torstai 25. lokakuuta 2012

No siis VAU!

Oltiin eilen Sannan treenissä Pason kanssa. Ja loppuillan mie leijuin. Meni vaan NIIN HYVIN, ettei ehkä ikinä oo mennyt niin hyvin. Johannan sanoin: "Olit sitte kerrankin samoissa treeneissä Pason kanssa!" :D Sannakin suorastaan kehui meitä! Mulla oli kuulemma hyvät ohjaukset, seurasin hyvin koiraa jolloin ajoitus pelasi ja näki että ollaan harjoiteltu! :) :) :) En muuten turhaan sitten kuitenkaan tuijottanut sitä edellisen treenin videota uudestaan ja uudestaan ja uudestaan...

No mutta siis rata oli tämmöinen:


Alun suoran jälkeen lähetys pimeään putken päähän. Ekalla kerralla mun ohjaus oli aavistuksen myöhässä ja Paso meinasi jo tulla ohi, mutta korjasi. Selvästi oli edellisen Sannan koulutuksen putkitreeni sillä(kin) vielä muistissa. Sitten vain 5-hypyn tykö odottamaan koiraa putkesta, 6 ja lähetys takaakiertoon seiskalle, johon persjättö. Tässä oli monia muitakin ohjausvaihtoehtoja, mm. valssaus tai sylkkäri, mutta päädyin tuohon persjättöön ihan vaan siksi, kun se edellisessä treenissä oli niin mahdottoman vaikea meille ja sit oli sitten välissä omissakin treeneissä harjoiteltu, joten nyt oli vähän niinkun näytön paikka... ;) Ja mitenkä hyvin se menikään! Sitten lähetys takaakiertoon 8-hypylle ja pakkovalssi ysille niin saatiin koiralle suora hyvä lähestyminen kepeille. Ihan ekalla kerralla Paso selvästi hieman hämmästyi kun vastassa yhtäkkiä olikin pujottelu ilman verkkoja kesken rataa ja minäkin jotenkin häkellyin, joten pipariksi meni eka pujottelu. Seuraavilla kerroilla Paso haki upeasti oikean sisäänmenon ja pujotteli kun mikäkin! Vielä se ei kestänyt ratavauhdissa takaaleikkausta, joten ohjasin pujottelun vasemmalta puolelta. Putkeen 11 vienti ei tainnut kertaakaan onnistua ihan oikein. Sen verran pujottelu on vielä epävarmaa, että jos lähdin tekemään ohjausta yhtään liian aikaisin, jäi viimeinen väli pujottelematta ja sitten taas vähänkään myöhemmin olin jo auttamatta myöhässä ja koira väärässä putken päässä. Ei tätä kuitenkaan jääty sen kummemmin hiulaamaan vaan jatkettiin vauhdilla hallin toiseen päähän kohti rengasta. Upeasti Paso malttoi täydestä usvatuksesta jarruttaa Aan kontaktillekin.
Renkaalle saatiin vinkkejä, siinä kun on ollut vähän ongelmaa, että välillä Paso on hakenut hienosti renkaan keskustan, välillä taas menee jatkuvasti alta, enkä ole tajunnut mikä hommassa mättää. Sanna huomasi, että Paso hyppää silloin kun näytän kädellä samoin kuin hyppyesteillä, mutta heti jos käsi putoaa yhtään alas se meneekin alta. Lisäksi RRRRrrrengas - käsky ilmeisesti R-kirjaimen takia on niin huomiotaherättävä, että se kääntyy vilkaisemaan minua. Tällöin jos käsky on vähänkin myöhässä tai se käsi jää alas, se ei enää ehdikään ponnistaa hyppyyn vaan joutuu kumartumaan ja juoksemaan alta. Sanna siis suositteli, että otetaan käyttöön sama käsky kuin tavallisilla hyppyesteillä ja minä muistan pitää käden ylempänä. Toimi. Eihän Paso kauheasti ole rengasta vielä tehnytkään, eli jatketaan harjoittelua!
Hypylle 15 oli pitkä vienti takaakiertoon, siinä sai vaan itse olla tarkkana että tulee ohjaamaan riittävän lähelle estettä, muuten lähdettiin molemmat seilaamaan mihin sattui. ;) Loppuradassa ei oikeastaan ollutkaan mitään ihmeellistä, kunhan nautiskeltiin hauskuudesta. :)

Siistiä!!


... nyt nautitaan tästä fiiliksestä vielä hetki, sitten suunnataan taas katse seuraaviin koitoksiin ja ensi viikon treeniin. Päästään sit taas maanpinnalle takaisin. ;)

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen rata taas. Pitääpä itsekin kokeilla. Paso on jo aika pro, kun selvittää noin haasteellisia kuvioita. Selvästi kartturikin on oppinut formulaansa ohjaamaan, sillä yhteispelillähän homma sujuu. Jatka vain liihottelua vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paso on niin pro, että se selvittää mitkä tahansa kuviot, jos kartturi vaan pysyy kartalla ja rytmissä... :)

      Poista