maanantai 13. elokuuta 2012

Kepi kepi kepi... ja korvapulmia

Nyt meillä on pihalla ihan oma pujottelu - kiitos Johannan! 

Verkoilla on siis harjoiteltu pujottelua viime talvesta lähtien säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt kesällä vähän aktiivisemmin, kerran tai kaksi viikossa ollaan kentällä oltu keppejä tekemässä, kun saatiin paremmat verkot käyttöön. Vanhojen verkkojen pujottelu paikalleen kun kesti hyvinkin parikymmentä minuuttia, niin ei oikein talven tunnin harjoitteluvuorosta (neljä koiraa) raaskinut aina käyttää niin pitkää verkkojen virittelyyn... Paso on kuitenkin hoksannut tosi hyvin pujottelun idean ja pujottelee mielestäni oikein hyvällä tekniikalla, vauhdikkaasti ja matalana. Enimmillään meillä on ollut jopa 4 verkkoa pois, mutta silloin pitää itse kulkea vieressä vielä vähän vahvistamassa aukkokohdilla. Sunnuntaina kentällä koetin korvata osan verkoista ohjureilla, mutta Paso käsitti ohjurit uudenlaiseksi hyppyesteeksi. Pienen harjoittelun ja neuvottelun jälkeen kuitenkin päästiin yhteisymmärrykseen ettei ohjurien yli kuulu hypätä eikä ali ryömiä ja keppien alkupää olikin vain ohjureilla "aidattu". Lopussa oli pakko olla verkot, Paso hätäilee ja kiirehtiin niin paljon vielä loppua kohti, että siellä hyppäsi aina ohjurin ylitse.

Nyt kun saatiin omalle pihalle kepit verkkoineen, olisi suunnitelmana yrittää tehdä 2-4 toistoa aamuin illoin ja vähentää verkkoja mahdollisimman reippaaseen tahtiin. Samaan aikaan sitten kentällä käydessä aletaan korvata verkkoja ohjureilla ja sitten jättää niitäkin pois.

... jospa vaikka päästäis kisoihinkin joskus tulevaisuudessa... ;)


Ainiin, ne korvapulmat... Käytiin tänään eläinlääkärillä, kun Paso on kaaputellut toista korvaansa ja hetkittäin jopa aristanut sitä niin että on vinkaissut kun ottaa pantaa pois kaulasta. Välillä korva on taas ollut ihan hyvä ja luulin jo että kaikki on kunnossa, kunnes kaaputtelu taas alkoi ja korva vähän punotti ja eritti vaikkua hurjasti. Välikorvan tulehdushan sinne oli pesiytynyt, joten nyt ei sitten pariin viikkoon Paso pääse uiskentelemaan ja lääkitään korva kuntoon. Liekkö sitten leirillä päässyt hautomaan kun on ollut varmaan koko ajan märkänä kun aamusta iltaan koira puljasi meressä ja muutenkin säät oli kosteat.

2 kommenttia:

  1. Juu, kohtahan sitä jo mennään ekoihin kisoihin tolla treenitahdilla, hyvä te! Vähän tommosethan noi on noi kepukat, mutta eiköhän niillä tarvittava viesti saada yhden Pasonkin aivoihin. :)

    VastaaPoista
  2. Ihan hyvät ne on. Kestivät hyvin Pason pujottelut. Ronjan + naapurin kaksosten pujottelua eivät oikein kyllä kestäneet...

    VastaaPoista