tiistai 10. kesäkuuta 2014

Wessmann

- Kivaa oli.
- Opittiin uutta.
- Kerrattiin sellaista, mikä pitäis jo osata.
- Takaakierrossa lisää rohkeutta lähettää koira kauempaa! Ei ole tarvetta mennä itse näyttämään kierrettävää siivekettä ja jos menee, ei ehdi seuraaviin ohjauksiin jossain kolmen tai viiden esteen päässä.
- Kun tekee takaakierrolle lähetyksen fiksusti ja ajoissa, saa tehtyä mageita saksalaisia. :)
- Paso kääntyy suorien putkien jälkeen itse asiassa aika vahvasti kohti ohjaajaa -> tarkkana sellaisissa kohdissa, missä vaadittaisiin eteenpäin jatkamista.
- Radalla on magneetteja. Koiraa vetää puoleensa ohjaaja ja ohjaajaa kentän keskiosa. Mutta aina ei ole fiksuinta pyrkiä sinne sisäkaarteeseen itse, juurikin siksi että silloin saattaa vetää koiran väärään paikkaan päinvastaisista ohjausyrityksistä huolimatta.
- Ehdin kuin ehdinkin kuuden esteen loppusuoralla ihan hienosti ja jopa koiran edelle.
- Kontaktitreenissä olen tehnyt oikeita asioita ja jatketaan yhtä tarkalla linjalla! On-off tehdään ETEENPÄIN, ei minua kohti kääntyen vaikka irtoaisinkin sivusuunnassa. Tässä meille kesätreenattava ja vahvistettava juttu! :)

Rata oli tämmöinen:


Minulle ehkä haastavimmat kohdat oli kepeille vienti (kun yritin olla "sisäpuolella" niin joko hätäilemällä työnsin Pason toiseen väliin tai sitten itse meinasin törmäillä 4-hypyn siivekkeeseen) - asia korjautui täysin, kun jäinkin 4-hypyn vasemmalle puolelle ja tein takaaleikkauksen vasta, kun Paso oli aloittanut pujottelun! Eipä tullut moinen edes mieleen taas... Toinen vaikea oli 12-15, jossa lähdin liikaa saattamaan Pasoa 12-takaakiertoon minkä seurauksena olin myöhässä tekemässä saksalaista (jolloin pahimmillaan tuli kielto, rima tippui tai sitten vaan en enää mitenkään ehtinyt ohjaamaan 15-hyppyä kun lähdettiin suoralle Pason kanssa yhtä matkaa...) 
Kun väsymys alkoi painaa Pasoa, sillä alkoi keskittyminen rakoilla ja silloin se lähtee helpommin väärille esteille eikä malta aina ihan loppuun asti seurata ohjausta. Toisella treenipätkällä loppupuolella se lähtikin kerran 6-hypyltä yllättäen suoraan putkeen 20, vaikka siihen asti olikin kääntynyt tosi nätisti tuon kohdan (ok, mun ohjaus oli vähän myöhässä ja rintamasuunta putken suuta kohti, mutta putki oli tosi kaukana eikä ole Pason tapaista "karata" noin. Toisella kertaa se sitten lähti hiutelemaan 7-hypyltä 10 putkeen, josta kyllä kääntyi takaisin vielä vähän sillai "ai häh mitä?" ilmeellä. :D No, kukapa nyt aina jaksais ihan 110% keskittyä! Tällä kertaa vaan mun ja Pason täydellisen keskittymisen hetket eivät ihan kohdanneet, alkupuolella kun Pasolla oli tosi hyvä meininki minä sössin helppoja paikkoja. Loppupuolella kun sain oman homman kasaan, alkoi koira väsyä ja sille tuli hassuja hasseja. Mutta kivaa oli silti ja lopulta ihan hyvin meni kokonaisuutena. :)


Tänään kipaistaan vielä Lappeenrannan iltakisoissa kolmosten korkkaus ja sen jälkeen Paso jää ansaitulle kesälomalle agilityhommista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti