järjellisellä omalla liikkeellä Paso ei edes vilkuillut putkea vaan rynnisti tuhatta ja miljoonaa mun perään ja pituuden kautta kohti keppejä. Itse asiassa niin miljoonaa, että kerran törmäsi keppeihin eikä ihan mahtunut kääntymään joka väliin... Eli kepeille myös MUN tehtävä oli rauhoittaa menoa omalla rytmityksellä eli 15-hypyltä reippaasti liikkeelle ja sitten samantien pituudella oman liikkeen rauhoitus, jotta Paso malttoi keskittyä pujottelun sisäänmenoon. 

Kepeillä vaihdoin puolta ja ohjasin siis renkaan "ylä"puolelta. Siitä lähetys putkeen ja pinkaisu persjättöön, johon itse asiassa kerkesi paljon paremmin kuin miltä piirrosta katsoen näytti. Kerran kokeiltiin myös leieröinnillä niin, että lähetin Pason pujottelemaan ja meninkin renkaan taakse ottamaan vastaan. Mageesti pujotteli silläkin lailla ja olisi ollut tosi hyvä konsti, jos olisi ollut tarvis ehtiä putken toiselle puolelle... Takaakierto 20, saksalainen, valssi, lähetys putkeen ja viimeinen pinkaisu varmistamaan maalihyppy. 

HAUSKA RATA! :D

Ja hirmuisen kiva valmennus taas. Paljon tuli taas uutta oppia. Tuo rytmitys-asia alkaa ehkä pikkuhiljaa jopa valjeta minullekin?!! Uskomaton vaikutus sillä tuntuu olevan koiran menoon, jos otan yhdenkin reippaamman / rauhallisemman askelen johonkin väliin. Kun vaan vielä oppisi ottamaan ne maagiset ratkaisevat askeleet oikeisiin väleihin....

Treenikaveri Maija yllätti iloisesti ja kuvasi meidän treenin melkein kokonaan! :)
Ensimmäinen pätkä ja toinen pätkä. Videot ovat facessa, mutta yritin asemoida ne niin, että näkyvät julkisesti kaikille. Kertokaa jos ette näje! :) Ja ne on siellä nimetty väärin päin... Ensimmäinen treenipätkä on siis se, jossa minulla on ruskea huppari päällä, toisen pätkän alussa punainen takki. Jos asialla siis jotain merkitystä on jollekin. :D 


Semmottista... Tänään Paso kävi ilottelemassa oman seuran möllikisoissa kahden radan verran lainakartturi Johannan kanssa. Kivaa kuulemma oli kumpaisellakin, mutta hienosäädöt eivät ihan olleet kohdallaan. Aika jännä, kun parivaljakko ei koskaan treenaa yhdessä, käyvät vaan välillä kipaisemassa jonkun kisan!?! :D Perjantaina on naapuriseuran iltakisat ja sunnuntaina jatkamme samaisen seuran kukkaiskisoissa viimeisen nollan metsästystä sikäli mikäli perjantaina ei jo tärppää.

5 kommenttia:

  1. Hyvän ja vauhdikkaan näköistä menoa oli teillä. Tuo keltainen väri videolinkin merkkinä on kamala, kun siitä ei saa mitään selvää. Nih. ;-)

    VastaaPoista
  2. Ai niin, jpegit ei näy. Oliko niiden kohdalla ratapiirrokset?
    Jaana edelleen

    VastaaPoista
  3. Kiitos Jaana - nyt pitäisi näkyä! :)

    VastaaPoista
  4. Näkyy. Kiitos.
    Jaana

    VastaaPoista
  5. Kun katselin ykkösratapiirustusta ja totesin esteen 12 kohdalla, että huikauhee, tuosta en selviäisi, niin vähän nauratti, kun luin tekstisi radan alta. Saman suuntaiset ajatukset oli sullakin. Putket ovat kertakaikkiaan niin pop.

    VastaaPoista